Anpassa kortkommandon

< Föregående / Nästa >

Anpassa kortkommandon

Du kan anpassa vilken som helst av de globala tangentbordsgenvägarna så att Evernote fungerar bättre för dig. Om du har en Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration kan du anpassa ännu fler kortkommandon.

Globala kortkommandon

Med globala kortkommandon kan du aktivera vissa Evernote-funktioner genom att använda en unik tangentkombination på tangentbordet, även när Evernote är i bakgrunden. Det finns för närvarande fem globala kortkommandon som du kan anpassa:

• Nytt anteckningsfönster
  • Klistra in i Evernote
  • Sök i Evernote
  • Öppna Evernote Helper
  • Kopiera skärm

Obs! Den här artikeln gäller bara kortkommandon i nya Evernote för Mac och nya Evernote för Windows, version 10.9 och senare.

Anpassa dina genvägar

När du vill anpassa dina genvägar går du till Hjälp > Kortkommandon från menyraden eller använder Cmd + / (Mac) eller Ctrl + / (Windows) på tangentbordet. Kortkommandopanelen öppnas till höger i appen. När du vill anpassa en genväg dubbelklickar du på genvägen och skriver en ny tangentkombination. Den sparas automatiskt.

Kortkommandopanel

Återställ standardvärden

Om du vill återställa standardgenvägarna klickar du på Fler åtgärder (tre prickar) på kortkommandopanelen och sedan på Återställ standardvärden.

Vanliga frågor och svar

Kommer ni att lägga till fler anpassningsbara genvägar eller tillåta anpassning av befintliga genvägar?

Ja. Den här artikeln beskriver vad som för närvarande kan anpassas och vi uppdaterar den när fler alternativ blir tillgängliga.

Varför gör min genväg något annat än det jag förväntade mig?

Många appar har globala kortkommandon, så du bör kontrollera att du använder en unik tangentkombination som inte redan används av en annan app. Om du upptäcker att genvägen du anger startar en annan app eller gör något annat än du förväntat dig måste du ta reda på var problemet finns och rätta till det.

Varför sparas inte min tangentkombination?

Det kan finnas flera anledningar till det.

• Du kan ha angett en tangentkombination som redan används. I det här fallet ser du ett felmeddelande som indikerar att din valda tangentkombination används av en annan genväg. Klicka var som helst för att återställa till standardinställningen och prova en ny, unik tangentkombination.
  • Du kan ha angett en ogiltig tangentkombination. Tangentkombinationen måste innehålla en modifieringsknapp (t.ex. skift, cmd, ctrl, tabb, option, win-knappen) följt av en icke-modifierande knapp (bokstav, siffra, funktionstangent eller liknande).

Varför kan jag inte anpassa alla mina genvägar?

Alla Evernote-kunder kan anpassa globala kortkommandon. Kunder med en Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration kan anpassa fler genvägar. Genvägar som gäller redigering som kopiera (Cmd/Ctrl+C) och klistra in (Cmd/Ctrl+V) och textformatering som fetstil (Cmd/Ctrl+B) kan inte redigeras.