Oversikt over Startsiden

< Forrige / Neste >

Oversikt over Startsiden

Startsiden i Evernote

Startsiden er et dashbord med alt på ett sted. Her finner du widgeter som er designet for at den mest relevante informasjonen skal vises på en enkel, organisert måte.

Startsiden er tilgjengelig i de nyeste versjonene av Evernote for Mac, Windows, iOS, Android og Web. Merk: Startsiden er ikke tilgjengelig på eldre versjoner av Evernote-appen.

Widgeter

Startsiden består av widgeter som kan vise innholdet ditt på en enkel og organisert måte. Alle kunder har en notater-widget, en scratch pad-widget og en nylig-widget. Premium, Personal, Professional og Teams-kunder har flere alternativer for widgeter, samt muligheten til å tilpasse hvordan Startsiden ser ut. For å lære mer, gå till Tilpasse startsiden.

Notater-widget

Notater

Se nylige og foreslåtte notater. Nylige notater sorteres etter notatet som ble redigert sist, mens foreslåtte notater er basert på en kombinasjon av notater du ofte åpner, redigerer eller søker etter.

Merk: Evernote Teams-kunder ser notater de har tilgang til fra hele teamkontoen her.

Scratch Pad-widget

Scratch Pad

Skriv ned notater kjapt direkte på Startsiden. Scratch pad-en beholder teksten du har skrevet. Du kan når som helst konvertere det til et notat eller slette det.

For å konvertere Scratch Pad til et notat, klikk eller trykk på Flere handlinger-knappen (tre prikker), velg deretter Konverter til notat. Du kan også bruke hurtigtaster til dette. På Mac kan du bruke Cmd + Option + N og på Windows kan du bruke Ctrl + Shift + N. Når du tømmer Scratch Pad flyttes innholdet til et notat i papirkurven.

Scratch Pad har en begrensning på 600 tegn og du kan kun bruke ren tekst.

Merk: Kunder som har Premium, Personal, Professional eller Teams kan tilpasse farge og tittel på scratch pad. Professional- og Teams-kunder kan legge til mer enn en scratch pad på Startsiden.

Nylig brukt widget

Nylig brukt

Se de notatene du brukte sist og som inneholder nettutklipp, dokumenter, lyd og e-poster. Disse notatene sorteres etter hvilket som ble opprettet sist.

Merk: Teams-kunder ser notater de har tilgang til fra hele teamkontoen her.

Etiketter-widget

Etiketter

Du må ha et Premum-, Personal-, Professional- eller Teams-abonnement for å bruke denne widgeten.

Vis etikettene som du bruker mest. Når du klikker eller trykker på en etikett vil du se en liste med notater med den etiketten.

Merk: Evernote Teams-kunder ser etiketter de har tilgang til fra hele teamkontoen her.

Kalenderwidget

Kalender

Du må ha et Premum-, Personal-, Professional- eller Teams-abonnement for å bruke denne widgeten.

Koble din Google Calendar til Evernote og koble notater til hendelser for å gjøre dem mer nyttige og enklere å finne. Opprett et nytt notat fra en kalenderhendelse, eller koble et eksisterende notat og få rask tilgang rett fra widgeten på Startsiden.

Forbered deg enkelt til møter, i god tid eller der og da. Med ett klikk kan du sette opp et forhåndsformatert notat, komplett med hendelsesdetaljer — som dato og deltakere — som du kan søke etter senere.

Merk: Med Evernote Personal kan du koble til én kalender, mens med Evernote Professional og Teams så kan du koble til opptil fem kalendere.

For å lære mer om kalenderfunksjoner kan du gå til Evernote + Google Calendar-oversikt.

Oppgavewidget

Oppgaver

Du må ha et Premum-, Personal-, Professional- eller Teams-abonnement for å bruke denne widgeten.

Oppgavewidgeten viser en oversikt over de viktigste oppgavene dine, i prioritert rekkefølge basert på forfallsdato. Du kan markere en oppgave som fullført, eller legge til en ny oppgave direkte fra widgeten.

For å lære mer om hvordan du oppretter og administrerer oppgaver, gå til Oppgaveoversikt.

Widget for filtrerte notater

Filtrerte notater

Du må ha et Personal-, Professional- eller Teams-abonnement for å bruke denne widgeten.

Med widgeten for filtrerte notater får du et nytt nivå av tilpasning, fordi du kan velge kriterier slik at du ser akkurat det du vil på Startsiden. Når du legger til denne widgeten, kan du legge til et tilpasset navn for widgeten og velge blant en rekke filtre, inkludert: etiketter, finnes i, inneholder, opprettet dato og oppdatert dato. Du kan også bruke et eksisterende lagret søk. For å lære mer, gå til Tilpass Startsiden.

Merk: Professional- og Teams-kunder kan legge til mer enn en widget for filtrerte notater på Startsiden.

Festet notatwidget

Festet notat

Du må ha et Premum-, Personal-, Professional- eller Teams-abonnement for å bruke denne widgeten.

Fest et spesifikt notat for rask tilgang. For å feste et nytt notat, klikk eller trykk på Flere handlinger (tre prikker) og klikk eller trykk på Velg festet notat.

Alternativt kan du åpne et notat som du vil feste, klikke eller trykke på Flere handlinger (tre prikker) og velge Fest til Startsiden.

Merk: Professional- og Teams-kunder kan legge til mer enn en festet notat-widget på Startsiden.

Notatbok-widget

Notatbøker

Du må ha et Premum-, Personal-, Professional- eller Teams-abonnement for å bruke denne widgeten.

Se nylige og foreslåtte notatbøker. Nylige notatbøker sorteres etter notatboken som ble redigert sist, mens foreslåtte notatbøker er basert på en kombinasjon av notatbøker du ofte åpner, redigerer eller søker etter.

Merk: Evernote Teams-kunder ser notatbøker de har tilgang til fra hele teamkontoen her.

Snarveier-widget

Snarveier

Du må ha et Premum-, Personal-, Professional- eller Teams-abonnement for å bruke denne widgeten.

Få rask tilgang til snarveier. Klikk eller trykk på en snarvei for å åpne notatet, notatboken, etiketten eller lagret søk.

Du kan ikke opprette nye snarveier fra snarvei-widgeten.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg endre skjermbildet som vises hver gang jeg åpner Evernote?

Når du åpner Evernote på iOS, Android eller i nettleseren, vil du som standard se Startsiden. Når du åpner Evernote for Mac eller Windows, ser du skjermbildet du hadde åpent sist du brukte Evernote.

Kan jeg deaktivere Startsiden?

Nei.

Synkroniseres Startsiden på tvers av enheten?

Ja. Tilpasningene av Startsiden synkroniseres på tvers av Mac, Windows og nettleser. Tilpasningene av Startsiden på mobil kan være annerledes og synkroniseres på tvers av iOS og Android.

Kan jeg redigere det festede notatet fra widgeten?

Nei. Den festede notatwidgeten viser deg en skrivebeskyttet versjon av notatet. For å redigere notatet, klikk på den grønne pilen bed siden av "Festet notat" for å åpne notatet.

Kan jeg legge til påminnelser, etiketter, skisser eller formatering i Scratch Pad?

Nei. Scratch Pad er ment for raske tekstnotater. Du kan konvertere Scratch Pad til et notat så du kan legge til bilder, lister, formatering, påminnelser, etiketter med mer.

Vises innhold i scratch pad i søkeresultatene?

Nei. Du kan enkelt konvertere Scratch Pad til et notat for at innholdet ditt skal vises i søkeresultatene.

Hvordan tilpasser jeg Startsiden?

For å tilpasse Startsiden kan du klikke på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne. Du må ha et Premium-, Personal-, Professional- eller Teams-abonnement. Alternativer for å tilpasse er:

• Endre bakgrunnsbilde
  • Legge til, fjerne og endre rekkefølgen på widgetene
  • Endre størrelse på widgeter (kun PC og på nettet)
  • Se nøyaltog de notatene du ønsker på Startsiden med widgeten for filtrerte notater
  • Legge til flere kopier av enkelte widgeter (kun Professional og Teams)
  • Endre farge og tittel på scratch pad

For å lese mer, gå til Tilpasse Startsiden.

Nøkkelord:

• dasbord
  • dashbord