Så här klipper du ut webbsidor och innehåll på Android- och iOS-enheter

Så här klipper du ut webbsidor och innehåll på Android- och iOS-enheter

Så här klipper du ut webbsidor och innehåll på Android- och iOS-enheter

Evernote för Android och iPhone, iPad och iPod touch kommer med tillägg så att du enkelt kan dela webbsidor och annat appinnehåll som stöds på Android- och iOS-enheter. Du kan gå in i delningsinställningarna och välja Evernote som delningsmål i en webbläsare som har delningsalternativ på enheten.

Ange Evernote som delningsapp

Android

Tryck bara på Alternativ-menyknappen för på enheten (t.ex. '...’) och välj Evernote för att klippa in en webbsida från webbläsaren. Ingen inställning krävs.

iPhone, iPad och iPod Touch

Steg för att ställa in webbklipparen i iOS

1. Tryck på delningsknappen för iOS och sedan på Mer när du vill ändra delningsalternativ.
  2. Tryck på Evernote-knappen när du vill lägga till Evernote som ett delningstillägg. Obs! Panelen för delningsalternativ stängs om du trycker på Avbryt.
  3. Evernote visas i listan över de appar som enheten kan dela med. Tryck och dra i Evernote om du vill flytta det till början av listan.

Klipp ut och spara webbsidor i Evernote

1. Öppna en webbläsare på enheten
  2. Tryck på delningsknappen för iOS eller delningsalternativet i Alternativ-menyn på Android-enheten
  3. Välj Evernote eller Evernote-delningsalternativet

Android

Du kan trycka på knappen med elefanten om du vill välja en anteckningsbok och medföljande taggar när du sparar i Evernote. Om du inte trycker på knappen med elefantbilden lagras webbsidan direkt i den förvalda anteckningsboken.

Exempel på webbklipp i Android

iPhone, iPad och iPod touch

När du trycker på Spara klipps webbsidan ut och delas med Evernote i bakgrunden. Du kan välja en anteckningsbok där den urklippta anteckningen ska sparas i Evernote.

Webbklipp i iOS

Skicka URL:en till ditt Evernote-konto via e-post

Ett annat sätt att dela innehåll från webben på en mobil enhet är att vidarebefordra webbadressen via e-post till Evernote.

Mer om att spara e-post i Evernote

Kopiera och klistra in webbinnehåll i Evernote

Du kan kopiera och klistra in det mesta av innehållet på en webbplats direkt till Evernote.

1. Öppna en webbsida i din mobila webbläsare
  2. Tryck och håll någonstans på innehållet för att öppna alternativen för textval
  3. Dra urvalet uppåt eller nedåt för att markera den del av sidan som du vill kopiera
  4. Släpp och välj Kopiera
  5. Växla till Evernote och påbörja en ny anteckning
  6. Tryck och håll ned på textredigerarområdet och välj sedan Klistra in
  7. Allt innehåll från markeringen du gjorde kommer att visas i den nya anteckningen

Nyckelord:

• mobiltelefon
  • urklipp
  • klipp in webbsidor
  • klippfunktion
  • klipper
  • ios
  • ipad
  • iphone
  • mobil
  • telefon
  • spara webbsidor
  • skicka till evernote
  • web klipper
  • innehåll från webben
  • webbsidor
  • webbplats
  • webclipper
  • webbplats