Använd Work Chat för att skicka meddelanden

< Föregående / Nästa >

Använd Work Chat för att skicka meddelanden

Med Work Chat kan du skicka meddelanden till andra Evernote-användare i appen. Även om det är ett utmärkt sätt att snabbt dela idéer och samarbeta kring anteckningar och anteckningsböcker är Work Chat inte avsett att ersätta andra chattappar.

Skicka ett Work Chat-meddelande

Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du vill skicka ett meddelande med Work Chat.

• Mac

Nya Evernote för Mac

1. Klicka på Work Chat på navigeringsmenyn.
    2. Klicka på Ny chatt (penna i en fyrkant).

Äldre version av Evernote för Mac

1. Klicka på Work Chat på navigeringsmenyn.
    2. Klicka på knappen + Ny chatt överst i listan med meddelanden.
  • Windows

Nya Evernote för Windows

1. Klicka på Work Chat på navigeringsmenyn.
    2. Klicka på Ny chatt (penna i en fyrkant).

Äldre version av Evernote för Windows

1. Klicka på Work Chat på navigeringsmenyn.
    2. Klicka på knappen + Ny chatt överst i listan med meddelanden.
  • iPhone, iPad och iPod touch

The new Evernote for iOS
    1. Tryck på Work Chat på navigeringsmenyn.
    2. Tryck på Ny chatt (penna i en fyrkant).
    Older version of Evernote for iOS
    1. Tryck på kontofliken och tryck på Work Chat.
    2. Tryck på knappen +.
  • Android

Nya Evernote för Android

1. Tryck på Work Chat på navigeringsmenyn.
    2. Tryck på Ny chatt (penna i en fyrkant).

Äldre version av Evernote för Android

1. Tryck på Work Chat på navigeringsmenyn.
    2. Tryck på knappen +.
  • Webb

1. Klicka på Work Chat på navigeringsmenyn.
    2. Klicka på Ny chatt (penna i en fyrkant).

Obs! Work Chat är endast tillgängligt i den äldre versionen av Evernote Web. Nya Evernote Web saknar stöd för Work Chat.

Bjud in personer att chatta

Du kan chatta med flera personer i en enda meddelandetråd. När du vill bjuda in personer att chatta anger du bara deras e-postadresser eller väljer dem i en lista över kollegor (Evernote Business). Personer du kan chatta med inkluderar:

• Tidigare Evernote-kontakter som du har chattat med
  • Kollegor från teamets Evernote Business-konto (endast Evernote Business)
  • Kontakter i din dators eller enhets adressbok (tillgängligt för Windows, Mac, Android och iPhone, iPad och iPod touch)
  • Gmail-kontakter (tillgängliga för Windows, Web, Android och iPhone, iPad och iPod touch)
  • Outlook-kontakter  (endast Windows)

Obs! För att kunna visa en lista över mottagare och deras profilbilder från en av dina kontaktlistor i Evernote, måste du ge Evernote behörighet att komma åt listorna. Kontakterna lagras inte på Evernotes servrar.

Work Chat-inbjudningar och aviseringar

När du har bjudit in någon till en chatt ser hen ett avisering och Work Chat-märket visas på enheten som en avisering. Om mottagarna inte har ett Evernote-konto får de ett e-postmeddelande eller SMS* som meddelar dem att de har fått ett Work Chat-meddelande från dig. De kan sedan välja om de vill registrera sig eller logga in på Evernote för att chatta med dig.

Du behöver inte oroa dig för om ett mobilnummer eller e-postadress är knuten till en chattmottagares konto eller inte. Om personen redan har ett Evernote-konto och du har skickat ett meddelande till ett mobilnummer eller en e-postadress som inte är kopplad till det kontot kan personen lägga till de nya kontaktuppgifterna på sitt konto och sedan se ditt meddelande.

Obs! Funktionen för SMS-inbjudningar är inte tillgänglig i alla länder.

Acceptera en inbjudan

När en mottagare accepterar en inbjudan till en chatt får hen ett meddelande varje gång ett nytt meddelande skickas. Aviseringarna visar avsändarens namn, tillsammans med de första orden eller raderna i meddelandet. Hur dessa aviseringar visas och hur länge de visas på skärmen varierar beroende på vilken Evernote-produkt du använder.

Visa eller fortsätt tidigare chattar

Välj Work Chat på navigeringsmenyn när du vill visa en lista över tidigare Work Chat-chattar du har deltagit i. Leta reda på en chatt och lägg till ett nytt meddelande i den.

Obs! Alla Work Chat-meddelanden som du raderar tas bara bort från ditt eget konto. Chatten förblir synlig för de andra chattdeltagarna.

Nyckelord:

• chatt
  • skicka en chatt
  • skicka ett meddelande