Ta bort Evernote-data från din Mac- eller Windows-enhet

< Föregående / Nästa >

Ta bort Evernote-data från din Mac- eller Windows-enhet

När du loggar ut från nya Evernote för Mac och nya Evernote för Windows kan du bli tillfrågad om du vill spara dina Evernote-data på din enhet. Det här alternativet är markerat som standard, vilket gör att du snabbt kan komma åt dina data när du loggar in utan att behöva synkronisera hela kontot varje gång.

Det finns några scenarier då du kanske vill eller måste ta bort sparade data från din enhet. Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du vill göra det.

• Mac

Se till att dina anteckningar är synkroniserade innan du börjar.

1. Avsluta Evernote
    2. Öppna Finder.
    3. Välj Gå > Gå till mapp... på menyraden.
    4. Klistra in ~/Library/Application Support/ i textfältet och klicka på Go. Om du inte hittar den här katalogen kan du prova: ~/Library/Containers/com.evernote.Evernote/Data/Library/Application Support/.
    5. Ta bort mappen Evernote.
    6. Öppna Evernote och logga in.

Om du får en uppmaning i macOS om att Evernote behöver åtkomst till din Keychain Access-app, anger du administratörslösenordet (samma som du använder för att logga in på din dator) och klickar på Tillåt alltid. Evernote behöver åtkomst till Keychain Access på din Mac för att skriva dina Evernote-användaruppgifter i appen. Evernote har bara tillgång till sina egna Keychain Access-objekt och har inte tillgång till andra användaruppgifter som lagras i appen.

• Windows

Se till att dina anteckningar är synkroniserade innan du börjar.

1. Tryck på Ctrl + Skift + Esc på tangentbordet för att öppna uppgiftshanteraren.
    2. Välj Mer information för att visa bakgrundsprocesserna.
    3. Välj alla processer med Evernote i titeln och avsluta dem.
    4. Öppna Windows Utforskaren.
    5. Klistra in %appdata% i fönstrets sidhuvud och tryck på Enter.
    6. Ta bort mappen Evernote.
    7. Öppna Evernote och logga in.