Så här ställer du in tvåstegsverifiering

Hantera tvåstegsverifiering

Tvåstegsverifiering, även kallat tvåfaktorautentisering, ger inloggningsprocessen ett extra säkerhetslager eftersom du måste ange en verifieringskod från mobilen i tillägg till ditt vanliga användarnamn och lösenord. Syftet med detta extra steg är att kombinera något du känner till (ditt lösenord) med något som bara du har tillgång till (din mobil).

När tvåstegsverifiering aktiverats behöver du alltid ditt lösenord och något av följande för att komma åt ditt Evernote-konto:

• En verifieringskod (via SMS eller en autentiseringsapp)
  • En reservkod

Obs: Om du inte kan ange en verifieringskod eller reservkod kommer du inte att få tillgång till kontot.

Aktivera tvåstegsverifiering på ditt Evernote-konto

1. Logga in till kontoinställningarna i Evernote Web.
  2. Välj Säkerhetssammanfattning på menyn och klicka på Aktivera bredvid Tvåstegsverifiering
  3. Slutför inställningen genom att följa stegen nedan:
    • Verifiera din mejladress.
    • Ange ett reservtelefonnummer (valfritt).
    • Ställ in Google Authenticator (valfritt för Plus/Premium/Business). Se Hur genererar jag verifieringskoder med Google Authenticator nedan angående inställning.
    • Skriv ut och/eller spara dina reservkoder på en säker plats. (Obs! I det här steget måste du kopiera en av reservkoderna och klistra in den i fönstret som följer. Koden fortsätter att vara giltig efter inställningen.)

Förvara inte dina reservkoder på ditt Evernote-konto, de är avsedda att användas när du inte kan få åtkomst till kontot.

Vanliga frågor och svar

Hur loggar jag in i Evernote med tvåstegsverifiering?

När tvåstegsverifiering är aktiverat på ditt Evernote-konto måste du ange en verifieringskod varje gång du loggar in på Evernote.

1. Logga in på ditt Evernote-konto på valfri enhet på vanligt sätt med användarnamn och lösenord.
  2. Evernote-tjänsten skickar som standard en ny verifieringskod till din mobila enhet om du inte har aktiverat att Google Authenticator ska användas för att generera verifieringskoder.
  3. Ange verifieringskoden när du uppmanas att göra det.

Obs: Om du inte har tillgång till din primära mobil ska du välja Jag behöver hjälp med att få en verifieringskod när du uppmanas att ange en verifieringskod.

Hur inaktiverar jag tvåstegsverifiering?

1. Logga in till kontoinställningarna i Evernote Web.
  2. Välj Säkerhetssammanfattning på menyn och klicka på Hantera inställningar under Tvåstegsverifiering är aktiverad
  3. Klicka på Inaktivera tvåstegsverifiering

Kommer min skanner, mina appar och andra produkter från samarbetspartners att fungera med tvåstegsverifiering?

En del appar och produkter har inte stöd för tvåstegsverifiering än. Om du försöker ansluta en sådan produkt till ditt Evernote-konto kommer det rätta lösenordet inte att godkännas. I sådana fall måste du använda ett programlösenord i stället för ditt kontolösenord. Skapa ett unikt programlösenord i kontoinställningarna för Evernote under Säkerhetssammanfattning > Hantera inställningar > Generera nytt programlösenord.

Vad gör jag om jag inte har tillgång till min primära mobil eller reservmobil?

Om du inte har tillgång till din primära mobil eller reservmobil kan du använda en reservkod när du loggar in på ditt Evernote-konto. Med reservkoder kan du få tillgång till kontot när du inte kan ange en verifieringskod, vilket kan hända om du är ute och reser eller förlorar din mobil. Om du inte kan ange en verifieringskod och inte har en reservkod kan du inte logga in på ditt Evernote-konto.

Vad gör jag om jag får ett meddelande om att min verifieringskod inte är giltig?

För din egen säkerhet är verifieringskoder bara giltiga i en minut. Skriv koden så fort du ser den på mobilen. Om du behöver en ny kod ska du klicka på Jag behöver hjälp med att få en verifieringskod, då visas andra alternativ.

Om du fortfarande får ett felmeddelande när du försöker igen ska du kontrollera att tiden är rätt inställd på den mobila enheten. Eftersom verifieringskoder är tidskänsliga, måste tidsinställningen på din mobila enhet vara korrekt för att din verifieringskod ska accepteras av Evernote-tjänsten. Vi rekommenderar att du ställer in att tiden ska uppdateras automatiskt på mobilen.