Vanliga frågor och svar om Work Chat

< Föregående / Nästa >

Vanliga frågor och svar om Work Chat

ÄMNEN SOM TAS UPP I DEN HÄR ARTIKELN:

• Allmän information
  • Chatta
  • Dela anteckningar och anteckningsböcker
  • Felsökning

Allmän information

Hur kopplar jag min e-postadress till mitt Evernote-konto för Work Chat?

1. Be någon skicka ett Work Chat-meddelande till din e-postadress
  2. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att öppna Evernote-inloggningssidan
  3. Logga in på ditt primära Evernote-konto på inloggningssidan

Denna process kopplar mottagarens e-postadress till ditt Evernote-konto. Du kan upprepa den här processen för alla e-postadresser som du vill koppla till ditt Evernote-konto.

Hur ändrar jag namn och bild i min chattprofil?

Du kan ändra ditt profilnamn och din bild via kontoinställningarna i Evernote Web.

Hur tar jag bort en e-postadress som har kopplats till mitt Evernote-konto?

1. Gå till kontoinställningarna i Evernote Web
  2. Klicka på Hantera e-postadresser
  3. Ta bort e-postadressen

Hur länge lagras Work Chat-meddelanden i Evernote?

Precis som dina anteckningar och anteckningsböcker lagrar Evernote dina Work Chat-meddelanden så länge de finns på ditt konto. Om du tar bort din kopia av ett Work Chat-meddelande kan åtgärden inte ångras. Om du tar bort din kopia av ett Work Chat-meddelande från ditt eget Evernote-konto raderas emellertid inte dessa meddelanden från kontona för de personer som du chattade med. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.

Hur tar jag bort en meddelandetråd i Work Chat?

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, hover your mouse over the message thread you want to delete, then click the trash can button.

Äldre version av Evernote för Mac och Windows: Öppna meddelandelistan i Work Work, högerklicka på meddelandetråden du vill ta bort och välj sedan Ta bort chatt.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then swipe left on the thread you'd like to delete and tap the red trash can button.

Äldre version av Evernote för iOS: Tryck på Work Chat (pratbubbla med en pil) på startskärmen, svep åt vänster i meddelandetråden du vill ta bort och tryck på Ta bort.

• Android:  Tryck på Work Chat (pratbubbla med en pil) på menyn, håll meddelandetråden du vill ta bort intryckt och välj sedan Ta bort chatt.
  • Evernote Web (äldre version): Välj Work Chat (pratbubbla med en pil) på menyn, håll musen över meddelandetråden du vill ta bort och klicka sedan på papperskorgen.

Vad händer när jag tar bort en meddelandetråd?

• Du kan inte återställa den.
  • Hänvisningar till anteckningar som delas med dig i den tråden är inte längre tillgängliga. Du kan dock fortfarande se anteckningarna om anteckningen kommer från en anteckningsbok som någon har delat med dig.
  • Tråden du har tagit bort kommer fortfarande att vara synlig för andra deltagare i chatten på deras konton.

Kan jag säkerhetskopiera mina Work Chat-meddelanden?

Evernote lagrar alla kontodata på Evernote-servrarna. Om du har en Evernote skrivbordsapp installerad på din dator kan det också finnas en lokal databas med Evernote-innehåll. Det finns dock för närvarande ingen metod för att exportera eller säkerhetskopiera enskilda Work Chat-meddelanden.

Kan jag vidarebefordra e-postinbjudningar till Work Chat till en annan person?

Evernote rekommenderar inte att du vidarebefordrar Work Chat-inbjudningar till någon annan eftersom de är knutna specifikt till din e-postadress. Vidarebefordran av en inbjudan till någon annan kan leda till att personen länkar din e-postadress till sitt Evernote-konto.

Chatta

Varför kan jag inte se några Work Chat-funktioner i min Evernote-app?

Kontrollera att du har de senaste versionerna av Evernote installerade på dina enheter. I Evernote Web ska du kontrollera att du använder den äldre versionen, eftersom den nuvarande versionen av Evernote Web inte har stöd för Work Chat.

Kan jag chatta med någon utan att dela en anteckning?

Ja. Sättet att starta en ny chatt varierar en aning på olika enheter:

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, then click the New Chat button (pencil in a square).

Äldre version av Evernote för Mac och Windows: Välj Work Chat på navigeringsmenyn och klicka på + Ny chatt högst upp i meddelandelistan.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then tap the pen and paper icon in the top right of the Work Chat menu.

Äldre version av Evernote för iOS: Tryck på Work Chat (pratbubbla med en pil) på startskärmen och tryck på +-knappen.

• Android: Tryck på Work Chat (pratbubbla med en pil) på menyn och tryck på +-knappen.
  • Evernote Web (äldre version): Välj Work Chat (pratbubbla med en pil) på menyn och klicka sedan på knappen Starta en chatt (pratbubbla med en pil) på den utfällbara panelen.

Hur får jag besked om nya chattmeddelanden?

Om du har Evernote öppet och är inloggad visas ett meddelande på skärmen. Det finns också en räknare som visas eller ökar varje gång du får en ny chatt. Om du inte är inloggad måste du göra det innan du kan se en chatt. Om din mobila enhet stöder push-aviseringar får du en push-avisering när du får ett nytt chattmeddelande.

Kan jag lägga till/ta bort deltagare i en chatt?

Nej, när du försöker lägga till en ny person i en chatt skapas en ny chatt automatiskt för att hålla informationen privat. Om du vill ta bort någon måste du starta en ny chatt.

Kan jag chatta med någon som inte använder Evernote?

Starta en ny chatt som vanligt och ange en e-postadress eller ett telefonnummer* till personen du vill chatta med (i fältet där det står Ange namn eller e-post). När de väl är inbjudna kommer mottagarna att få ett e-post- eller SMS-meddelande som meddelar att de har fått en chatt från dig. De kan sedan välja att registrera sig eller logga in på Evernote för att se och delta i chatten.

Obs! Funktionen för SMS-inbjudningar är inte tillgänglig i alla länder.

Hur ser och svarar någon som inte använder Evernote på en chatt jag har skickat dem?

När mottagaren får ett e-post- eller SMS-meddelande med en injudan till chatten uppmanas hen att installera Evernote via en länk.

Obs! Funktionen för SMS-inbjudningar är inte tillgänglig i alla länder.

Vad händer om jag skickar en chatt till en e-postadress som inte är kopplad till mottagarens Evernote-konto?

Du behöver inte oroa dig om en e-postadress är knuten till en chattmottagares konto eller inte. Om personen redan har ett Evernote-konto och du har skickat en chatt till ett mobilnummer eller en e-postadress som inte är kopplad till det kontot kan personen logga in på Evernote med sina befintliga Evernote-kontouppgifter eller lägga till de nya kontaktuppgifterna på sitt konto.

Kan en Evernote Business-kontoadministratör visa, redigera och ta bort Work Chat-meddelanden?

Inte just nu. Evernote Business-kontoadministratörer kan bara visa, redigera och ta bort chattar de själva har deltagit i. Chattar är privata för deltagarna.

Dela anteckningar och anteckningsböcker

Hur delar jag en anteckning i Work Chat?

• På datorer: Välj en anteckning från anteckningslistan och klicka på Dela eller dra och släpp anteckningar från anteckningslistan direkt till en chatt.
  • På mobila enheter: Välj en anteckning från anteckningslistan och tryck på knappen Work Chat (pratbubbla med en pil).

Kan jag dela anteckningar med flera personer?

Ja. Dela en anteckning som du normalt skulle dela med en person i Work Chat och bjud sedan in flera personer till chatten. När du klickar på Skicka och andra accepterar din chattinbjudan ser de anteckningen du har delat med dem.

Obs! När du delar anteckningar med flera personer i en chatt kan alla du har delat med aktivt delta i chatten.

Behöver andra ladda ner Evernote för att visa delade anteckningar och anteckningsböcker?

Nej. Andra behöver inte ladda ner en Evernote-klient eller använda Evernote igen. Du behöver inte oroa dig för om personerna du delar en Work Chat med har Evernote eller inte, det är en missuppfattning. Personerna får ett e-postmeddelande med en länk för att se anteckningen i en webbläsare. Precis som Google-dokument och andra samarbetsverktyg behöver alla logga in (om de redan har ett Evernote-konto) eller skapa ett Evernote-konto innan de kan se anteckningen så dina delningsbehörigheter kan tillämpas.

Hur ser jag en anteckning som delas med mig i en chatt?

1. Tryck på Work Chat på startskärmen (mobil) eller på sidomenyn (datorer)
  2. Hitta chatten som motsvarar den delade anteckningen
  3. Bläddra genom chatten för att hitta den delade anteckningen och välj den för att visa den

Om jag anger delningsbehörigheter för en anteckning som jag delar med någon, påverkar det delningsbehörigheterna på anteckningsboken som anteckningen finns i?

Behörigheter bör anteckningar är separata från anteckningsböcker. Du bör ha den högsta behörigheten som finns tillgänglig mellan behörighetsnivåerna du har ställt in för anteckningen och anteckningsboken. Så om du delar en anteckning med någon med behörigheten Kan redigera och bjuda in och den anteckningen finns i en anteckningsbok för vilken personen endast har Kan visa -behörighet, kommer de fortfarande att kunna redigera den enskilda anteckningen och dela den med andra. Anteckningsbehörigheter kan beviljas eller uppgraderas i Work Chat, men nedgraderas aldrig. Med andra ord, när du ställer in behörigheter när du delar en anteckning i en chatt kan du bara ändra mottagarens behörighet från Kan visa till Kan redigera och inte från Kan redigera till Kan visa.

Kan jag ändra eller ta bort behörigheter för anteckningar som jag har delat i Work Chat?

Ja. Om du har behörighet att redigera och bjuda in för den anteckningsbok som innehåller anteckningen. Då öppnar du anteckningen på en dator- eller mobilklient för att ändra behörighetsnivåer eller sluta dela en anteckning.

Mer om hur du ändrar behörigheter och åtkomst när du delar anteckningar

Hur slutar jag dela en anteckning?

Du kan sluta att dela en anteckning genom att öppna anteckningen och göra följande:

Windows:

The new Evernote for Windows
  • Välj ikonen Dela, klicka på den lilla nedåtpilen till höger om namnen på användarna som du vill sluta dela anteckningen med och välj sedan Ta bort åtkomst

Äldre version av Evernote för Windows

• Välj Anteckning > Dela > Dela anteckning... på menyraden och klicka sedan på den lilla nedåtpilen till höger om namnen på användarna som du vill sluta dela anteckningen med och välj Ta bort åtkomst....

Mac:

The new Evernote for Mac
  • Välj ikonen Dela, klicka på den lilla nedåtpilen till höger om namnen på användarna som du vill sluta dela anteckningen med och välj sedan Ta bort åtkomst

Äldre version av Evernote för Mac

• Välj Anteckning > Mer delning > Behörigheter... och klicka på X bredvid namnet på mottagaren som du vill sluta dela anteckningen med

iPhone, iPad och iPod touch:

Nya Evernote för iOS

• Tryck på delningsikonen, markera namnet eller e-postadressen till mottagaren som du vill sluta dela anteckningen med och tryck på Ta bort åtkomst

Äldre version av Evernote för iOS

• Tryck på infoknappen (i), tryck på Anteckningsbehörigheter, tryck på namnet eller e-postadressen till mottagaren som du vill sluta dela anteckningen med och tryck på Sluta dela (eller tryck på Sluta dela med alla)

Android:

• Klicka på infoknappen (i), tryck på Anteckningsbehörigheter, tryck på knappen med de tre prickarna och tryck på Sluta dela

Evernote Web (äldre version):

• Klicka på infoknappen (i), välj Redigera delning och klicka på X bredvid namnet på mottagaren som du vill sluta dela anteckningen med

Hur slutar jag dela en anteckningsbok?

Så här slutar du dela en anteckningsbok:

Windows:

Nya Evernote för Windows

• Välj Anteckningsböcker på navigeringsmenyn, klicka på Fler åtgärder (tre prickar) till höger om anteckningsboken och välj Dela anteckningsbok... Klicka på den lilla nedåtpilen till höger om namnen på användarna du vill sluta dela anteckningsboken med och välj Ta bort åtkomst

Äldre version av Evernote för Windows

• Högerklicka på en anteckningsbok i listan över anteckningsböcker, välj Dela anteckningsbok..., klicka på Ändra behörigheter för anteckningsböcker och klicka på X bredvid namnen på användarna du vill sluta dela anteckningsboken med

Mac:

Nya Evernote för Mac

• Välj Anteckningsböcker på navigeringsmenyn, klicka på Fler åtgärder (tre prickar) till höger om anteckningsboken och välj Dela anteckningsbok... Klicka på den lilla nedåtpilen till höger om namnen på användarna du vill sluta dela anteckningsboken med och välj Ta bort åtkomst

Äldre version av Evernote för Mac

• Högerklicka på en anteckningsbok i listan över anteckningsböcker, välj Ändra delning... eller Hantera behörigheter för anteckningsböcker... och klicka sedan på X bredvid namnet på mottagaren som du vill sluta dela anteckningsboken med

iPhone, iPad och iPod touch:

Nya Evernote för iOS

• Öppna anteckningsboken, tryck på delningsikonen ovanför anteckningsbokens titel, markera namnet eller e-postadressen till mottagaren som du vill sluta dela anteckningen med och tryck på Ta bort åtkomst

Äldre version av Evernote för iOS

• Tryck på Redigera i anteckningsbokslistan, tryck på infoknappen (i), tryck på Behörigheter för anteckningsbok, tryck på namnet eller e-postadressen till mottagaren som du vill sluta dela anteckningsboken med och tryck på Sluta dela

Android:

• Öppna anteckningsboken, tryck på alternativmenyn (knappen med tre prickar), tryck på Redigera delning, tryck på namnet eller e-postadressen till mottagaren som du vill sluta dela anteckningsboken med och tryck på Sluta dela

Evernote Web (äldre version):

• Öppna anteckningsboken, klicka på infoknappen (i), välj Redigera delning och klicka sedan på X bredvid namnet på mottagaren som du vill sluta dela anteckningsboken med

Kan jag dela en anteckning med en offentlig länk?

Ja. Om du äger en anteckningsbok eller har behörighet att redigera och bjuda in till en delad anteckningsbok/företagsanteckningsbok kan du dela anteckningar från den anteckningsboken genom att välja Kopiera offentlig länk eller Dela anteckningsbok… bland alternativen under delningsknappen.

Kan jag dela en anteckning via e-post utan att använda Work Chat?

Ja. Funktionen E-posta anteckning är ett sätt att dela en anteckning via e-post. Din anteckning konverteras till HTML och placeras i ett e-postmeddelande. Ibland fungerar det bra och vid andra tillfällen blir konverteringen till e-post mindre bra med uttänjda bilder och andra formateringsproblem. Den här metoden är användbar när du inte vill att folk ska få uppdateringar eller om du inte bryr dig om de skickar e-postar anteckningen till andra. Vi tonar ned den här funktionen till förmån för Work Chat eftersom Work Chat gör att mottagare kan redigera och samarbeta på en anteckning som du delar med dem. Det är en ny funktion.

Mer om att skicka en anteckning via e-post utan att använda Work Chat

Jag ser ansikten på personer i delade anteckningar. Vad betyder det?

Evernote visar nu namnen och profilbilderna på personer som tittar på/redigerar en anteckning i realtid. Du kan se profilbilderna för upp till tre personer som är närvarande samtidigt. Om fler än tre personer är närvarande samtidigt, ser du antingen Work Chat-knappen (mobil) eller en knapp med antalet personer som visar anteckningen (dator) som du kan klicka eller trycka på för att se hela listan över personer. Du kan börja chatta med någon av dem genom att klicka eller trycka på deras profilfoto.

Felsökning

Varför får jag inte e-postmeddelanden om Work Chat-inbjudningar?

Kontrollera följande:

• There are no typos in the name or email address that the sender input
      • Avsändaren kan dubbelkontrollera chattinformationen på fliken info (i)
    • The message did not get routed to your spam or trash folder
      • Det bör stå [Avsändare] skickade en chatt i Evernote på ämnesraden och e-posten ska komma från no-reply@evernote.com
    • You have not already received an invitation email from the same person in the past 30 days
      • Inbjudningar skickas bara från en person en gång var 30:e dag, så gå tillbaka till den ursprungliga inbjudan när du vill öppna chatten

Varför får jag inte aviseringar om Work Chat-meddelanden?

På mobila enheter som stöder push-aviseringar ska du se till att push-aviseringar är aktiverade för Evernote. På datorer ska du se till att Evernote-appen är öppen och att du är inloggad. Om du inte är inloggad får du ett e-postmeddelande efter 30 minuter och igen efter 72 timmar om du fortfarande har olästa meddelanden i Evernote.

Nyckelord:

• chatt
  • samarbeta
  • redigera och bjuda in
  • rättigheter
  • offentlig länk
  • skicka en chatt
  • skicka ett meddelande
  • dela en anteckning
  • dela anteckningar
  • visa och redigera
  • work chat