Komma igång med Evernote Business för kontoadministratörer

Vad är Evernote Business?

Med Evernote Business kan ditt företag samla, söka, dela och upptäcka den kollektiva kunskapen i hela organisationen. Denna handbok ger en snabb överblick som hjälper ditt företag att komma igång med Evernote Business i fyra enkla steg:

1. Skapa ett nytt Evernote Business-konto för ditt företag
  2. Lägg till användare
  3. Skapa företagsanteckningsböcker och lägg till innehåll
  4. Dela företagsinnehåll med teamet

1. Skapa ett nytt Evernote Business-konto för ditt företag

Du kan skapa ett konto på två sätt, beroende på om du inte har använt Evernote tidigare eller om du redan har ett personligt Evernote-konto.

Om du redan har ett Evernote-konto:

Logga in på ditt personliga konto och uppgradera det till ett Evernote Business-konto

Logga in på Evernote

Mer om att uppgradera ett befintligt konto

Om du är ny Evernote-användare:

1. Gå till Evernote Business-webbplatsen och klicka på Skaffa Business

Sign up for a new account

2. Fyll i formulärfälten

Create a new account

2. Lägg till användare

Ju fler personer du lägger till i Evernote, desto enklare blir det för team att hitta andra som arbetar med liknande projekt och desto fler sätt finns det att samarbeta med andra.

Lägga till nya användare automatiskt

Evernote gör det enkelt att lägga till flera användare på företagskonton som baseras på e-postdomäner. När du har angett företagets e-postdomän kommer alla som går med på företagets Evernote-konto med den domänen att automatiskt läggas till som användare på kontot.

Godkänn användare automatiskt

Från sidan Lägg till användare i administratörskonsolen anger du helt enkelt din företagsdomän, t.ex. @dittföretag.com, under sektionen för automatiska godkännanden. Klicka på Lägg till och Bekräfta när du uppmanas att göra det.

Obs! Om du väljer att betala för företagets Evernote Business-konto med kort en gång i månaden debiteras du varje gång en ny användare går med på företagets Evernote-konto.

Bjuda in enskilda personer via e-post

Att bjuda in enskilda personer är ett av de två sätten som du kan använda när du vill bjuda in personer att vara på företagets Evernote Business-konto via administratörskonsolen.

Lägg till användare

1. Välj Lägg till användare på sidomenyn.
  2. Skriv företags-e-postadressen till en person eller ange en kommaavgränsad lista med företagsadresser
  3. Klicka på Bjud in när du är redo att skicka ut inbjudningarna. Användarna får en e-postinbjudan med instruktioner hur de går med på företagets Evernote Business-konto.

Invite users

4. När du har skickat en inbjudan är det en god idé att e-posta extra information om att gå med på ett Evernote Business-konto så att mottagarna förstår processen

3. Skapa företagsanteckningsböcker och lägg till innehåll

Företagsanteckningar stannar kvar på företagskontot

Om du redan är Evernote-användare och uppgraderar ditt konto för att vara med på företagets Evernote-konto, kan du skapa innehåll i företagsanteckningsböcker. Tänk på att alla företagsanteckningar stannar kvar på företagskontot, även om du lämnar företaget. Dina personliga anteckningar fortsätter att vara privata om du inte delar dem med andra, flyttar dem till en företagsanteckningsbok, konverterar en personlig anteckningsbok till en företagsanteckningsbok eller publicerar dem på företagets Evernote-konto.

Omvandla personliga anteckningsböcker till företagsanteckningsböcker

Du kanske har jobbrelaterade anteckningar i personliga anteckningsböcker som du vill flytta till företagsanteckningsböcker när du har gått med på företagets Evernote-konto. På Evernote för Mac och Evernote för Windows-datorer kan du göra det genom att högerklicka på en personlig anteckningsbok och välja Konvertera till företagsanteckningsbok. När du har skapat en ny företagsanteckningsbok kan du dela den med andra eller publicera den på företagets hemmaplats i Evernote Business. Innehåll som du skapar i företagsanteckningsböcker är bara synligt för dig själv och företagets kontoadministratör om du inte delar det med andra eller publicerar det på företagets hemmaplats i Evernote Business.

4. Dela företagsinnehåll med teamet

När du har skapat några företagsanteckningsböcker kan du dela dem med alla i teamet genom att publicera demföretagets hemmaplats. När de publicerats på hemmaplatsen kan alla som tillhör företagskontot visa allt innehåll.

Obs! Administratörer och anteckningsboksägare kan bevilja särskild behörighet att redigera eller redigera och bjuda in till vem som helst i företaget.

Medarbetare i ett företag förväntas ofta att följa företagets principer gällande offentliggörande av företagsinformation. Du bör se till att ha goda kunskaper om dessa principer innan du delar företagsanteckningar via e-post eller via en offentlig länk (URL) med andra utanför företaget. Som administratör kommer du att kunna se och hantera användare och behörigheter för varje företagsanteckningsbok.

Användbara resurser

Se följande resurser om du vill ha fullständig information om hur du konfigurerar ett Evernote Business-konto:

Nyckelord:

• kontoadministratör
  • företagsadministratör