Slik bruker du Evernote for Gmail

< Forrige / Neste >

Slik bruker du Evernote for Gmail

Evernote for Gmail-tillegg

Med Evernote for Gmail-tillegget kan du lagre viktige e-poster i Evernote og enkelt dele notatene via e-post — alt fra ett sted. Evernote for Gmail er tilgjengelig på nettet, iPhone og Android.

Kom i gang

For å bruke Evernote for Gmail må du først installere tillegget. Dette gjør du fra G Suite-markedsplassen eller ved å følge trinnene nedenfor.

1. Åpne innboksen på Gmail.com.
  2. Klikk på pluss-tegnet (+) i delen for tillegg til høyre for meldingene dine.
  3. Skriv inn "Evernote" i søkefeltet.
  4. Klikk på Evernote for Gmail, og klikk på den blå Installer-knappen.

Etter installering vises Evernote-ikonet i delen for tillegg. Du må kanskje oppdatere innboksen hvis du ikke ser det med en gang. I enkelte tilfeller kan det ta inntil en time før tillegget vises.

Merk: Hvis du er administrator for domenet kan du installere tillegget for hele teamet ditt. Administratorer må angi OAuth2-client-id (påkrevd av Google) for å godkjenne appen. Evernotes ID er: http://294974410262-p53sfv94ctvjc8iofkdjmpekpoipirmq.apps.googleusercontent.com/.

Lagre e-poster fra Gmail til Evernote

Med Evernote for Gmail kan du lagre viktige e-poster på Evernote-kontoen uten å gå ut av innboksen. Slik lagrer du en e-post fra Gmail til Evernote:

• Gmail.com

1. Åpne e-posten du vil lagre i Evernote.
    2. Klikk på ikonet for Evernote-tillegg. Ikonet vises i en vertikal kolonne til høyre for den åpne meldingen.
    3. Hvis du vil kan du velge en notatbok, en etikett og/eller redigere tittelen og deretter legge til notater eller kommentarer. Hvis du ikke gjør dette blir standardinnstillingene brukt.
    4. Klikk på Lagre.
  • Gmail for iOS

1. Åpne e-posten du vil lagre i Evernote.
    2. Trykk på ikonet for Evernote-tillegget. Ikonet vises i en horisontal rad nederst i den åpne meldingen.
    3. Hvis du vil kan du velge en notatbok, en etikett og/eller redigere tittelen og deretter legge til notater eller kommentarer. Hvis du ikke gjør dette blir standardinnstillingene brukt.
    4. Trykk på Lagre.
  • Gmail for Android

1. Åpne e-posten du vil lagre i Evernote.
    2. Trykk på ikonet for Evernote-tillegget. Ikonet vises i en horisontal rad nederst i den åpne meldingen.
    3. Hvis du vil kan du velge en notatbok, en etikett og/eller redigere tittelen og deretter legge til notater eller kommentarer. Hvis du ikke gjør dette blir standardinnstillingene brukt.
    4. Trykk på Lagre.

Del notatlenker i en e-post

Med Evernote for Gmail kan du også sette inn lenker til notatene raskt og enkelt fra vinduet for ny melding. Slik legger du inn en notatlenke i en ny e-postmelding:

• Gmail.com

1. Lag en ny e-postmelding.
    2. Klikk på ikonet for Evernote-tillegg. Ikonet vises i en horisontal linje nederst i meldingsvinduet, til høyre for standardikonene i verktøylinjen for meldingen.
    3. Finn notatet du vil dele ved å bruke søkefunksjonen.
    4. Når du har funnet notatet du vil dele kan du klikke på Sett inn offentlig lenke.
  • Gmail for iOS

1. Lag en ny e-postmelding.
    2. Trykk på ikonet for Evernote-tillegget. Ikonet vises i menyen øverst til høyre i meldingsvinduet (tre prikker).
    3. Finn notatet du vil dele ved å bruke søkefunksjonen.
    4. Når du har funnet notatet du vil dele, trykker du på Sett inn offentlig lenke.
  • Gmail for Android

1. Lag en ny e-postmelding.
    2. Trykk på ikonet for Evernote-tillegget. Ikonet vises i menyen øverst til høyre i meldingsvinduet (tre prikker).
    3. Finn notatet du vil dele ved å bruke søkefunksjonen.
    4. Når du har funnet notatet du vil dele, trykker du på Sett inn offentlig lenke.

Mottakerne kan se innholdet i et delt notat ved å klikke på lenken, som åpnes i nettleseren deres. Alle som mottar e-posten eller URL-en til det delte notatet kan se innholdet, selv om du ikke har delt det med dem direkte. Du kan trekke tilbake tillatelser for et delt notat når som helst.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan installerer jeg Evernote for Gmail?

Installer Evernote for Gmail fra G Suite Marketplace, eller følg trinnene i "Kom i gang"-delen ovenfor.

Hvilke versjoner av Gmail støtter Evernote for Gmail?

Evernote for Gmail kan brukes for Gmail.com, i hvilken som helst nettleser eller i Gmail-appen på iPhone og Android. Merk at Gmail-appen for iPad ikke støtter tillegg ennå. Google jobber med dette og planlegger å gjøre tillegg tilgjengelig på iPad i fremtiden.

Hvorfor spør Evernote om så mange tillatelser til å installere Evernote for Gmail?

Når du installerer Evernote for Gmail ser du kanskje mange ulike spørsmål om tillatelser, fra å tillate at Evernote administrerer utkast og sender e-poster, til å tillate at Evernote får tilgang til meldingsinnhold og metadata. Dette er påkrevd for å sikre personvern for deg og innholdet ditt, og for å tillate at alle funksjonene i tillegget vil fungere. Du må samtykke til alle tillatelser for at tillegget skal bli installert. Du kan lage en sak hvis du har flere spørsmål.

Hvorfor ser jeg ikke tillegget i Gmail-appen?

Du må kanskje oppdatere innboksen din hvis du ikke ser tillegget rett etter at det er installert.

På PC, sørg for at sidepanelet er åpent. Hvis du ikke ser en vertikal kolonne med tillegg til høyre for meldingslisten, klikk på den lille pilen nederst til høyre i innboksen.

På iPhone eller Android kan du bla til bunnen av en e-post eller skrive en ny e-post for å se tilleggene.

Hvorfor har jeg Evernote for Gmail i min iOS- eller Android-app selv om jeg ikke aktiverte det der?

Når du installerer Evernote for Gmail på nettet blir tillegget automatisk tilgjengelig i Gmail på mobilen.

Hva er forskjellen mellom Evernote for Gmail og Evernote Web Clipper?

Evernote for Gmail er et tillegg som er bygd spesifikt for Gmail. Med det kan du lagre e-poster fra Gmail og sette inn notatlenker i e-postutkast — alt uten å måtte gå ut av Gmail. Du finner tillegget til høyre for meldingslisten i innboksen, eller i vinduet for ny e-postmelding.

Evernote Web Clipper er et nettlesertillegg for Chrome og Safari. Du kan bruke Web Clipper til å klippe ut alle typer nettsider, men ikke til å dele notater via e-post. Web Clipper finner du i nettleserens verktøylinje.

Kan personer som ikke bruker Gmail eller ikke har Evernote-kontoer se notatlenkene som er delt fra Evernote?

Ja, Alle som åpner notatlenken kan se innholdet i notatet. Som en påminnelse, alle notatlenker som deles via tillegget er offentlige lenker, noe som betyr at alle med tilgang til lenken kan se innholdet, selv om du ikke deler det med dem direkte. Du kan trekke tilbake tillatelser til det delt notat når som helst. Les hvordan

Hva er standardinnstillingene for å lagre en e-post?

Som standard lagres hele e-poster (og e-posttråder), inkludert vedlegg, i standardnotatboken uten etiketter når du bruker Evernote for Gmail. Du kan endre dette i innstillingene. Du kan endre standardnotatbok, legge til standardetikett og slå av meldingstråder, noe som betyr at du kan velge bestemte meldinger som skal lagres i en tråd hver gang. Innstillingene finner du ved å åpne en e-post, klikke på ikonet for tillegg, klikke på menyknappen (tre prikker) øverst i høyre hjørne og deretter klikke på Innstillinger.

Kan jeg opprette en ny notatbok eller et område inne i tillegget for Gmail?

Nei. Du kan bare tildele en notatbok eller et område som allerede finnes på Evernote-kontoen.

Hvis jeg godkjenner at Evernote for Gmail-tillegget får tilgang til Evernote-kontoen min, vil Google ha tilgang til notatene?

Nei. Google får ikke tilgang til innholdet på Evernote-kontoen selv om du installerer og godkjenner Gmail-tillegget.

Kan jeg dele lenker til teamnotater fra min Evernote Teams-konto?

Ja. For å dele en lenke til et teamnotat må du være eieren av teamnotatboken det ligger i, eller ha "Kan redigere og invitere"-tillatelse for notatet.

Hvorfor finner jeg ikke notatet jeg leter etter når jeg prøver å sette inn en lenke?

Hvis du har problemer med å finne notatet du leter etter kan du prøve å søke etter ulike ord eller fraser, eller bruke Evernotes avansert søkesyntaks for hjelp til mer spesifikke søk.