Detta ska du göra om du misstänker obehörig åtkomst till ditt Evernote-konto

Detta ska du göra om du misstänker obehörig åtkomst till ditt Evernote-konto
< Föregående / Nästa >

Detta ska du göra om du misstänker obehörig åtkomst till ditt Evernote-konto

Om du observerar misstänkt aktivitet på ditt Evernote-konto kan du skydda det genom att utföra följande steg.

1. Ändra ditt lösenord omedelbart

Gå till sidan Säkerhetssammanfattning i kontoinställningarna och klicka på Ändra lösenord. Kontrollera samtidigt att den registrerade e-postadressen är uppdaterad så att du inte missar viktig e-postkommunikation från Evernote eller om vi måste verifiera ditt konto.

Använd ett annat lösenord för Evernote än andra webbplatser du loggar in på. Om någon får tag i ditt lösenord på en annan webbplats behöver du inte oroa dig för att de också kan komma åt ditt Evernote-konto. Undvik att använda enkla lösenord som kan letas upp i en ordlista. Välj istället ett komplicerat lösenord som är minst åtta tecken och innehåller en blandning av stora och små bokstäver, siffror och specialtecken. Du kan även välja en fras som är minst 20 tecken lång. En lösenordshanterare gör det enkelt att använda vilket som och vi rekommenderar att du använder en sådan.

Kom ihåg att skydda dina inloggningsuppgifter. En Evernote-anställd kommer aldrig att be om ditt lösenord.

2. Ställ in tvåstegsverifiering

Gå till sidan Säkerhetssammanfattning i dina kontoinställningar för att aktivera tvåstegsverifiering. Tvåstegsverifiering ger ett extra lager av säkerhet och kan skydda ditt konto även om ditt lösenord komprometteras. Läs mer >>

3. Återkalla åtkomst för obehöriga enheter och appar

Gå till sidan Enheter i kontoinställningarna och kontrollera enheterna som har åtkomst till ditt Evernote-konto. Sök efter enheter som inte tillhör dig eller som du inte använder längre och ta bort dem. Läs mer >>

Gå till sidan Appar i kontoinställningarna och kontrollera apparna som har åtkomst till ditt konto. Använd funktionen Återkalla åtkomst för att ta bort oönskade eller obehöriga appar.

4. Granska åtkomsthistoriken för ditt Evernote-konto

Gå till sidan Åtkomsthistorik i kontoinställningarna och kontrollera inloggningshistoriken för ditt konto. Du kan leta efter misstänkta aktiviteter genom att titta på enheterna och IP-adresserna som har loggat in på ditt konto under de senaste tre månaderna. Läs mer >>

Nyckelord:

hackning

hackat

någon på mitt konto

komprometterat konto

kompromettera

äventyra

säkerhet

skydda konto

spärrat konto

spärra konto

stulet konto

kontostöld

använder mitt konto

hackare

obehörig åtkomst

ny inloggning identifierad