Søkeoversikt

< Forrige / Neste >

Søkeoversikt

Med Evernotes kraftige søk er det enklere å finne det du leter etter. Her er noen av funksjonene:

• Robust search dropdown menu with quick access to:
    • Søkeforslag. Med søkeforslag i sanntid får du svar mens du skriver.
    • Lagrede søk. Opprett et lagret søk for komplekse søk, eller ting du søker etter ofte.
    • Notater, notatbøker og områder. Rask tilgang for å gå til et bestemt innhold.
    • Søkefiltre. Snevre inn resultatene for å finne nøyaktig det du trenger.
  • Søk uten tegnsetting. Finn det du trenger uavhengig av tegnsetting.
  • PDF- og dokumentsøk. Finn tekst i PDF-er, Microsoft Office-dokumenter, bilder, presentasjoner og skannede dokumenter.
  • Håndskrift-søk. Finn håndskrevet tekst i bilder som er lagt ved notater.
  • Avansert søkesyntaks og Booleansk søk. Søk etter notatene dine ved hjelp av spesielle søkekommandoer.

Enkelte søkefunksjoner er kun tilgjengelig med bestemte Evernote-abonnement. Lær mer

For å dra nytte av disse søkefunksjonene så sørg for at du bruker nye Evernote for Mac, Windows, iOS, Android og Web.

Nedtrekksliste for søk

Søkefunksjoner

Det finnes fire deler i nedtrekkslisten: Søkeforslag, Gå til..., Legg til filter og Lagrede søk. Disse forslagene bestemmes av en algoritme som forutser hva som er relevant for deg basert på ulike faktorer som tidligere søk og nylig aktivitet.

Søkeforslag

Du finner søkeforslagene øverst i nedtrekkslisten som vises når du klikker eller trykker i søkefeltet, og de indikeres av et forstørrelsesglass til venstre. Hvis du klikker på et søkeforslag så kjøres det foreslåtte søket.

Lagrede søk

Hvis du har satt opp lagrede søk, så vises disse nedenfor søkeforslagene.

For å opprette et nytt lagret søk kan du starte søket og deretter klikke på Flere handlinger (tre prikker) øverst i notatlisten og velge Lagre søk .... For å endre navnet på et lagret søk, eller slette alt, kjør det lagrede søket, trykk på de tre prikkene øverst i notatlisten og velg deretter Rediger lagret søk ... eller Slett lagret søk.

Hvis du ikke har noen lagrede søk, vises ikke denne seksjonen i nedtrekkslisten.

Les mer >>

Gå til ...

I denne delen foreslås bestemte notater, notatbøker og områder. Hvis du velger en av disse, åpnes det bestemte notatet eller notatboken, slik at du kommer dit du skal raskere.

Legg til filtre

Med søkefilterne kan du raskt søke etter notater som inneholder en bestemt type innhold. Disse filterne kan vises i søkenedtrekkslisten hvis du har denne typen innhold. Alternativt kan du skrive navnet på filteret i søkefeltet, og deretter klikke eller trykke på filternavnet for å bruke det. Merk at filteret ikke vises hvis du ikke har notater med denne typen innhold.

Det finnes tilgjengelige filtere for innhold som inneholder:

• Adresser
  • Arkivfiler
  • Vedlegg
  • Lyd
  • Kalenderhendelser
  • Avmerkingsbokser
  • Kodeblokker
  • Kontakter
  • Datoer
  • Dokumentfiler
  • Epost-adresser
  • Kryptert
  • Google Drive
  • Bilder
  • Heltall
  • Lister
  • Tall
  • Office-filer
  • PDF-filer
  • Prosenter
  • Personnavn
  • Telefonnumre
  • Presentasjonsfiler
  • Priser
  • Regneark
  • Tabeller
  • Tid
  • URL-er
  • Video
  • Nettutklipp

Du kan også bruke andre filtre på søkeresultater ved å klikke på Legg til filtre-ikonet som ligger over listen med søkeresultater (på PC), eller ved å trykke på de tre prikkene øverst i høyre hjørne og velge Filtrer notater (på mobil). Der vil du se hele listen med filtreringsmuligheter, inkludert:

• Etiketter
  • Finnes i
  • Inneholder
  • Opprettet dato
  • Opprettet dato

For å lære mer, gå til Filtrer notatlisten.

Søk uten tegnsetting

Med Evernote kan du søke i innholdet selv når det er ulikheter i tegnsettingen i den angitte teksten og i selve notatet. Noen eksempler:

• Bindestrek - Resultater for "sjekk-inn" finner du ved å søke etter både "sjekk," "inn," eller "sjekkinn"
  • Understrek - Resultater for "kunde_id_nummer" finner du ved å søke etter både "kunde", "id", "nummer" eller "kundeidnummer"
  • Punktum - Resultater for "f.eks." finner du ved å søke etter "feks"
  • Apostrof - Resultater for "O´Connor" finner du ved å søke etter "connor" eller "oconnor"
  • URL - Resultater for "http://www.evernote.com/download" finner du ved å søke etter "www," "evernote," "com," "download," eller "evernotecom"

PDF- og dokumentsøk

Du kan finne tekst i PDF-er, Microsoft Office-dokumenter, bilder, presentasjoner og skannede dokumenter.

Hvis du vil ha tips om hvordan du søker i PDF-er, gå til Lær mer

Håndskriftsøk

Når du tar et bilde eller legger ved et bilde i et notat, så kan Evernote finne og identifisere tekst — inkludert hånskrevet tekst — inne i bildet. Lær mer

Avansert søkesyntaks og Booleansk søk

Med avansert søkesyntaks får du muligheten til å søke i notatene med spesielle søkekommandoer, som datoen da de ble opprettet, en bestemt etikett eller type innhold som de inneholder (lyd, bilder osv.)

Geografisk søk: Finn notater basert på plasseringen der de ble opprettet, ved hjelp av lengdegrad, breddegrad og radius.

Booleansk søk: Booleansk søk er en type søk der du kan kombinere søkeord med operatører (eller modifikatorer). Du kan søke i Evernote med AND, OR, NOT og ( ).

For å lære mer, gå til Bruk avansert søkesyntaks og Bruk Bruk Booleansk søk for målrettede søkeresultater.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan bruker jeg filtre for å snevre inn søkeresultatene?

For å bruke filtre kan du skrive inn navnet på filtret i søkeboksen og velge det fra nedtrekkslisten for søk. Du kan filtrere på flere ulike måter, for eksempel etter forfatter, etiketter, vedlegg, avmerkingsbokser med mer.

Hvordan ser jeg søkehistorikken?

Du kan ikke se søkehistorikken direkte, men søkeforslagene vises basert på din søkehistorikk.