Rediger en tabell

< Forrige / Neste >

Rediger en tabell

Med redigeringsverktøyet for tabeller kan du tilpasse hvordan tabellen din skal se ut, som vist nedenfor.

Merk: Tabellredigering på iOS og Android er kun tilgjengelig på versjon 10.6 +.

Sett inn rader/kolonner

• Mac

Hold musepekeren over den grå prikken mellom raden eller kolonnen der du vil sette inn og klikk på det blå plusstegnet (+).

• Windows

Hold musepekeren over den grå prikken mellom radene eller kolonnene der du ønsker å sette inn, og klikk deretter på det blå plusstegnet.

• iOS

Trykk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden der du vil sette inn, og trykk deretter på det blå plusstegnet (+). Du kan også trykke i en celle, trykke på Sett inn-knappen på tabell-fanen på verktøylinjen og deretter velge et alternativ for å sette inn.

• Android

Trykk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden der du vil sette inn, og trykk deretter på det blå plusstegnet (+). Du kan også trykke i en celle, trykke på Sett inn-knappen på tabell-fanen på verktøylinjen og deretter velge et alternativ for å sette inn.

• Web

Hold musepekeren over den grå prikken mellom raden eller kolonnen der du vil sette inn og klikk på det blå plusstegnet (+).

Slette rader/kolonner

• Mac

Klikk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, klikk på pilen i en av de valgte cellene og velg deretter å slette den valgte raden eller kolonnen.

• Windows

Klikk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, klikk på pilen i en av de valgte cellene og velg deretter å slette den valgte raden eller kolonnen.

• iOS

Trykk på en celle på raden eller kolonnen som du vil slette, trykk på slett-knappen på Tabell-fanen på verktøylinjen, og velg deretter et alternativ for sletting.

• Android

Trykk på en celle på raden eller kolonnen som du vil slette, trykk på slett-knappen på Tabell-fanen på verktøylinjen, og velg deretter et alternativ for sletting.

• Web

Klikk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, klikk på pilen i en av de valgte cellene og velg deretter å slette den valgte raden eller kolonnen.

Dra og slipp rader/kolonner

Merk: Dra og slipp støttes ikke på mobile enheter.

• Mac

Klikk på den grå fanen øverst i kolonnen, eller til venstre for raden. Klikk og hold for å dra raden eller kolonnen. Slipp musen for å slippe raden eller kolonnen på en ny plassering i tabellen.

• Windows

Klikk på den grå fanen øverst i kolonnen, eller til venstre for raden. Klikk og hold for å dra raden eller kolonnen. Slipp musen for å slippe raden eller kolonnen på en ny plassering i tabellen.

• Web

Klikk på den grå fanen øverst i kolonnen, eller til venstre for raden. Klikk og hold for å dra raden eller kolonnen. Slipp musen for å slippe raden eller kolonnen på en ny plassering i tabellen.

Endre cellefarge

• Mac

for å endre fargen på en hel rad eller kolonne, klikk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, klikk på pil-knappen i hvilken som helst av de valgte cellene, og velg deretter en farge. For å endre fargen på en enkelt celle, klikk i cellen, klikk på pil-knappen og velg deretter en farge.

• Windows

for å endre fargen på en hel rad eller kolonne, klikk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, klikk på pil-knappen i hvilken som helst av de valgte cellene, og velg deretter en farge. For å endre fargen på en enkelt celle, klikk i cellen, klikk på pil-knappen og velg deretter en farge.

• iOS

For å endre fargen på en hel rad eller kolonne, trykk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, trykk på knappen for fargefyll på tabell-fanen på verktøylinjen og velg deretter en farge. For å endre fargen på en enkelt celle, trykk i cellen, trykk på fargefyll-knappen på tabell-fanen på verktøylinjen og velg deretter en farge.

• Android

For å endre fargen på en hel rad eller kolonne, trykk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, trykk på knappen for fargefyll på tabell-fanen på verktøylinjen og velg deretter en farge. For å endre fargen på en enkelt celle, trykk i cellen, trykk på fargefyll-knappen på tabell-fanen på verktøylinjen og velg deretter en farge.

• Web

for å endre fargen på en hel rad eller kolonne, klikk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, klikk på pil-knappen i hvilken som helst av de valgte cellene, og velg deretter en farge fra utvalget av bakgrunnsfarger. For å endre fargen på en enkelt celle, klikk i cellen, klikk på pil-knappen og velg deretter en farge.

Slå sammen og dele celler

• Mac

For å slå sammen celler, velg flere celler som står inntil hverandre, klikk på pilknappen i hvilken som helst av de markerte cellene og klikk deretter på Slå sammen celler. For å dele celler, klikk på en sammenslått celle, klikk på pilknappen og klikk deretter på Del celler.

• Windows

For å slå sammen celler, velg flere celler som står inntil hverandre, klikk på pilknappen i hvilken som helst av de valgte cellene og klikk deretter på Slå sammen celler. For å dele celler, klikk på en sammenslått celle, klikk på pilknapen og klikk deretter på Del celler.

• iOS

For å slå sammen celler, trykk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, trykk på de tre prikkene på tabell-fanen på verktøylinjen og velg deretter Slå sammen celler. For å dele celler, trykk på en sammenslått celle, trykk på de tre prikkene på tabell-fanen på verktøylinjen, og velg deretter Del celler.

• Android

For å slå sammen celler, trykk på den grå fanen øverst i kolonnen eller til venstre for raden, trykk på de tre prikkene på tabell-fanen på verktøylinjen, og velg deretter Slå sammen celler. For å dele celler, trykk på en sammenslått celle, trykk på de tre prikkene på tabell-fanen på verktøylinjen og velg deretter Del celler.

• Web

For å slå sammen celler, velg flere celler som står inntil hverandre, klikk på pilknappen i hvilken som helst av de valgte cellene og klikk deretter på Slå sammen celler. For å dele celler, klikk på en sammenslått celle, klikk på pilknapen og klikk deretter på Del celler.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg sette inn formler eller andre regnearkfunksjoner i tabellen?

Nei. Tabeller i Evernote er optimalisert for visning, presentasjon og visualisering av informasjon. Tabeller i Evernote er ikke optimalisert for manipulering av data. Hvis du bruker et regnearkprogram utenfor Evernote, kan du legge ved filen i notatet for å ha den i kontekst med de andre notatene.

Kan jeg legge en tabell i en annen tabell?

Nei. Nestede tabeller støttes ikke.

Kan jeg velge flere kolonner og rader?

Ja, men kun med tastatur og mus. For å velge flere celler, klikk på en celle, hold inne Shift-tasten på tastaturet og velg deretter flere celler. På mobil/nettbrett som ikke har tastatur eller mus, så vil du ikke kunne velge flere kolonner eller rader.

Hvorfor ser jeg ikke hele tabellen i notatvinduet?

Hvis en tabell går utover bredden på et notat, vil du se en horisontal linje nederst i tabellen som du kan flytte på. Dra langs linjen for å se innholdet i tabellen. Slik beholder du all formatering for tabellen, inkludert kolonnestørrelser, uten at du må presse alt inn i bredden på notatet.

Du kan enkelt bla horisontalt ved å bla sidelengs med musen (Mac-mus), sveipe til venstre eller høyre med to fingre (Mac-pad) eller holde inne Shift på tastaturet mens du blar med musen (Windows).

Hvis du foretrekker å fjerne den horisontale blaingen, velg alle kolonnene i en tabell, hold musepekeren over en celle, klikk på tabellmenyen (pilen) og klikk deretter på Tilpass til notatbredde.

Hvorfor ser tabellen jeg limte inn annerledes ut enn jeg forventet?

Tabeller som er opprettet i andre applikasjoner (med unntak av tabeller som er laget i Microsoft Word og Excel) og limt inn i Evernote, blir ikke automatisk formatert som en Evernote-tabell. Du kan oppgradere den innlimte tabellen til å se ut som en Evernote-tabell ved å høyreklikke på tabellen og velge Oppgrader tabell.

Nøkkelord:

• rediger tabeller
  • tilpass tabeller
  • tabell
  • tabeller