Tilpass Startsiden

< Forrige / Neste >

Tilpass Startsiden

Tilpasse Startsiden i Evernote

Når du tilpasser hvordan Startsiden ser ut, kan du legge informasjonen du trenger rett foran deg, så du kan se nøyaktig det du trenger, akkurat slik du ønsker. Alternativer for tilpasning er tilgjengelig for Evernote Premium-, Professional- og Teams-kunder (varierer ut fra hvilket abonnement du velger) og inkluderer:

• Endre bakgrunnsbilde
  • Legge til, fjerne og endre rekkefølgen på widgetene
  • Endre størrelse på widgeter (kun PC og på nettet)
  • Se nøyaktig de notatene du ønsker på Startsiden med widgeten for filtrerte notater
  • Legge til flere kopier av enkelte widgeter (kun Professional og Teams)
  • Endre farge og tittel på scratch pad

For en oversikt over Startsiden, gå til Oversikt over Startsiden.

Endre bakgrunnsbildet

Du kan velge et bilde fra fotoalbumet eller laste opp ditt eget. Hvis du velger å laste opp ditt eget bilde, er anbefalt størrelse 2000 x 1280 piksler. Du kan laste opp en .jpg eller .png-fil på opptil 5 MB. For å endre bakgrunnsbildet, følg trinnene for ditt operativsystem nedenfor.

• Mac

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Klikk på "Endre bakgrunn"-knappen.
    3. Velg eller last opp et bilde.
    4. Klikk på Velg.
  • Windows

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Klikk på "Endre bakgrunn"-knappen.
    3. Velg eller last opp et bilde.
    4. Klikk på Velg.
  • iOS

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på Endre bakgrunn.
    3. Velg eller last opp et bilde.
    4. Trykk på Ferdig.
  • Android

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på Endre bakgrunn.
    3. Velg eller last opp et bilde.
    4. Trykk på Ferdig.
  • Web

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Klikk på "Endre bakgrunn"-knappen.
    3. Velg eller last opp et bilde.
    4. Klikk på Velg.

Legg til widgeter

Som Evernote Premium- Personal-, Professional- eller Teams-kunde har du tilgang til flere widgeter. For å legge til en widget, følg trinnene for ditt operativsystem nedenfor.

• Mac

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Dra en tilgjengelig widget fra høyre side og legg den på en widget-plass.
  • Windows

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Dra en tilgjengelig widget fra høyre side og legg den på en widget-plass.
  • iOS

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på plusstegnet ved siden av en tilgjengelig widget fra delen "Tilgjengelige widgeter".
  • Android

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på plusstegnet ved siden av en tilgjengelig widget fra delen "Tilgjengelige widgeter".
  • Web

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Dra en tilgjengelig widget fra høyre side og legg den på en widget-plass.

Fjerne widgeter

For å fjerne en widget, følg trinnene for ditt operativsystem nedenfor.

• Mac

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Klikk på "x" øverst i høyre hjørne av widgeten.
  • Windows

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Klikk på "x" øverst i høyre hjørne av widgeten.
  • iOS

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på minusikonet ved siden av en widget fra listen med widgeter.
  • Android

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på minusikonet ved siden av en widget fra listen med widgeter.
  • Web

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Klikk på "x" øverst i høyre hjørne av widgeten.

Endre plassering for widgeter

Flytt om på widgetene så de er plassert slik det passer deg. Layouten for widgetene synkroniseres på tvers av Mac, Windows og web. Mobilwidgetene kan ha en annen rekkefølge og synkroniseres på tvers av iOS og Android. For å endre rekkefølgen på widgetene, følg trinnene for ditt operativsystem nedenfor.

• Mac

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Dra og slipp widgetene i rekkefølgen du vil at de skal vises.
  • Windows

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Dra og slipp widgetene i rekkefølgen du vil at de skal vises.
  • iOS

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Dra i håndtaket med tre linjer til høyre for en widget for å dra den opp eller ned i listen.

Merk: Widgeter vises på Startsiden i rekkefølgen som vises i dette skjermbildet (øverst til nederst).

• Android

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Dra i håndtaket med tre linjer til høyre for en widget for å dra den opp eller ned i listen.

Merk: Widgeter vises på Startsiden i rekkefølgen som vises i dette skjermbildet (øverst til nederst).

• Web

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Dra og slipp widgetene i rekkefølgen du vil at de skal vises.

Endre størrelse på widgeter

Dette alternativet er kun tilgjengelig for Mac, Windows og Web.

Widgeter kan være små, mellomstore eller store. De kan ikke endre størrelse vertikalt og kan ikke endre størrelse på mobile enheter. For å endre størrelse på widgetene, følg trinnene for ditt operativsystem nedenfor.

• Mac

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Hold musepekeren over widgeten og velg en størrelse nederst i høyre hjørne.
  • Windows

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Hold musepekeren over widgeten og velg en størrelse nederst i høyre hjørne.
  • Web

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Hold musepekeren over widgeten og velg en størrelse nederst i høyre hjørne.

Sette opp en tilpasset visning av notatene dine

Som en Evernote Personal-, Professional- eller Teams-kunde, kan du bruke widgeten for filtrerte notater til å vise akkurat de notatene du ønsker, basert på kriteriene du velger. For å lære mer om søkefiltre, gå til Filtrer notatlisten.

• Mac

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Dra widgeten for filtrerte notater fra høyre side, og slipp denn inn i en widgetplass.
    3. I vinduet "Sette opp filtre" kan du gi nytt navn til widgeten og velge filtre ut fra alternativene du får.
    4. Klikk på Fullført for å lagre endringene.

For å redigere filtrene, klikk på Flere handlinger (tre prikker) og velg Rediger filtre.

• Windows

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Dra widgeten for filtrerte notater fra høyre side, og slipp denn inn i en widgetplass.
    3. I vinduet "Sette opp filtre" kan du gi nytt navn til widgeten og velge filtre ut fra alternativene du får.
    4. Klikk på Fullført for å lagre endringene.

For å redigere filtrene, klikk på Flere handlinger (tre prikker) og velg Rediger filtre.

• iOS

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på plusstegnet ved siden av "Filtrerte notater" fra delen "Tilgjengelige widgeter".
    3. Legg til et navn for widgeten og velg filtrene fra alternativene dine.
    4. Trykk på Fullført for å lagre endringene.

For å redigere filtrene, trykk på Rediger (blyanten) ved siden av widgeten på Tilpass-skjermen.

• Android

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på plusstegnet ved siden av "Filtrerte notater" fra delen "Tilgjengelige widgeter".
    3. Legg til et navn for widgeten og velg filtrene fra alternativene dine.
    4. Trykk på Fullført for å lagre endringene.

For å redigere filtrene, trykk på Rediger (blyanten) ved siden av widgeten på Tilpass-skjermen.

• Web

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Dra widgeten for filtrerte notater fra høyre side, og slipp denn inn i en widgetplass.
    3. I vinduet "Sette opp filtre" kan du gi nytt navn til widgeten og velge filtre ut fra alternativene du får.
    4. Klikk på Fullført for å lagre endringene.

For å redigere filtrene, klikk på Flere handlinger (tre prikker) og velg Rediger filtre.

Endre farge og tittel på scratch pad

Som Evernote Premium-, Personal-, Professional- eller Teams-kunde kan du endre farge og tittel på scratch pad-er.

For å endre farge og tittel på scratch pad-widgetene, følg trinnene for ditt operativsystem nedenfor.

• Mac

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Klikk på blyantikonet i scratch pad-widgeten for å redigere tittel og velg blant fire fargealternativer.
  • Windows

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Klikk på blyantikonet i scratch pad-widgeten for å redigere tittel og velg blant fire fargealternativer.
  • iOS

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på blyantikonet i scratch pad-widgeten for å redigere tittel og velg blant fire fargealternativer.

ELLER

1. Fra scratch pad-widgeten, trykk på Flere handlinger-knappen (tre prikker) øverst i høyre hjørne.
    2. Velg Rediger widget for å redigere tittelen og velge blant fire fargealternativer.
  • Android

1. Fra Startsiden, trykk på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne.
    2. Trykk på blyantikonet i scratch pad-widgeten for å redigere tittel og velg blant fire fargealternativer.

ELLER

1. Fra scratch pad-widgeten, trykk på Flere handlinger-knappen (tre prikker) øverst i høyre hjørne.
    2. Velg Rediger widget for å redigere tittelen og velge blant fire fargealternativer.
  • Web

1. Fra Startsiden, klikk på Tilpass øverst i høyre hjørne.
    2. Klikk på blyantikonet i scratch pad-widgeten for å redigere tittel og velg blant fire fargealternativer.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg endre skjermbildet som vises hver gang jeg åpner Evernote?

Når du åpner Evernote på iOS, Android eller i nettleseren, vil du som standard se Startsiden. Når du åpner Evernote for Mac eller Windows, ser du skjermbildet du hadde åpent sist du brukte Evernote.

Kan jeg deaktivere Startsiden?

Nei.

Synkroniseres tilpasningene av Startsiden på tvers av enhetene?

Ja. Tilpasningene av Startsiden synkroniseres på tvers av Mac, Windows og nettleser. Tilpasningene av Startsiden på mobil kan være annerledes og synkroniseres på tvers av iOS og Android.

Kan jeg ha mer enn en kopi av samme widget? For eksempel to scratch pads?

Kunder med Evernote Professional eller Teams kan ha flere scratch pads, festede notater og widget for filtrerte notater. Bare legg til de andre kopiene av widgeten fra Tilpass-panelet.

Kan jeg fjerne bakgrunnsbildet?

Nei. Du trenger ikke å ha en spesialtilpasset bakgrunn, men du kan ikke fjerne bakgrunnsbildet helt.

Kan jeg bruke et eksisterende lagret søk i widgeten for filtrerte notater?

Ja. I skjermbildet "Sette opp filtre", klikk på Bruk lagret søk og velg det lagrede søket som du vil bruke. Husk at hvis du gjør endringer i kriteriene for det lagrede søket i dette vinduet, så reflekteres ikke endringene i selve søket. Hvis du gjør endringer i kriteriene for det lagrede søket utenfor widgeten for filtrerte notater, så gjelder ikke endringene for widgeten.

Nøkkelord:

• dashbord
  • dashbord