Använd Siri med Evernote

< Föregående / Nästa >

Använd Siri med Evernote

Du kan använda Evernote med Siri. Aktivera bara Siri och be henne att utföra en uppgift i Evernote. Siri kan:

• Skapa en ny anteckning
  • Skapa en anteckning med en uppgiftslista
  • Lägga till i en befintlig anteckning
  • Lägga till i en befintlig uppgiftslista
  • Söka efter anteckningar i Evernote

Obs! Nya Evernote för iOS har inte stöd för Siri.

Översikt

Skapa

Använd Siri när du vill skapa en ny anteckning. Siri kan skapa textanteckningar från röstinmatningar, så prova att säga något som Hej Siri, skapa en anteckning med mötesidéer i Evernote.

Förläng

Använd Siri för att lägga till text i en befintlig anteckning. Om du redan har en anteckning eller en uppgiftslista i Evernote kan du helt enkelt be Siri att lägga till mer text. Till exempel Lägg till Beställ lunch i min anteckning Mötesidéer i Evernote.

Sökningar

Använd Siri för att söka efter en anteckning på ditt Evernote-konto. Siri söker på namn på anteckningar, anteckningsböcker, taggar och buntar. Siri förstår också datumintervall, så du kan säga något i stil med Visa mig anteckningarna jag skapade i Evernote förra veckan eller Visa mig anteckningarna jag uppdaterade i Evernote idag.

Genvägar för Siri

Med genvägar för Siri du kan skapa egna röstkommandon för att: visa en anteckning, anteckningsbok, projektyta eller sparade sökningar, skapa en ny kamera- eller ljudanteckning, kopiera en anteckningslänk till urklipp eller skriva ut den aktuella anteckningen.

Du kan till exempel skapa en daglig att göra-lista som du vill öppna i början av varje dag. Ställ in en genväg för Siri så att anteckningen öppnas varje gång du säger Vad behöver jag fokusera på idag?

Så här sparar du en genväg för Siri:

1. Öppna en anteckning, anteckningsbok, projektyta eller sparad sökning.
  2. Tryck på alternativmenyn (tre prickar) längst upp till höger.
  3. Välj Skapa en genväg för Siri.
  4. Spela in ett anpassat röstkommando som Siri kan känna igen.

Du kan visa genvägsinställningar och föreslagna genvägar genom att öppna appen iOS-inställningar och navigera till Siri och sök > Evernote.

Vanliga frågor och svar

Måste jag använda specifika kommandon eller en viss meningsstruktur med Siri?

Nej. Siri kan förstå naturligt språk.

Vad händer om jag har flera anteckningar med samma titel (t.ex. mötesanteckningar)?

Om Siri inte är säker på vilken anteckning du hänvisar till visas en lista med matchande eller relaterade anteckningar att välja mellan.

Har Evernote stöd för Siri på en Mac?

Nej. Evernote för Mac har inte stöd för Siri.

Nyckelord:

• siri
  • genvägar för siri
  • apple
  • ios
  • ios 12
  • ios 13
  • Diktera
  • diktering
  • röstkommando
  • röstanteckningar
  • röst