Slik bruker du Evernote for Outlook

< Forrige / Neste >

Slik bruker du Evernote for Outlook

I denne artikkelen

Komme i gang

Med Evernote for Outlook kan du lagre e-poster fra Outlook i Evernote og organisere dem sammen med resten av prosjektet, eller raskt legge til notater fra Evernote i alle typer e-poster i Outlook, slik at du kan dele notatene med andre.

Skjermbilde av Evernote for Outlook

Komme i gang:

1. Logg på Outlook.com eller Office 265-kontoen.
  2. Gå til Evernote på Microsoft AppSource.
  3. Klikk på Få det nå.

Slik lagrer du Outlook-e-poster til Evernote

Velg notatboken du vil lagre e-poster i

Slik lagrer du Outlook-e-poster:

• Windows

1. Velg e-posten du vil lagre i Evernote
    2. Klikk på Lagre i Evernote fra flagget
    3. Velg en notatbok og/eller etikett som skal legges på den lagrede e-posten og legg eventuelt til merknader.
    4. Klikk på Lagre
  • Outlook i nettleser

1. Velg e-posten du vil lagre i Evernote
    2. Klikk på Evernote-ikonet i e-postoverskriften
    3. Velg en notatbok og/eller etikett som skal legges på den lagrede e-posten og legg eventuelt til merknader.
    4. Klikk på Lagre
  • iPhone, iPad og iPod touch

Evernote i Outlook for iPhone, iPad og iPod touch

1. I e-posten du vil lagre i Evernote trykker du på tillegg-knappen (rutenett)
    2. Trykk på Lagre i Evernote
    3. Velg en notatbok og/eller etikett som skal legges på den lagrede e-posten og legg eventuelt til merknader.
    4. Trykk på Lagre
  • Android

1. I e-posten du vil lagre i Evernote trykker du på tillegg-knappen (rutenett)
    2. Trykk på Lagre i Evernote
    3. Velg en notatbok og/eller etikett som skal legges på den lagrede e-posten og legg eventuelt til merknader.
    4. Trykk på Lagre
  • Mac

1. Velg e-posten du vil lagre i Evernote
    2. Klikk på Evernote i e-postoverskriften
    3. Velg en notatbok og/eller etikett som skal legges på den lagrede e-posten og legg eventuelt til merknader.
    4. Klikk på Lagre

En ren versjon av e-posten vises som et redigerbart notat i Evernote-kontoen, sammen med alle de andre notatene. På den måten er de enkle å søke i og dele.

Legg til etiketter i Outlook-e-poster som er lagret i Evernote

Hvis du allerede har et system for å organisere ting i Evernote kan du velge en notatbok og legge til etiketter og kommentarer før du klikker på Lagre.

Eksempler

• Lagre daglige og ukentlige rapporter og statusoppdateringer i en "Rapporter"-notatbok i Evernote slik at de enkelt kan presenteres på møter.
  • Legg til etiketter kalt "Utgifter" for kvitteringer, hotellreservasjoner og annen utgiftsdokumentasjon. Slik finner du det enkelt igjen.
  • Arkiver gamle e-poster som du vil beholde for referanse i Evernote, sammen med annet relatert innhold.

Slik legger du ved Evernote-notater i Outlook-e-poster

Slik legger du ved Evernote-notater i Outlook-e-poster

Slik legger du ved et Evernote-notat i en e-postkladd:

• Windows

1. Åpne en e-postkladd
    2. Klikk på Evernote-ikonet fra flagget
    3. Velg en Evernote-notatbok fra listen, eller søk etter et spesifikt notat
    4. Klikk på notatet du vil legge ved og klikk deretter på Fortsett
  • Outlook i nettleser

1. Åpne en e-postkladd
    2. Klikk på Evernote-ikonet på formatteringslinjen
    3. Velg en Evernote-notatbok fra listen, eller søk etter et spesifikt notat
    4. Klikk på notatet du vil legge ved og klikk deretter på Fortsett

Evernote-notater vises som utsnitt i e-posten så mottakerne enkelt kan se forhåndsvisning av notatet.

Merk: Alle som mottar denne e-posten eller URL-en til det delte notatet kan lese innholdet. Du kan trekke tilbake tillatelser til det delte notatet når som helst fra hvilken som helst Evernote-enhet. Les mer

Alternativer for Evernote for Outlook

Du kan angi en standard notatbok som du kan lagre e-poster i, eller Evernote kan bruke den siste notatboken du lagret i automatisk. Du kan også gjøre slik at etiketter blir lagt til automatisk hver gang du lagrer en e-post. Slik endrer du hva som gjøres som standard:

1. Velg en e-post
  2. Klikk på Alternativer eller tannhjul-knappen i Evernote-panelet

Ofte stilte spørsmål

Hvordan installerer jeg Evernote for Outlook?

1. Logg på Outlook.com eller Office 265-kontoen.
  2. Gå til Evernote på Microsoft AppSource.
  3. Klikk på Få det nå.

Hvilke versjoner av Outlook støtter Evernote for Outlook?

Evernote for Outlook er tilgjengelig på:

• Nye Outlook.com-brukere: Outlook 2019 (Mac og Windows), Outlook 2016 (Mac og Windows), Outlook 2013 (Windows), Outlook 2010 (WIndows), Outlook på nettet
  • Office 365-brukere: Outlook 2019 (Mac og Windows), Outlook 2016 (Mac og Windows), Outlook 2013 (Windows), Outlook 2010 (Windows), Outlook på nettet, Outlook for iOS, Outlook for Android.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke ser alternativet for å installere Evernote for Outlook-tillegget, eller tilleggene som er grå?

Outlook Clipper-tillegget er laget for Outlook 2016 (Mac og Windows), Outlook 2013 (Windows), Outlook 2010 (Windows), Outlook.com og Office 365 med e-post som ligger på en Microsoft Exchange-server.

Hvis du ikke ser "Administrer tillegg" eller "Administrer apper" må du sjekke følgende:

• Admin har begrenset tilgang til tillegg: Hør med e-postadministrator om de har satt brukerinnstillingene til ikke å laste inn tillegg. Dette er en ganske vanlig situasjon og e-postadministratoren kan gi deg tilgang til tilleggene for Outlook Clipper.
  • Outlook/Exhange server hindrer tillegg: Enkelte Exchange server-oppsett hindrer tillegg. Spør e-postadministrator for mer informasjon.
  • On-premise Exchange-miljø: For øyeblikket støttes ikke tillegget for terminal- eller on-premise-server-miljø.
  • Bruk av Outlook e-postklient, men ikke Microsoft Exchange: Outlook er en e-postklient, ikke en e-postleverandør. E-posten din må være hostet på en Microsoft Exchange-server for at Outlook-integrasjonen med Clipper skal fungere. Hvis du ikke er sikker på hva du bruker, spør e-postadministratoren.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke ser Evernote for Outlook i Outlook-appen?

Du har kanskje ikke aktivert Evernote for Outlook på kontoen din. Du kan aktivere Evernote for Outlook i Office-butikken. Når du har aktivert tillegget på datamaskinen blir det tilgjengelig i alle kompatible Outlook-apper der du er logget på kontoen.

Merk: Hvis du har aktivert Evernote for Outlook, men ikke kan bruke tillegget i Outlook for iOS, kan du sjekke om du bruker den nyeste Outlook for iOS-appen med en gyldig 365-konto. Microsoft tilbyr ikke support i Outlook for iOS med Outlook.com-kontoer.

Hvorfor har jeg Evernote for Outlook i min iOS- eller Android-app når jeg ikke aktiverte den der?

Hvis du allerede har aktivert Evernote for Outlook på Mac, Windows eller i nettleser, blir tillegget automatisk tilgjengelig i Outlook på mobilenheten.

Hvorfor ser jeg ikke alternativet for å legge til Evernote-notater i e-posten?

Hvis du bruker Outlook 2016 på Mac eller Outlook for iOS eller Android, vil du ikke kunne legge ved Evernote-notater i e-postutkastene. Dette alternativet er kun tilgjengelig i Outlook for Windows og Outlook på nettet.

Kan personer som ikke bruker Outlook, eller ikke har Evernote-kontoer se e-poster med vedlagte Evernote-notater?

Ja. Alle som mottar en e-post med et vedlagt notat kan klikke på Evernote-utklippet i e-posten for å se innholdet.

Kan jeg legge ved bedriftsnotater fra min bedrifts Evernote Teams-konto?

Ja, så lenge du er eieren av team-notatboken eller har tillatelsen "Kan redigere og invitere" for notatboken du legger ved notater fra.

Nøkkelord:

• evernote for outlook
  • evernote outlook
  • microsoft office
  • microsoft outlook
  • office
  • outlook
  • outlook 365
  • outlook-tillegg
  • outlook-app
  • outlook online
  • outlook plug in
  • outlook plug-in
  • outlook plugin
  • plug in
  • plugin