Legg ved Google Drive-filer i notater

< Forrige / Neste >

Legg ved Google Drive-filer i notater

Oversikt

Du kan legge til Google Drive-filer i Evernote som vedlegg eller innlimte lenker (URL-er) uten å gå ut av Evernote. Når du legger ved Google Drive-filer blir lenkene klikkbare, så de blir enkle å finne i et notat. Du kan raskt lenke til ukentlige rapporter som du har opprettet i Google Sheets fra et delt prosjektnotat, eller skrive ned ideer til en bloggpost i Evernote og legge ved lenker til forskning som er lagret i Google Docs.

Google Drive-filen vises i Evernote som en stylet lenke der tittelen vises.

Koble til Google Drive

Første gang du prøver å legge ved en Google Drive-fil i et notat blir du bedt om å gi Evernote tillatelse til å koble til Google Drive. Når du blir spurt kan du følge trinnene til å godkjenne at Evernote får tilgang til Google Drive-filer.

Du kan bli spurt i følgende situasjoner:

• Første gang du velger Google Drive fra Sett inn-menyen på verktøylinjen. (Nye versjoner av Evernote)
  • Første gang du velger Google Drive-ikonet (triangel) fra verktøylinjen for notatredigering. (Eldre versjoner av Evernote)
  • Første gang du limer inn en Google Drive-lenke i et notat og velger alternativet Koble til.

Merk: Hvis du har flere Google-kontoer blir du bedt om å velge Google-kontoen som er knyttet til Google Drive-filen du prøver å koble til Evernote.

Legge ved Google Drive-filer i et notat

Det er to måter å legge til Google Drive-filer i et notat på.

Velg en Google Drive-fil du vil legge ved

Hvis du jobber i Evernote, velg en fil direkte fra Google Drive.

1. Klikk på Sett inn - Google Drive (ny versjon av Evernote) eller Google Drive-ikonet (eldre versjoner av Evernote) fra verktøylinjen for redigering.
  2. Velg en fil fra din Google Drive.
  3. Klikk på Velg.

Koiper og lim inn en Google Drive-fillenke (URL) i et notat

Det er flere måter å finne fillenken til en Google Drive-fil på.

• I Google Drive, høyreklikk på en fil og velg Hent lenke fra alternativer-menyen.
  • I et åpent Google Doc, Sheet eller Slide, klikk på Del-knappen og klikk deretter på Kopier lenke.

Når du har kopier lenken til utklippstavlen, lim den inn hvor som helst i notatet.

For å lese mer om hvordan du deler Google Drive-filer, gå til Del filer fra Google Drive fra Google Drive hjelp.

Ofte stilte spørsmål

Hvilke typer Google Drive-filer kan jeg legge ved — kun Google Docs, Sheets og Slides, eller andre filtyper?

En fil lagret i Google Drive kan legges til i et notat som et Google Drive-vedlegg.

Når jeg godkjenner at Evernote skal koble til min Google Drive, hva kan Google se på min Evernote-konto og omvendt?

Når du godkjenner at Evernote kan koble til Google Drive, gir du Evernote tillatelse til å se og gå inn på filer på Google Drive. Google kan ikke se eller få tilgang til notater på Evernote-kontoen.

Vil Google kunne søke i notater på Evernote-kontoen hvis jeg kobler Google Drive og Evernote-kontoen?

Nei. Hvis du godkjenner tilkoblingen kan Evernote kun se og få tilgang til Google Drive-filene, ikke andre vei. Google ser ikke, og kan ikke søke i, noen av notatene på Evernote-kontoen.

Enkelte personer får ikke tilgang til en Google Drive-fil som jeg har lagt ved et notat og delt med dem i Evernote. Hvorfor det?

Mottakere av et delt notat kan kun se og få tilgang til Google Drive-filer som du har gitt dem tillatelse til å se. For å sikre at mottakere av et Evernote-notat har tillatelse til å se Google Drive-filene du har lagt ved et notat, start Google Drive for å administrere tillatelser for fildeling.

Hvis jeg deler et notat som inneholder en privat Google Drive-fil, vil mottakeren kunne se innholdet i vedlegget?

Nei. Mottakere av et notat som du har delt i Evernote kan kun se og få tilgang til Google Drive-filer som du har gitt dem tillatelse til å se.

For at en vedlagt Google Drive-fil ikke skal vises for alle mottakerne av et delt notat, kan du starte Google Drive for å administrere fildelingstillatelser.

Hvis jeg legger ved Google Drive-filer i notatene mine, teller det mot mine månedlige Evernote-opplastinger?

Nei. Når du legger ved en Google Drive-fil, så legger du bare til en tekstlenke (URL) i et notat, så ingenting av innholdet i Google Drive-filen blir lagret på Evernote-kontoen.

Er vedlagte Google-filer tilgjengelige når jeg er frakoblet?

Nei. Google Drive-innhold er kun tilgjengelig når du er på nett. Når du legger ved en Google Drive-fil legger du bare til en tekstlenke (URL) i et notat. Ikke noe av innholdet i Google Drive-filen er lagret på Evernote-kontoen, så du må være på nett for å se Google Drive-vedlegg.

Nøkkelord:

• Google Drive
  • Google Sheets
  • Google-filer
  • lenke til Google
  • Google Docs
  • vedlegg