Søkeoversikt

< Forrige / Neste >

Søkeoversikt

Oversikt

Vi er glade for å kunne dele en helt ny søkeopplevelse i Evernote. Med det nye søket får du mer funksjonalitet enn noen gang. Det er for øyeblikket kun tilgjengelig når du bruker nye Evernote for Mac, Windows, iOS, Android og Web.

Noen av funksjonene:

• Søkeforslag. Forslagene vises mens du skriver i søkefeltet.
  • Søkefiltre. Snevre inn søket ved å bruke etiketter, avmerkingsbokser, vedlegg med mer.
  • Cirkatreff. Skrivefeil? Ikke noe problem. Forslagene inkluderer mulige rettelser, inkludert tegnsetting (tankestrek, understrek, prikker og apostrofer).
  • Lagrede søk. Lagre søket hvis du har satt opp et avansert søk, eller for ting du søker etter ofte.

Søkefunksjoner

Søkefunksjoner

Det finnes fire deler i nedtrekkslisten: Søkeforslag, gå til, filtre og lagrede søk. Disse forslagene bestemmes av en algoritme som forutser hva som er relevant for deg basert på ulike faktorer som tidligere søk og nylig aktivitet.

Søkeforslag

Søkeforslagene finner du øverst i nedtrekkslisten som vises når du klikker eller trykker på søkelinjen.

Søkeforslag indikeres av et forstørrelsesglass til venstre. Når du klikker eller trykker i søk ligger søkeforslagene øverst i nedtrekkslisten. Hvis du klikker på et søkeforslag så kjøres det foreslåtte søket.

Gå til ...

I denne delen foreslås bestemte notater og notatbøker. Hvis du velger en av disse, åpnes det bestemte notatet eller notatboken, slik at du kommer dit du skal raskere.

Filtre

Med søkefilterne kan du raskt søke etter notater som inneholder en bestemt type innhold. Disse filterne kan vises i søkenedtrekkslisten hvis du har denne typen innhold. Alternativt kan du skrive navnet på filteret i søkefeltet, og deretter klikke eller trykke på filternavnet for å bruke det. Merk at filteret ikke vises hvis du ikke har notater med denne typen innhold.

Følgende søkefiltre er tilgjengelig:

• Adresser
  • Arkivfiler
  • Vedlegg
  • Lyd
  • Avmerkingsbokser
  • Kodeblokker
  • Kontakter
  • Datoer
  • Dokumentfiler
  • Epost-adresser
  • Kryptert
  • Google Drive
  • Bilder
  • Heltall
  • Lister
  • Tall
  • Office-filer
  • PDF-filer
  • Prosenter
  • Personnavn
  • Telefonnumre
  • Presentasjonsfiler
  • Priser
  • Regneark
  • Tabeller
  • Tid
  • URL-er
  • Video
  • Nettutklipp

Du kan også bruke filtre på søkeresultater ved å klikke på filterikonet som ligger over listen med søkeresultater (på PC), eller ved å trykke på de tre prikkene øverst i høyre hjørne og velge Filtrer notater (på mobil). Der vil du se hele listen med filtreringsmuligheter.

Avansert søkesyntaks

Med avansert søkesyntaks får du muligheten til å søke i notatene dine med spesielle søkekommandoer. Les mer

Lagrede søk

Du har kanskje allerede lagrede søk som er synkronisert fra Evernote på andre enheter, og disse vil vises nederst av søkenedtrekkslisten.

For å opprette et nytt lagret søk kan du starte søket og deretter klikke på Flere handlinger (tre prikker) øverst i notatlisten og velge Lagre søk .... For å endre navnet på et lagret søk, eller slette alt, kjør det lagrede søket, trykk på de tre prikkene øverst i notatlisten og velg deretter Rediger lagret søk ... eller Slett lagret søk.

Hvis du ikke har noen lagrede søk, vises ikke denne seksjonen i nedtrekkslisten.

Bruke tegnsetting i søk

Med Evernote kan du søke i innholdet selv når det er ulikheter i tegnsettingen i den angitte teksten og i selve notatet. Noen eksempler:

• Bindestrek - Resultater for "sjekk-inn" finner du ved å søke etter både "sjekk," "inn," eller "sjekkinn"
  • Understrek - Resultater for "kunde_id_nummer" finner du ved å søke etter både "kunde", "id", "nummer" eller "kundeidnummer"
  • Punktum - Resultater for "f.eks." finner du ved å søke etter "feks"
  • Apostrof - Resultater for "O´Connor" finner du ved å søke etter "connor" eller "oconnor"
  • URL - Resultater for "http://www.evernote.com/download" finner du ved å søke etter "www," "evernote," "com," "download," eller "evernotecom"

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg gå tilbake til det gamle søket?

Nei. Det forrige søket hadde enkel søkefunksjonalitet der du kan skrive inn teksten, trykke på enter og se resultatet. Du kan fortsatt søke på denne måten i det nye søket, men du har i tillegg mer funksjonalitet så du kan finne det du leter etter raskere.

Hvordan bruker jeg filtre for å snevre inn søkeresultatene?

For å bruke filtre kan du skrive inn navnet på filtret i søkeboksen og velge det fra nedtrekkslisten for søk. Du kan filtrere på flere ulike måter, for eksempel etter forfatter, etiketter, vedlegg, avmerkingsbokser med mer.

Hvordan ser jeg søkehistorikken?

Du kan ikke se søkehistorikken direkte, men søkeforslagene vises basert på din søkehistorikk.

Fungerer den avanserte søkesyntaksen fortsatt?

Ja, avansert søkesyntaks fungerer fortsatt i det nye søket.