Oversikt over Startsiden

< Forrige / Neste >

Oversikt over Startsiden

Startsiden i Evernote

Startsiden er et dashbord med alt på ett sted. Her finner du widgeter som er designet for at den mest relevante informasjonen skal vises på en enkel, organisert måte.

Startsiden er tilgjengelig på de nyeste versjonene av Evernote for Mac, Windows og Web, og blir rullet ut på de nyeste versjonene av iOS og Android i løpet av de neste ukene. Merk: Startsiden er ikke tilgjengelig på eldre versjoner av Evernote-appen.

Widgeter

Startsiden består av widgeter som viser innholdet ditt på en enkel og organisert måte. Alle har en notat-widget, en scratch pad-widget og en widget for nylig lagrede ting. Premium- og Business-kunder har flere typer widgeter, samt muligheten til å tilpasse hvordan Startsiden ser ut. For å lære mer, gå til Tilpass Startsiden.

Notater-widget

Notater

Se nylige og foreslåtte notater. Nylige notater sorteres etter notatet som ble redigert sist, mens foreslåtte notater er basert på en kombinasjon av notater du ofte åpner, redigerer eller søker etter.

Merk: Evernote Business-kunder vil se notater som de har åpnet på tvers av bedriften her.

Scratch Pad-widget

Scratch Pad

Skriv ned notater og tanker rett på Startsiden. I Scratch Pad beholdes teksten du har lagt der, med mindre du bestemmer deg for å gjøre den om til et notat eller fjerne den. Den synkroniserer på tvers av enheter der Startsiden er tilgjengelig.

For å konvertere Scratch Pad til et notat, klikk eller trykk på Flere handlinger-knappen (tre prikker), velg deretter Konverter til notat. Du kan også bruke hurtigtaster til dette. På Mac kan du bruke Cmd + Option + N og på Windows kan du bruke Ctrl + Shift + N. Når du tømmer Scratch Pad flyttes innholdet til et notat i papirkurven.

Scratch Pad har en begrensning på 600 tegn og du kan kun bruke ren tekst.

Nylig brukt widget

Nylig brukt

Se notater du nylig har åpnet, med deler for nettutklipp, bilder, dokumenter, lyd og e-poster. Disse notatene sorteres etter de som ble opprettet sist.

Merk: Evernote Business-kunder vil se notater som de har åpnet på tvers av bedriften her.

Festet notatwidget

Festet notat

Du må ha et Premium- eller Business-abonnement for å bruke denne widgeten.

Fest et spesifikt notat for rask tilgang. For å feste et nytt notat, klikk eller trykk på Flere handlinger (tre prikker) og klikk eller trykk på Velg festet notat.

Alternativt kan du åpne et notat som du vil feste, klikke eller trykke på Flere handlinger (tre prikker) og velge Fest til Startsiden.

Notatbok-widget

Notatbøker

Du må ha et Premium- eller Business-abonnement for å bruke denne widgeten.

Se nylige og foreslåtte notatbøker. Nylige notatbøker sorteres etter notatboken som ble redigert sist, mens foreslåtte notatbøker er basert på en kombinasjon av notatbøker du ofte åpner, redigerer eller søker etter.

Merk: Evernote Business-kunder vil se notatbøker som de har åpnet på tvers av bedriften her.

Snarveier-widget

Snarveier

Du må ha et Premium- eller Business-abonnement for å bruke denne widgeten.

Få rask tilgang til snarveier. Klikk eller trykk på en snarvei for å åpne notatet, notatboken, etiketten eller lagret søk.

Du kan ikke opprette nye snarveier fra snarvei-widgeten.

Etiketter-widget

Etiketter

Du må ha et Premium- eller Business-abonnement for å bruke denne widgeten.

Vis etikettene som du bruker mest. Når du klikker eller trykker på en etikett vil du se en liste med notater med den etiketten.

Når du har seks etiketter eller flere kan du ikke opprette nye etiketter fra etikettwidgeten.

Merk: Evernote Business-kunder vil se etiketter som de har åpnet på tvers av bedriften her.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg endre skjermbildet som åpnes hver gang jeg åpner Evernote?

Når du åpner Evernote på iOS, Android eller i nettleseren, vil du som standard se Startsiden. Når du åpner Evernote for Mac eller Windows, ser du skjermbildet du hadde åpent sist du brukte Evernote.

Kan jeg deaktivere Startsiden?

Nei.

Synkroniseres Startsiden på tvers av enheten?

Ja. Tilpasningene av Startsiden synkroniseres på tvers av Mac, Windows og nettleser. Tilpasningene av Startsiden på mobil kan være annerledes og synkroniseres på tvers av iOS og Android.

Kan jeg redigere det festede notatet fra widgeten?

Nei. Den festede notatwidgeten viser deg en skrivebeskyttet versjon av notatet. For å redigere notatet, klikk på den grønne pilen bed siden av "Festet notat" for å åpne notatet.

Kan jeg legge til påminnelser, etiketter, skisser eller formatering i Scratch Pad?

Nei. Scratch Pad er ment for raske tekstnotater. Du kan konvertere Scratch Pad til et notat så du kan legge til bilder, lister, formatering, påminnelser, etiketter med mer.

Vises innhold i scratch pad i søkeresultatene?

Nei. Du kan enkelt konvertere Scratch Pad til et notat for at innholdet ditt skal vises i søkeresultatene.

Hvordan tilpasser jeg Startsiden?

For å tilpasse Startsiden kan du klikke eller trykke på Tilpass-knappen øverst i høyre hjørne. Du må ha et Premium- eller Business-abonnement. Tilpasninger inkluderer:

• Endre bakgrunnsbilde
  • Legge til og fjerne widgeter
  • Tilpasse widgetlayouten (kun for PC og nettleser)

For å lese mer, gå til Tilpasse Startsiden.

Nøkkelord:

• dasbord
  • dashbord