Evernote för produktivitet på språng

< Föregående / Nästa >

Evernote för produktivitet på språng

5 sätt att hinna med dina uppgifter oavsett var du är

Evernote gör det enkelt att vara produktiv när du är i farten. När du är på språng - gör ärenden, i möten, på evenemang eller bara pendlar - är det svårt att hålla sig ajour med allt. Med Evernote kan du starta och arbeta på projekt var du än befinner dig, även om du är offline.

1 Skaffa Evernote på alla dina enheter

Installera Evernote på alla dina enheter, mobilen, hemdatorn, arbetsdatorn och surfplattan. På så sätt kan du fånga alla dina tankar och få tillgång till dina anteckningar, oavsett var du är.

2 Spara anteckningar till en anteckningsbok och sortera dem senare.

Gör det till en vana att spara alla mötesanteckningar, bilder av kvitton, webbklipp och ljudinspelningar i standardanteckningsboken som medföljer ditt Evernote-konto. På så sätt kan du undvika att spendera tid med att sortera anteckningar varje gång du skapar en. I slutet av dagen, när du är hemma (eller på kontoret) och har några minuter över, kan du organisera dina anteckningar genom att flytta dem till andra anteckningsböcker efter behov.

PROFFSTIPS

För att göra det enklare att hitta i din anteckningsbokslista kan du till exempel byta namn på standardanteckningsboken till INKORG. Börja med ett bindestreck ( - ) eller en asterisk ( * ) framför det vanliga anteckningsboksnamnet så att det visas överst i anteckningsbokslistan så här: *INKORG.

3 Arbeta offline när du behöver det

Eftersom Evernote lagrar alla anteckningar och anteckningsböcker i molnet kan du komma åt dem från vilken internetuppkopplad enhet som helst. När du är på resande fot och en internetuppkoppling saknas eller är dålig kan du konfigurera offline-anteckningsböcker på mobilen eller surfplattan. På så sätt kan du komma åt och redigera dina anteckningar och anteckningsböcker när du är offline. Så fort du är ansluten till internet igen synkroniseras uppdateringarna och visas på alla dina enheter. Du kan fortsätta arbetet du startade, precis där du slutade. Obs! Du behöver inte konfigurera offline anteckningsböcker när du använder Evernote för Mac eller Windows. Så länge du är inloggad i appen kan du använda Evernote som vanligt och ändringar synkroniseras när du ansluter till internet igen.

PROFFSTIPS

Ställ in offline-anteckningsböcker som genvägar. På så sätt får du tillgång till flyg- och hotellbokningar, elektroniska evenemangsbiljetter, skärmdumpar med butikskuponger och allt annat som du kanske vill ta fram snabbt på mobilen.

4 Skapa genvägar för snabb åtkomst till viktig information

Skapa genvägar så att du snabbt kan komma åt viktig information på mobilen eller surfplattan med ett tryck. Genvägar är enkla att konfigurera i Evernote, de synkroniseras på alla enheter och tar dig direkt till ofta använda anteckningar, anteckningsböcker, taggar och sparade sökningar i genvägsavsnittet i sidolisten.

PROFFSTIPS

Håll koll på saker som du måste göra genom att skapa taggar som ”att göra” och ”klart” och lägg till dem i anteckningar som måste åtgärdas. Lägg till statustaggarna i dina genvägar för enkel åtkomst till saker du måste arbeta med.

5 Se till att dina anteckningar är säkra

Om du planerar att använda dina anteckningar och anteckningsböcker på mobila enheter är det en bra idé att konfigurera flera säkerhetslager. Evernote erbjuder tvåstegsverifiering för säkerhet på kontonivå samt lösenord och Touch ID för säkerhet på enhetsnivå. Vi rekommenderar att du aktiverar alla tillgängliga säkerhetsalternativ i Evernote. Det krypterar inte dina anteckningar men gör det mycket svårare att komma åt innehållet om enheten försvinner eller blir stulen.

LÄS MER