Lägg till påminnelser i en uppgift

< Föregående / Nästa >

Lägg till påminnelser i en uppgift

Med uppgiftspåminnelser kan du ställa in ett specifikt datum och en tid när du vill få en påminnelse. Du kan lägga till upp till fem påminnelser för en uppgift. När du lägger till en påminnelse i en uppgift får du en avisering i appen vid det datum och den tid du anger (om du har aktiverat aviseringar).

Uppgifter med påminnelser har en liten klockikon bredvid sig.

Obs! Den här funktionen är bara tillgänglig med en Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Lägg till en uppgiftspåminnelse

Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du vill lägg till en påminnelse i en uppgift.

• Mac

Klicka var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och klicka sedan på klockan med ett plustecken till höger om uppgiftens titel. Välj en förinställd tidsperiod eller klicka på ett datum i kalendern för att välja ett specifikt datum och en tid.

• Windows

Klicka var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och klicka sedan på klockan med ett plustecken till höger om uppgiftens titel. Välj en förinställd tidsperiod eller klicka på ett datum i kalendern för att välja ett specifikt datum och en tid.

• iOS

Tryck var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och tryck sedan på klockan med ett plustecken i verktygsfältet ovanför tangentbordet. Välj en förinställd tidsperiod eller tryck på Välj en tid om du vill välja ett specifikt datum och en tid.

• Android

Tryck var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och tryck sedan på klockan med ett plustecken i verktygsfältet ovanför tangentbordet. Välj en förinställd tidsperiod eller tryck på Välj en tid om du vill välja ett specifikt datum och en tid.

• Webb

Klicka var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och klicka sedan på klockan med ett plustecken. Välj en förinställd tidsperiod eller klicka på ett datum i kalendern om du vill välja ett specifikt datum och en tid.

Vanliga frågor och svar

Hur kan jag lära mig mer om uppgifter?

Mer information finns i Översikt över uppgifter.

Vad är syftet med ett förfallodatum kontra en uppgiftspåminnelse?

Ett förfallodatum är det datum som en uppgift ska slutföras. Beroende på uppgiften kan det vara möjligt att förfallodatum och uppgiftspåminnelse är desamma. Här är några exempel på när du kan använda det ena, det andra eller båda:

• Uppgiften "Kompletta skattedeklarationer" har ett förfallodatum den 15 april. Du bör ställa in en eller flera påminnelser före detta datum för att hjälpa dig att möta det kommande förfallodatumet.
  • Uppgiften "Ringa mama" kanske inte har ett slutdatum, men du kan lägga till en uppgiftspåminnelse för att meddela dig när du ska slutföra uppgiften.
  • Uppgiften Avsluta kapitel ett har ett förfallodatum nästa vecka, men du behöver inga meddelanden som påminner dig om att skriva, hoppas vi i alla fall!

Kan jag lägga till mer än en påminnelse i en uppgift?

Ja. Varje uppgift kan ha upp till fem påminnelser.

Kan jag lägga till en påminnelse som återkommer (upprepas) i en uppgift?

Nej. Återkommande påminnelser stöds för närvarande inte.

Varför får jag inte aviseringar om mina påminnelser?

Du måste aktivera aviseringar för att aviseras om påminnelser om uppgifter. Du kan läsa hur du gör det genom att gå till Aktivera aviseringar för Evernote.

Vad händer med mina påminnelser om jag säger upp min abonnemang?

Alla påminnelser som har ställts in innan du avslutar ditt abonnemang sparas i uppgifterna och du får aviseringar om dem, men du kan inte lägga till eller redigera påminnelser i nya eller befintliga uppgifter.