Oppdater ScanSnap Evernote Edition-skanner

< Forrige / Neste >

Oppdater ScanSnap Evernote Edition-skanner

Konfigurer ScanSnap Evernote Edition-skanneren for ScanSnap Home-programvaren

I denne artikkelen

Oversikt

Fujitsu, produsenten av din ScanSnap Evernote Edition-skanner, støtter ikke lenger fastvaren eller programvaren for ScanSnap Manager Evernote Edition. For å kunne fortsette å skanne til Evernote, kan du oppdatere skannerens fastvare og programvare, slik at funksjonaliteten samsvarer Fujitsu's ScanSnap iX500-skanneren (som Evernote Edition er en variant av).

Hvis du oppdaterer ScanSnap Evernote Edition-skanneren til en Fujitsu ScanSnap iX500-skanner, vil du kunne fortsette å skanne til Evernote og andre sjytjenester, og du vil fortsette å motta alle oppdateringer og feilrettinger i fremtiden.

I tillegg har Fujitsu ScanSnap Home-programvaren noen nye funksjoner som er bygget på den allerede eksisterende oppdagelsen av dokumenter, visittkort, kvitteringer og bilder i Evernote. Disse inkluderer:

• Ha full kompatibilitet med fremtidig macOS og Windows-oppdateringer med den nye 64-biters skanner-fastvaren og -programvaren.
  • Gi navn til skanningene før de sendes til Evernote, eller ha notattittelen bli generert automatisk ved å trekke ut tekst fra de skannede dokumentene.
  • Skann direkte til Evernote-kontoen, lokalt til PC-en eller til andre skytjenester.

Funksjonssammenligning

ScanSnap Evernote Edition-skanneren har Evernote-logo og en grønn skanneknapp. Når du oppdaterer skanneren til Fujitsu ScanSnap iX500-fastvaren, blir skanneknappen grønn og gul. Nedenfor ser du en tabell som viser noen av hovedforskjellene mellom dem.

Funksjon -Før oppdatering: ScanSnap Evernote Edition-fastvare Etter oppdatering: Fujitsu ScanSnap iX500-fastvare
Skanneprogramvare
  • Evernotes ScanSnap Manager Evernote Edition (Mac/Windows)
  • Evernotes Scannable (kun iOS)
  • Fujitsus ScanSnap Home (Mac/Windows)
  • Fujitsus ScanSnap Connect (iOS/Android)
Kompatible operativsystemer
Mac Windows
macOS 10.7- 10.13

Begrenset kompatibilitet med Mojave (10.14); ikke kompatibel med Catalina (10.15) og nyere
Windows XP (SP3)
Windows Vista (SP2 eller nyere)
Windows 7
Windows 8
Windows 8.1
Windows 10

Merk: Fujitsu, produsenten av ScanSnap Evernote Edition-skanneren, oppdaterer eller støtter ikke lenger ScanSnap Evernote Edition-fastvare eller -programvare.

Mac Windows
macOS 10.12 eller nyere Windows 7
Windows 8.1
Windows 10
Tilgang til programvaren for skrivebordet Mac:
  1. Åpne mappen Applikasjoner
  2. Åpne ScanSnap Evernote Edition-mappen
  3. Klikk på ScanSnap Evernote Edition-ikonet
  4. På menylinjen øverst på skjermen, klikk på ScanSnap-ikonet (ser ut som en S)
Windows:
  1. Klikk på Start-menyen (Windows-ikonet)
  2. Søk etter "ScanSnap Manager Evernote Edition"
  3. Klikk på ScanSnap Evernote Edition-ikonet
  4. På oppgavelinjen nederst i høyre hjørne av skjermen, klikk på ScanSnap-ikonet (ser ut som en S)
Mac:
  1. Åpne mappen Applikasjoner
  2. Klikk på ScanSnap Home-ikonet
Windows:
  1. Klikk på Start-menyen (Windows-ikonet)
  2. Søk etter "ScanSnap Home"
  3. Klikk på ScanSnap Home-ikonet
  4. På oppgavelinjen nederst på skjermen, klikk på ScanSnap-ikonet (ser ut som en S)
64-biters skanneprogramvare for skrivebordet Nei Ja
Automatisk skanning og sortering av dokumenter, visittkort, kvitteringer og bilder i forhåndsdefinerte Evernote-notatbøker Ja Ja
Skann direkte til Evernote uten å installere Evernote-skrivebordsappen Nei Ja
Gi navn til et dokument før du skanner Nei Ja
Trekk ut tekst i et skannet dokument automatisk og generer en notattittel Nei Ja
Direkte skanning til e-post og andre skytjenester Nei Ja
Manuelt valg av skannetype utover den automatiske innstillingen (dokumenter, visittkort, kvitteringer, bilder) Ja Nei
Skann til en lokal mappe på en datamaskin Ja Ja
Legg til etiketter før skanning Ja Nei
Administrer notatbøkene som skanninger lagres i Evernote skrivebordsapp ScanSnap Home-appen
Skann til mobilapp Ja, Scannable (kun iOS) Ja, ScanSnap Connect (iOS/Android)

For en fullstendig liste med sammenligninger, se Funksjonsforskjeller mellom ScanSnap Manager Evernote Edition and ScanSnap Home (Cloud Linkage)

1. Oppdater skannerens fastvare

Før du oppdaterer skannerens fastvare, les Ofte stilte spørsmål. Det er flere forskjeller mellom å bruke skanneren med programvaren ScanSnap Manager Evernote Edition og programvaren Fujitsu's ScanSnap Home. Når du oppdaterer skannerens fastvare er dette permanent, og du kan ikke gå tilbake til ScanSnap Evernote Edition-fastvare eller -programvare.

Merk: Fastvareoppdatering og første oppsett og konfigurering av ScanSnap Home tar omtrent en time å fullføre.

1. Gå til Fujitsus hjemmeside for oppdatering og les trinn 1 til 3.2.
  2. Last ned oppdateringsverktøyet i trinn 3.2. Merk: Du må samtykke til Fujitsus sluttbrukerlisens for ScanSnap Evernote Edition konverteringsverktøy for å laste ned verktøyet.
  3. Åpne og kjør den nedlastede filen. Du må ikke koble fra kabler eller slå av skanneren eller datamaskinen mens oppdateringen utføres.

2. Last ned og sett opp ScanSnap Home

Når fastvareoppdateringen er fullført, last ned ScanSnap Home, opprett en ScanSnap-konto og installer ScanSnap Home-fastvaren.

Trinn Handling Skjermdump
1 Når fastvareoppdateringen er fullført, gå tilbake til Fujitsus hjemmeside for oppdatering og følg instruksjonene i trinn 3.3.

Les trinn 3.3 på Fujitsus nettside

2 Last ned (men ikke installer) ScanSnap Home-programvaren.

Merk: Du må samtykke til Fujitsus sluttbrukeravtale for ScanSnap Home for å laste ned programvaren.

ScanSnap nedlastingsknapp

3 Før du installerer ScanSnap Home, registrer deg for å opprette en ScanSnap-konto for å klikke på den blå Gå til ScanSnap-kontoregistrering-knappen.

ScanSnap kontoregistreringsknapp

4 Når ScanSnap-kontoen er opprettet, åpne og kjør programvaren du lastet ned i trinn 2.

Merk: Avslutt alle ScanSnap-applikasjoner som kanskje kjører på datamaskinen, inkludert ScanSnap Manager Evernote Edition-programvaren.

ScanSnap Home-installasjonsside

5 Velg iX500 når du blir spurt om det i installasjonsprosessen og klikk deretter på Start oppsett.

Merk: ScanSnap Home-installasjonsinstruksjonene refererer til iX500-skanneknappen som blå, men skanneknappen din har to farger: grønn og gul. Dette er normalt.

ScanSnap Home

6 Når du har installert ScanSnap Home-appen, blir du bedt om å sette opp en trådløs forbindelse til Wi-Fi-nettverket. Du koble skanneren til Wi-Fi-nettverket og skanne trådløst for å kunne skanne direkte til Evernote. Vi anbefaler at du fullfører dette nå, i stedet for senere.

Merk: Hvis Wi-Fi-skanning tidligere er konfigurert med ScanSnap Manager Evernote Edition-programvaren, kan du få et varsel der det står "Trådløs forbindelse til en annen datamaskin er allerede satt opp med ScanSnap. Vil du koble denne datamaskinen til ScanSnap via Wi-Fi?" For å fullføre Wi-Fi-oppsettet, klikk på Ja.

Klikk på

3. Konfigurer ScanSnap Home for å skanne til Evernote

Når fastvareoppdatering er fullført, du har opprettet en ScanSnap-konto og ScanSnap Home-programvaren er installert, må du konfigurere ScanSnap Home for å skanne til Evernote.

Trinn Handling Skjermdump
1

Åpne ScanSnap Home ved å klikke på applikasjonsikonet på ett av følgende steder:

• Mappene Dock eller Applications (på Mac)
  • Oppgavelinjen på skrivebordet (på Windows)

ScanSnap Home-appikon

2 Klikk på skymodus-ikonet (bokstaven S i en sky), og klikk på den blå Skann-knappen.

Merk: Hvis dette er første gang du skanner med denne programvaren, vil du bli bedt om å logge på ScanSnap-kontoen. Etter at du har logget på, lukk Konto-vinduet for å gå tilbake til ScanSnap Home og klikk på den blå Skann-knappen igjen.

ScanSnap Home Cloud Mode-ikon

3 I "ScanSnap Home - Scan"-vinduet som åpnes, klikk på Rediger profiler-ikonet øverst i høyre hjørne (halvsirkel med blyant), klikk deretter på Skann til sky-fanen.

Merk: Hvis det er første gang du skanner med denne programvaren, vises en pop-up med spørsmål om du vil sette opp en profil. Klikk på Sett opp for å redigere profilen.

ScanSnap Home

4 Under delen "Skanneinnstillinger", klikk på Velger ...-knappen ved siden av feltet "Tjenestenavn".

ScanSnap Home

5 Velg Evernote fra listen og klikk på Velg. Et nettleservindu vises og du blir bedt om å logge på Evernote-kontoen for å godkjenne ScanSnap Cloud.

ScanSnap Home

6 Godkjenn at ScanSnap Cloud får tilgang til kontoen. Deretter går du tilbake til ScanSnap Home.

Evernote godkjenningsskjerm

7 Når du blir bedt om at vil angi samme tjeneste for alle dokumenttyper som ikke er angitt ennå, klikk på Angi. Dette gjør at Evernote blir "lagre til"-destinasjonen for hver av dokumenttypene: dokumenter, visittkort, kvitteringer og bilder.

ScanSnap Home

8 Hvis tilkoblingen var vellykket vil du se Evernote i feltet "Tjenestenavn" for hver dokumenttype.

ScanSnap Home

9 Klikk på Lagre for å lagre konfigureringsinnstillingene.

ScanSnap Home

10 Bekreft at du er koblet til Wi-Fi og at alt er satt opp for å skanne til ScanSnap Cloud ved å sjekke fargen på knappen på skanneren. Når du kan skanne til Evernote går knappen fra å være helt grønn til å være grønn og gul.

Før du kobler til Wi-Fi og ScanSnao Cloud:
ScanSnap scanner physical button - Before update

Etter at du kar koblet til Wi-Fi og ScanSnap Cloud:
ScanSnap scanner physical button - After successful connection to wi-fi

4. Skann til Evernote

Etter at du har konfgurert ScanSnap Home for første gang og koblet den til Evernote, kan du begynne å skanne dokumenter, visittkort, kvitteringer og bilder i Evernote.

Trinn Handling Skjermdump
1

Åpne ScanSnap Home ved å klikke på applikasjonsikonet på ett av følgende steder:

• Mappene Dock eller Applications (på Mac)
  • Oppgavelinjen på skrivebordet (på Windows)

ScanSnap Home-appikon

2 Klikk på skymodusikonet (bokstaven "S" i en sky).

ScanSnap Home Cloud Mode-ikon

3 Last dokumentet inn i skanneren.

Dokumentet lagt i skannerskuffen

4 Trykk på skanneknappen på skanneren. Fargen på knappen kan variere avhengig av skannermodellen.

ScanSnap scanner fysisk knapp

5 Etter at skanningen er fullført, åpne Evernote. Du vil se at det skannede dokumentet er lagret i notatboken som er angitt i konfigurasjonsinnstillingene.

Merk: Hvis du ikke ser notatet med en gang, prøv å synkronisere eller laste Evernote på nytt. Hvis det ikke vises i forventet notatbok, prøv å se på første notat i listen "Alle notater".

Ofte stilte spørsmål

Oppdaterer skanneren

Kan jeg fortsatt skanne til Evernote hvis jeg ikke vil eller kan oppdatere fastvare og programvare for skanneren min?

I nær fremtid vil vi vedlikeholde en eldre versjon av Evernote, slik at du kan skanne til Evernote uten å oppdatere fastvare og programvare for skanneren din. For en trinnvis veiledning for hvordan du laster ned og installerer Evernote Legacy, se Installere en eldre versjon av Evernote.

Hvis jeg oppdaterer fastvaren og programvaren kan jeg gå tilbake til Evernote Edition-fastvaren og -programvaren?

Nei. Oppdatering og migrering til Fujitsu ScanSnap iX500-fastvaren og ScanSnap Home-programvaren er permanent og kan ikke angres. Evernote Edition-programvaren vil ikke lenger fungere, og bør avinstalleres etter oppdatering for å unngå forvirring.

Hvis jeg oppdaterer, kan jeg bruke den gamle og den nye programvaren samtidig?

Nei. ScanSnap Manager Evernote Edition- og Fujitsu ScanSnap Home-programvaren kan ikke brukes samtidig. Evernote Edition-programvaren vil ikke lenger fungere og bør avinstalleres etter oppdatering for å unngå forvirring.

Hvordan vet jeg hvilken fastvare ScanSnap Evernote Edition-skanneren bruker?

Den enkleste måten å finne ut hvilken fastvare skanneren din bruker på, er å se på fargen på den fysiske knappen. Hvis du har den eldre Evernote Edition-fastvaren, er den grønn. Når du oppdaterer Fujitsu ScanSnap iX500-fastvaren, blir skanneknappen grønn og gul.

Hvis skanneknappen er grønn, vil den kun fungere med ScanSnap Manager Evernote Edition-programvaren. Hvis skanneknappen er grønn og gul, fungerer den kun med Fujitsu's ScanSnap Home-programvaren.

Hvis du ikke ser hva slags farge knappen har, eller du ikke er sikker på hvilken programvare du bruker, foreslår vi at du avinstallerer ScanSnap Manager Evernote Edition-programvaren og oppdaterer til Fujitsu's ScanSnap iX500-fastvaren og ScanSnap Home-programvaren ved hjelp av trinnene i artikkelen.

Hva skjer med skanningene som allerede er i Evernote? Vil de bli fjernet hvis jeg oppdaterer til Fujitsus ScanSnap Home-programvaren?

Alle de tidligere lagrede skanningene forblir på Evernote-kontoen og blir ikke fjernet hvis du oppdaterer til Fujitsus ScanSnap Home-programvaren.

Hvilke ScanSnap Manager Evernote Edition-funksjoner er ikke tilgjengelige i ScanSnap Home?

Med ScanSnap Home vil du ikke lenger kunne gjøre følgende:

• Lagre skanninger i Evernote uten å bli koblet til et trådløst nettverk. Når du kobler ScanSnap til et trådløst nettverk, kan du enkelt skanne til Evernote.
  • Trekk ut kontaktinformasjon fra LinkedIn, eller send kontaktinformasjon til kontaktene på Mac når du skanner visittkort.
  • Legg til etiketter i dokumenter mens du skanner.

Hvorfor er ScanSnap Manager Evernote Edition-programvaren fortsatt på datamaskinen etter oppdatering? Kan jeg bruke den? Bør jeg avinstallere den?

Etter oppdatering vil ikke ScanSnap Manager Evernote Eidition-programvaren lenger fungere med skanneren, og bør avinstalleres for å unngå forvirring med ScanSnap Home. Fujitsu-oppdateringsverktøyet avinstallerer ikke ScanSnap Manager Evernote Edition-programvaren når du oppdaterer til den nye fastvaren.

For å avinstallere ScanSnap Manager Evernote Edition-programvaren:

• Mac: Gå til Finder, klikk deretter på Applikasjoner - ScanSnap Evernote Edition - Sub - ScanSnapEE avinstalleringsprogram og følg trinnene på skjermen.
  • Windows: Åpne Start-menyen (Windows), klikk deretter på Innstillinger - Apper - Apper og funksjoner - ScanSnap Manager Evernote Edition - Avinstaller og følg trinnene på skjermen.

Skanner til Evernote

Hvor lagres skanningene i Evernote?

Som standard vil ScanSnap Home sende dokumenter, visittkort, kvitteringer og bilder til følgende notatbøker i Evernote:

• Dokumenter → Dokumenter
  • Visittkort → Kort
  • Kvitteringer → Kvitteringer
  • Bilder → Bilder

Hvis ikke disse notatbøkene allerede finnes på Evernote-kontoen blir de opprettet automatisk når du skanner.

Hvordan endrer jeg hvilke notatbøker skanningene lagres i?

Slik lagrer du en notatbok med en bestemt dokumenttype:

1. Åpne ScanSnap Home.
  2. Klikk på skymodusikonet (bokstaven S i en sky), klikk deretter på den blå Skann-knappen.
  3. I det nye vinduet som åpnes, klikk på skymodusikonet igjen, og klikk deretter på Rediger profiler-ikonet øverst i høyre hjørne av vinduet (halvsirkel med blyant).
  4. Velg Send til ScanSnap Cloud ...-fanen.
  5. I delen "Skanneinnstillinger" under "Modifiser innstillinger for hver dokumenttype", velg dokumenttypen og rediger "Lagre i"-feltet.
  6. Klikk på Lagre for å lagre konfigureringsinnstillingene.

Hvordan konfigurerer jeg skanneren min til å skanne via Wi-Fi med ScanSnap Home?

Når du installerer ScanSnap Home for første gang, kan du bruke et installeringsprogram som viser deg hvordan du kobler Wi-Fi-nettverket til å skanne trådløst. Hvis du har blitt koblet fra, eller du vil endre en innstilling, vil disse trinnene få deg på nett igjen:

1. Åpne ScanSnap Home.
    2. På Mac: På menylinjen, klikk på ScanSnap Home - Egenskaper. Skanner - Trådløst oppsett ... - Installasjonsprogram for trådløst nettverk .
      På Windows: På menylinjen, klikk på Innstillinger - Egenskaper - Skanner - Trådløst oppsett... - Installasjonsprogram for trådløst oppsett.
    3. Følg beskjedene på skjermen om å koble til det trådløse nettverket.

Merk: Hvis Wi-Fi-skanning tidligere er konfigurert med ScanSnap Manager Evernote Edition-programvaren, kan du få beskjeden "Trådløst tilkobling til en annen datamaskin er allerede satt opp med ScanSnap. Vil du koble denne datamaskinen til ScanSnap via Wi-Fi?" Hvis du vil fullføre Wi-Fi-oppsettet automatisk med de tidligere konfigurerte Wi-Fi-innstilingene, klikk på ja. Om du velger nei, så kan du konfigurere innstillingene for trådløs forbindelse på nytt.

Hvorfor vises visittkortene som bilder i stedet for kontaktnotater i Evernote?

Som standard lagrer Fujitsus ScanSnap Home visittkort som bilder. Du kan endre denne innstillingen i ScanSnap Home-profilen. Slik gjør du dette:

1. Åpne ScanSnap Home.
  2. Klikk på skymodusikonet (bokstaven S i en sky), klikk deretter på den blå Skann-knappen.
  3. I det nye vinduet som åpnes, klikk på skymodusikonet igjen, og klikk deretter på Rediger profiler-ikonet øverst i høyre hjørne av vinduet (halvsirkel med blyant).
  4. Velg Send til ScanSnap Cloud ...-fanen.
  5. I delen "Skanneinnstillinger" under "Modifiser innstillinger for hver dokumenttype", velg Visittkort.
  6. Bla ned og fjern avhukingen i boksen "Lagre kun bilder i skytjenesten".

Innstillinger for visittkortskanninger

Jeg har en annen ScanSnap-skanner, eller en annen Fujitsu-skanner. Hvordan konfigurerer jeg denne til å sende til Evernote?

I denne artikkelen finner du oppdatering for ScanSnap Evernote Edition-skanneren (spesifikt) slik at du kan bruke Fujitsu ScanSnap Home-programvare.

Hvis du har en annen modell som du vil konfigurere til å skanne til Evernote, se Slik konfigurerer du ScanSnap til å skanne til Evernote.

Hvis du har en annen modell, kontakt produsenten og spør om de støtter skanning direkte til Evernote. Skanning til Evernote er en funksjon som implementeres av skannerprodusenten, ikke av Evernote.

Hvordan vil støtte for skannerens maskinvare, fastvare og programvare håndteres i fremtiden?

Evernote Edition skannermaskinvaren ble produsert av Fujitsu med programvare som var laget for samarbeid med Evernote. Etter fullføring av oppdateringsprosessen vil ikke den Evernote-spesifikke programvaren lenger fungere, og skannerens maskinvare ScanSnap iX500I og programvare (ScanSnap Home og ScanSnap Connect) håndteres av Fujitsu.

ScanSnap Home kobler til Evernote-tjenesten for å sende skanninger til Evernote-kontoen, så du vil fortsatt kunne skanne direkte til Evernote med Fujitsu-pogramvaren.

Om det oppstår problemer med enten skannerens maskinvare eller programvare etter oppdateringen, kan du kontakte Fujitsu kundestøtte.

Du kan fortsette å kontakte Evernote kundestøtte hvis du trenger hjelp med en skanner som ikke er oppdatert, hvis du har spørsmål om oppdateringene eller du trenger hjelp med Evernote-appen.