Evernote for personlig organisering

< Forrige / Neste >

Evernote for personlig organisering

Seks måter å organisere privatlivet på med Evernote

Bruk Evernote til de daglige gjøremålene. Du kan lage gjøremålslister, skrive personlige notater og lagre viktige dokumenter. Når alt er organisert i Evernote finner du raskt det du leter etter.

Bilde av et nytt hus

1. Lag lister over ting som må kjøres, hva som skal handles inn med mer

Skjermbilde av et bord med sjekklister

Du har nettopp flyttet til et nytt hus og det er mange ting som må gjøres. Lag sjekklister, punktlister og nummererte lister i Evernote og få tilgang til dem når du trenger dem.

Eksempellister:

• Folk som må kontaktes
  • Reparasjoner som må utføres
  • Møbler og interiør på ønskelisten
  • Mat som må handles

PROFFTIPS

Legg til en påminnelse for å motta varslinger for notater som har tidsfrist. Du vil ikke glemme innflytningsfesten.

2. Skann og lagre fakturaer, betalingsbekreftelser og kvitteringer

Skjermbilde av kvittering

Å holde oversikt over økonomien kan hjelpe deg med å holde styr på utgifter, holde deg innenfor budsjettet og planlegge storinnkjøp. Bruk Evernote-kameraet på mobilen for å skanne papirkvitteringer, regninger og fakturaer. Hvis du ikke har papirkvitteringer kan du laste ned PDF-er fra banken din og lagre dem i Evernote.

PROFFTIPS

Bruk etiketter for å kategorisere utgifter og markere ting som betalt eller ubetalt.

3. Ta bilder av husholdningsartikler som må fylles opp

Skjermbilde av et notat med bilder av husholdningsartikler

Ta bilder av alt du må erstatte eller ting du bruker mye av i huset, så husker du alltid merke, type eller variant av det du trenger. Dette kan være nyttig for blekk til skriveren, vitaminer, dyrefôr med mer.

PROFFTIPS

Du kan også ta bilder av verdifulle ting som kan være dekkes av forsikringen, som smykker og elektronikk.

4. Klipp ut blogginnlegg, nyhetsartikler og matoppskrifter

Skjermbilde av Evernote Web clipper-panelet

Bokmerker fungerer bra til å lagre lenker til interiørinspirasjon, feng shui-artikler og matoppskrifter, men å klikke gjennom en liste med lenker er ikke den mest praktiske måten å se innholdet du har surfet gjennom på. Med Evernote Web Clipper blir alt innholdet for hver nettside nettside i et notat lagret, og dette lenker tilbake til originalsiden. Dette gjør det enklere å søke gjennom bokmerkene samtidig som de får kontekst.

PROFFTIPS

Slå på "smart lagring" i Web Clipper. Da får du forslag om den mest relevante notatboken for den utklippede siden.

5. Lagre PDF-kontrakter og dokumenter

Eksempelnotat med uthevede søkebegreper

Lagre nedlastede PDF-er eller skannede dokumenter som lånedokumenter, leieavtaler og annet viktig. Når de er lagret i Evernote blir dokumentene søkbare i appen.

6. Del viktig informasjon med familie og venner

Eksempelnotat med viktig husholdningsinfo

Du vil ikke være i en situasjon der familien ikke får tak i deg hvis alarmen på huset starter ved et uhell. Lagre viktig informasjon som alarmkoder, kontaktinfo til personer ved nødstilfelle, forsikringspapirer og produktgarantipapirer trygt i Evernote og del deretter notatene med medlemmer av husstanden så de får tak i det hvor som helst, når som helst.

PROFFTIPS

Hvis du planlegger ferie kan du dele all bookinginformasjon, reiseplaner og turideer med alle som skal dra.

Nøkkelord:

• organisering
  • tips
  • måter å bruke det på
  • ideer