Evernote for prosjektplanlegging

< Forrige / Neste >

Evernote for prosjektplanlegging

Seks måter Evernote gjør prosjektplanlegging enklere på

Å planlegge et prosjekt kan være spennende, men også overveldende. Enten du planlegger et bedriftsprosjekt, nytt kjøkken eller en tur til Mars, kan det å samle all informasjonen på ett sted gjøre det enklere å holde seg organisert. Du kan dele individuelle prosjektnotater og hele notatbøker med andre når som helst. Hvis teamet ditt bruker Slack og Google Drive, kan Evernote integreres med disse verktøyene, slik at det blir enkelt å dele og samarbeide, uansett hva slags verktøy du bruker.

Romskip som tar av fra jorda

1. Organiser prosjektinfo i notatbøker

Liste med notatbøker i en notatbokstabel

Bruk Evernote til å organisere de ulike aspektene ved reisen til Mars. Begynn med å opprette notatbøker for å holde lignende notater samlet, som notatbøker med inspirasjon, forskning og dokumentasjon, for eksempel. Deretter kan du gruppere alle prosjektnotatbøkene i en notatbokstabel for bedre organisering.

2. Klikk ut forskning og ideer fra nettet

Skjermdump av nettutklipp

Bokmerker passer godt til å lagre lenker til NASA-krav og blogger om romfart, men å klikke gjennom en liste med lenker er ikke den mest praktiske måten å se gjennom innholdet du har samlet på. Med Evernote Web Clipper lagres alt innholdet på hver nettside i et notat, inkludert en lenke tilbake til originalsiden. I stedet for å se gjennom en liste med bokmerker, har du nå alle dokumenter for prosjektet ditt på ett sted.

PROFFTIPS

Slå på "smart lagring" i Web Clipper. Da får du forslag om den mest relevante notatboken for nettsiden du klipper ut.

3. Lagre viktige e-poster i Evernote

Web Clipper-alternativer for å lagre e-poster

Gjør det enklere å se gjennom alt knyttet til et prosjekt på ett sted ved å rydde i innboksen og lagre e-postene i Evernote. Bruk din unike Evernote-e-postadresse til å videresende e-poster direkte fra innboksen til Evernote. På denne måten finner du legens attest på at du kan reise i rommet sammen med legeattester og fysiske sjekker, samt andre dokumenter knyttet til reisen.

PROFFTIPS

Sett opp regler i innboksen din slik at alle e-poster blir videresendt til Evernote hvis emnefeltet inneholder navnet på et prosjekt, eller et søkeord som "rapport" eller "kampanje".

4. Skann og legg ved prosjektrelaterte dokumenter

Eksempelnotat med forhåndsvisning av vedlagt PDF

Enkelte elementer, som signerte ansvarsfraskrivelser og veiledninger, lever fortsatt på papir. Skann dem eller legg dem ved som vedlegg i Evernote så alle ressurser er på ett sted. Med kameraet i Evernote kan du skanne en rekke dokumenter i Evernotepå en gang.

PROFFTIPS

På skrivebordet kan du dra og slippe filer direkte i alle typer notater i Evernote.

5. Ta bilde av håndskrevne notater og skisser på mobile enheter

Eksempelnotat med håndskrevne skisser

Når man skal holde styr på ting som planetenes baner og flygebaner er det av og til enklere å tegne på et ark. Så kan du bruke Evernote til å ta et bilde av skissen din og lagre det i prosjektnotatboken. Hvis du vil gjøre det heldigitalt kan du bruke en stylus-penn eller fingeren i Evernote på enheten din. Notater som er skisset direkte på enheten kan redigeres, og med Evernotes håndskriftgjenkjenning finner du enkelt tekst i skisser og notater.

PROFFTIPS

Legg til skisser og håndskrevne notater direkte i Evernote med håndskriftverktøyet på Android og penneverktøyet på iPhone, iPad og iPod Touch-enheter. Hvis du har en Apple Pencil kan du bruke den i Evernote på støttede iPad Pro-nettbrett.

6. Pass tiden med sjekklister og påminnelser

Eksempelnotat med sjekkliste

Det mest kritiske ved et prosjekt er å holde seg til tidsfristene. Du må sørge for at du har alle legeerklæringer, opplæringer og påkrevde dokumenter i orden før du kan gå ombord i fartøyet. Lag et notat med en liste med milepæler som må nås. Huk av etter hvert som oppgavene er gjort og se hva som gjenstår. Legg til påminnelser slik at du får varsel når en oppgave forfaller.

PROFFTIPS

Ta det ett skritt videre og opprett et individuelt notat for hver milepæl slik at du kan oppgi flere detaljer, og opprett deretter en egen "hovedsjekkliste" til hvert av "milepælnotatene".

Nøkkelord:

• prosjektplanlegging
  • planlegging
  • veiledning