Översikt över Evernote + Google-kalender

< Föregående / Nästa >

Översikt över Evernote + Google-kalender

Anslut din Google-kalender och länka anteckningar till händelser för att göra dem mer användbara och lättare att hitta så att du kan få mer gjort.

• Skapa anteckningar för händelser direkt och få snabbt åtkomst till dem senare direkt från nya kalenderwidgeten på startsidan.
  • Förbered dig enkelt för möten, i förväg eller på plats. Ett klick skapar en logiskt strukturerad anteckning, komplett med händelseinformation och avsnitt för åtgärdsposter och anteckningar.
  • Det är lättare än någonsin att komma åt den information du behöver. Nu kan du söka efter händelseinformation som datum, plats och deltagare.
  • Kommer snart: Glöm aldrig att anteckna när du behöver det. Evernote kan påminna dig om att öppna eller skapa en anteckning före eller efter en händelse.

Obs! För att ansluta din kalender krävs en Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Lägg till kalenderwidgeten på startsidan

Börja med att se till att kalenderwidgeten har lagts till på startsidan. Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du lägger till kalenderwidgeten.

• Mac

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Dra kalenderwidgeten från höger sida och släpp den på en widgetplats.
  • Windows

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Dra kalenderwidgeten från höger sida och släpp den på en widgetplats.
  • iOS

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Tryck på plusikonen bredvid kalenderwidgeten i avsnittet Tillgängliga widgetar.
  • Android

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Tryck på plusikonen bredvid kalenderwidgeten i avsnittet Tillgängliga widgetar.
  • Web

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Dra kalenderwidgeten från höger sida och släpp den på en widgetplats.

Anslut din Google-kalender

Kunder med en Personal-prenumeration kan ansluta kalendrar från ett Google-konto. Kunder med en Professional- eller Teams-prenumeration kan ansluta kalendrar från upp till fem Google-konton.

Så här ansluter du ett Google-konto:

1. Klicka på Anslut till Google-kalender i kalenderwidgeten och följ stegen för att ansluta ditt Google-kalenderkonto. Du uppmanas att logga in på ditt Google-konto och godkänna behörigheterna.
  2. Klicka på den blå knappen Tillåt på Googles behörighetssida.
  3. Stäng fönstret eller fliken i din webbläsare och gå sedan tillbaka till Evernote.
  4. I Evernote väljer du de kalendrar du vill se i kalenderwidgeten och klickar på Anslut.

Obs! Om du redan har anslutit ditt Evernote-konto till ett Google-konto ser du att din standardkalender automatiskt kopplas till kalenderwidgeten när du lägger till den på startsidan. Mer information finns i Lägg till och ta bort Google-konton.

Lägg till kalendrar från Google-kalendern

När ditt Google-konto är anslutet uppmanas du att välja en kalender som ska läggas till i kalenderwidgeten. Så här lägger du till fler kalendrar från ditt konto:

1. Klicka eller tryck på Fler alternativ (tre prickar).
  2. Klicka eller tryck på Välj kalendrar....
  3. Markera rutan bredvid varje kalender som du vill lägga till.

Om du har en Professional- eller Teams-prenumeration kan du ansluta kalendrar via fler Google-konton (upp till fem). Så här lägger du till fler konton:

1. Klicka eller tryck på Fler alternativ (tre prickar).
  2. Klicka eller tryck på Lägg till kalenderkonto.
  3. Logga in på ett annat Google-konto.
  4. Välj kalendrar att lägga till.

Mer information finns på Lägg till och ta bort Google-konton.

Ändra eller koppla bort ett Google-konto

Så här ändrar du ditt anslutna Google-konto:

1. Klicka eller tryck på Fler alternativ (tre prickar).
  2. Klicka eller tryck på Kalenderinställningar.
  3. Klicka eller tryck på Hantera konton.

Mer information finns på Lägg till och ta bort Google-konton.

Kalenderwidgetvyer

Det finns två vyer: tidslinjevy och listvy.

Tidslinjevisning i kalenderwidgeten

Tidslinjevisning

Tidslinjevyn visar händelser på en tidslinje så att det är enkelt att visualisera när du är upptagen och när du har paus.

Listvy i kalenderwidgeten

Listvy

Listvyn samlar dina händelser till en lista och tidpunkten för varje händelse anges under händelsens titel.

När du vill växla mellan vyer klickar du på Fler alternativ (tre prickar) och väljer Tidslinje eller Lista i avsnittet Visa som.

Navigera i kalenderwidgeten

Kalenderwidget i 2x bredd

• Klicka på Kalender i widgetens titel för att öppna en utökad vy av kalendern.
  • Klicka på kalenderknappen i det övre högra hörnet för att komma tillbaka till dagens datum.
  • Klicka på Fler alternativ (tre prickar) i det övre högra hörnet när du vill se fler åtgärder.
  • Klicka på vänster- och högerpilarna när du vill gå till föregående eller nästa dag.
  • Klicka på datumet när du vill välja ett datum i kalendern.
  • Klicka på en händelse när du vill visa information om händelsen och se fler åtgärder du kan vidta.

Fler kalenderfunktioner

Om du vill lära dig mer om kalenderfunktionerna kan du läsa följande artiklar:

Vanliga frågor och svar

Kan jag ansluta till en annan kalender (inte Google-kalendern)?

Inte just nu. Vi börjar med Google-kalendern och planerar att införa stöd för fler kalendrar i framtiden.

Kan jag expandera kalenderwidgeten vertikalt så att jag kan se fler händelser på en gång?

Nej. För närvarande stöds bara horisontell expansion. Dessutom kan du bara visa en dag i taget i widgeten, oavsett hur bred widgeten är.

Hur kan jag söka efter eller filtrera anteckningar som innehåller kalenderhändelser?

Du kan använda contains:calendarEvent som söksyntax eller filtrera anteckningslistan med filtret Contains.

Om jag avbryter min Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration och ett eller flera av mina Google-konton kopplas bort, vad händer med anteckningarna som är länkade till kalenderhändelser från det kontot?

Du förlorar åtkomst till flera kalenderanslutningar och endast det konto som du anslöt först blir kvar. Du kan inte längre se händelser i kalenderwidgeten för bortkopplade konton. Eventuella anteckningar som länkats till kalenderhändelser från dessa konton visar fortfarande händelseuppgifterna, men de uppdateras inte längre när ändringar görs i Google-kalendern.

Kan jag visa mina Evernote-anteckningar i Google-kalendern?

Länkade anteckningar syns inte i Google-kalendern, men du kan inkludera en offentlig länk till anteckningen i beskrivningen av kalenderhändelsen om du vill att andra mötesdeltagare ska ha åtkomst till anteckningen. Om du vill att andra mötesdeltagare ska ha tillgång till anteckningen i Evernote kan du dela anteckningen med dem.

Kan jag prova kalenderwidgeten kostnadsfritt?

Om du har Evernote Free, Plus eller Premium finns det en kostnadsfri provversion av funktionen på 14 dagar. Inget kort behövs och du kan ansluta ett eller flera Google-kalenderkonton samt anpassa startsidan. Du kan uppgradera din plan i slutet av provperioden. Du kan bara prova funktionen en gång.