Filtrer notatlisten

< Forrige / Neste >

Filtrer notatlisten

Filtrering for alle notater i Evernote Web

I Evernote kan du bruke filtre til å hjelpe deg med å finne det du trenger raskere. Følgende filtre er tilgjengelige:

• Etiketter - Velg fra en liste med etiketter på kontoen din.
  • Finnes i - Velg fra en liste med notatbøker, stabler eller områder (kun Evernote Teams) som du har tilgang til.
  • Inneholder - Velg fra en liste med bestemte innholdstyper, som bilder eller PDF-er. Du finner flere detaljer i filterdelen "Inneholder" nedenfor.
  • Opprettet - Velg en bestet dato eller periode for når notatet ble opprettet.
  • Oppdatert - Velg en bestemt dato eller periode for når notatet sist ble oppdatert.

Merk: Notatfiltrering er kun tikgjengelig i nye Evernote for Mac, Windows, Web, iOS og Android.

Filtrer notatene dine

Det er flere måter du kan bruke filtre for notater og søk på.

Filtrer hele notatlisten eller notatene i en individuell notatbok

• PC: Klikk på filterikonet øverst til høyre i notatlisten og velg blant alternativene i Legg til filtre-boksen. For å fjerne filtre fra notatlisten, klikk på Fjern alle øverst i høyre hjørne i "Legg til filtre"-boksen.
  • Mobil: Trykk på de tre prikkene og velg Filtrer notater. Velg filtrene dine og trykk på Ferdig for å bruke dem. For å fjerne filtre, trykk på Fjern alle nederst i "Filtrer notater".

Legg til et filter når du starter et søk i søkefeltet

• Filtre kan vises i nedtrekkslisten for søk basert på typen innhold du har. Alternativt kan du skrive navnet på filteret i søkefeltet, og deretter klikke eller trykke på filternavnet for å bruke det. Merk at filteret ikke vises hvis du ikke har notater med denne typen innhold.

Snevre inn søkeresultatene ved å legge til filtre etter at du har startet et søk

• Bruk filtre på søkeresultater ved å klikke på filterikonet øverst til høyre i notatlisten.
  • For å hjelpe deg med å finne det du leter etter enda raskere, så foreslår Evernote filtre øverst i notatlisten, etter at du gjør et søk eller legger til et filter.

Lær mer om å snevre inn søkeresultatene med filtre ved å se på videoen nedenfor.

"Inneholder"-filter

Med filteret "inneholder" kan du filtrere notatene dine etter bestemte typer innhold. Det finnes mange tilgjengelige filtre. Tabellen nedenfor viser hva slags innhold du kan forvente når du bruker en del av disse filtrene.

En ting det er lurt å huske på når du bruker "inneholder"-filteret, er at noen filtre er basert på spesifikke, konkrete ting, som en bestemt filtype, mens andre filtre, som navn og adresser, bruker AI-oppdagede attributter som er spesifikke for det engelske språket. På grunn av dette så får du ikke alltid det forventede resultatet av "inneholder"-filteret.

Element Eksempler
Adresser
  • "Mosses & Things: 49 Main St, Mountain View 650-353-3355 (spør etter Beth) "
  • "4732 N. Oracle Rd., Ste 217. Tucson, AZ 85705"
  • "SUITE 5A-1204 421 E DRACHMAN TUCSON AZ 85705. USA."
Arkivfiler

Filtyper med følgende endelse:

• 7z|arj|deb|pkg|rar|rpm|tar|tar\\.gz|zip
Lydfiler

Filtyper med følgende endelse:

• aif|cda|mid|midi|mp3|mpa|ogg|wav|wma|wpl|m4a
Kalenderhendelser
  • Hendelser fra koblede kalenderhendelser
Avmerkingsbokser
  • Notater med minst en avhukingsliste
Kodeblokker
  • Notater med minst en kodeblokk
Kontakter
  • Notater med minst en "Kontakter"-blokk (for eksempel fra et skannet visittkort)
Datoer
  • "13. januar"
  • "13. januar 2012"
  • "13. - 15. januar 2012"
  • "Tirsdag 13. januar 2012"
  • "12. - 13. januar 2012"
  • "12:30"
  • "12.20"
Dokumentfiler

Filtyper med følgende endelse:

• doc|dot|rtf|pages|odm|odt|stw|sxw|gdoc
Epost-adresser
  • "fox@fox.com"
Kryptert tekst
  • Notater med minst en kryptert tekstblokk
Google Drive
  • Notater med minst en Google Drive-lenke ("https://drive.google.com/")
Bilder

Filtyper med følgende endelse:

• ai|bmp|gif|jpg|jpeg|png|psd|svg|tiff
Heltall
  • "2"
  • "17"
  • "944"
Lister
  • Nummererte lister
  • Punktlister
  • Sjekklister
Tall
  • 144.20
  • 2021
Office-filer

Filtyper med følgende endelse:

• doc.?|dot.?|rtf|pages|odm|odt|stw|sxw|gdoc|Xls.?|xlt.?|numbers|ots|ods|stc|sxc|gsheet|pps|ppt.?|pot.?|sld.?|key|keynote|odp|otp|sti|sxi|gslides
PDF-filer

Filtyper med følgende endelse:

• ps|pdf
Prosenter
  • "2%"
  • "17%"
  • "944%"
Personnavn
  • "George Lucas"
  • "Peter Jackson"
Presentasjonsfiler

Filtyper med følgende endelse:

• pps|ppt.|pot.|sld.|key|keynote|odp|otp|sti|sxi|gslides
Priser
  • "$ 17.56"
  • "71 usd"
  • "70.1usd"
Regneark

Filtyper med følgende endelse:

• xls.|xlt.|numbers|ots|ods|stc|sxc|gsheet
Tabeller
  • Notater med minst en tabell
Oppgaver
  • Notater med minst en oppgave
Oppgaver (fullført) / Oppgaver (ikke fullført)
  • Notater med minst en spesifikt fullført eller ikke-fullført oppgave
Tid
  • 12.30
  • 5:00
URL-er
  • “https://abc.com”
Video

Filtyper med følgende endelse:

• aif|cda|mid|midi|mp3|mpa|ogg|wav|wma|wpl|m4a
Nettutklipp
  • Notater med innhold som er opprettet i Web Clipper

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg lagre et bestemt sett med filtre som et lagret søk?

Filtrering for alle notater i Evernote Web

Ja. Du kan gjøre dette ved først å kjøre et søk i søkefeltet. Så kan du bruke ett eller flere filtre for å snevre inn søkeresultatet. Klikk på Flere handlinger (tre prikker) og velg Lagre søk ....