Sikkerhetskopier og gjenopprett dataene i Evernote for Windows

Sikkerhetskopier og gjenopprett dataene i Evernote for Windows
< Forrige / Neste >

Sikkerhetskopier og gjenopprett dataene i Evernote for Windows

Merk: Denne artikkelen gjelder kun for eldre versjoner av Evernote for Windows. Hvis du har oppdatert til nye Evernote for Windows-appen, kan du lage sikkerhetskopier av notater og notatbøker ved å eksportere dem til PC-en din.

Sikkerhetskopier dataene dine

Alle dataene i Evernote (bortsett fra data som er lagret i lokale, ikke-synkroniserte notatbøker) synkroniseres med Evernotes servere på nettet. Dette betyr at det alltid finnes minst to kopier av informasjonen din: Din Windows-PC og Evernote. Hvis du vil sikkerhetskopiere dine egne data, finnes det et par måter å gjøre det på i Windows.

1. Eksporter alle notatene dine til et Evernote-arkiv regelmessig (.enex) og lagre den et trygt sted.
  2. Bruk en programvare for sikkerhetskopiering som Windows Backup, for å sikkerhetskopiere Evernotes datakataloger.

Å opprette et Evernote-arkiv med alle notatene dine er så enkelt som å klikke på "Notatbøker" og velge "Eksporter notater". Da blir du bedt om å oppgi katalogen der enex-filen som blir laget blir lagret. Merk at notatene dine blir komprimert inn i en stor fil (inkludert bilder, vedlegg osv.), så sikkerhetskopieringen kan ta noen minutter å fullføre. Enex-filen kan bli veldig stor hvis du har mange notater i Evernote.

Hvis du velger å sikkerhetskopiere Evernote-dataene direkte, ligger dataene som må sikkerhetskopieres her C:\Users\[PC Name]\Evernote\Databases. Sørg for at disse er inkludert i sikkerhetskopiene. De fleste "angi og glem"-applikasjoner gjør at hjemmekatalogen blir sikkerhetskopiert som standard, men det kan være greit å bekrefte at Evernote-datakatalogen er inkludert.

Notater

• Enkelte eldre versjoner av Evernote-databaser finnes muligens her: C:\Users[PC Name]\AppData\Local\Evernote\Evernote\Databases.
  • Evernote støtter ikke at du legger databasefilen på et sted som synkroniserer med tredjepartstjenester. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, Dropbox, Google Drive, OneDrive og Box.

Gjenopprett dataene dine

For å gjenopprette Evernote-dataene fra en lokal sikkerhetskopi som er laget med Windows Backup eller en annen programvare for sikkerhetskopiering, følg disse trinnene:

1. Avslutt Evernote ved å høyreklikke på elefanten på oppgavelinjen (nær Windows-klokken nederst på skjermen) og velge "Avslutt".
  2. Ta katalogen C:\Users\[PC Name]\Evernote\Databases/ fra sikkerhetskopien og overskriv eksisterende katalog ved å lime sikkerhetskopien inn i katalogen C:\Users\[PC Name]\Evernote\Databases/.
  3. Ta ned datamaskinens Internett-forbindelse ved å åpne kontrollpanelet og velge "Deaktiver" i høyreklikkmenyen for alle aktive nettverksadaptere. Vi gjør dette midlertidig for å hindre Evernote i å synkronisere mens vi gjenoppretter dine gjenopprettede notater.
  4. Høyreklikk på "Notatbøker" og eksporter alle notater til en .enex-fil. Merk deg hvor denne filen blir lagret.

På dette tidspunktet, uavhengig av hvilken metode for sikkerhetskopiering du bruker, bør du ha en .enex-fil som inneholder alle Evernote-dataene (enten de som er generert ved hjelp av trinnene ovenfor, eller fordi du regelmessig eksporterer notatene dine). Følg disse trinnene for å gjenopprette .enex-filen og gjenopprette notatene som er borte.

1. Klikk på "Fil" og "Importer notater fra arkivet". Velg .enex-filen du vil importere. Hvis du vil inkludere etiketter som er brukt på de eksporterte notatene når du importerer, sørg for å huke av for "Importer etiketter" nederst i dialogboksen for filvelging.
  2. Evernote vil deretter importere arkivet til en ny notatbok kalt "Import av [Arkivnavn]". Hvis arkivfilen het "Ting.enex, får destinasjonsnotatboken navnet "Import av Ting".
  3. Etter at importprosessen er fullført vil du få informasjon om hvor stor importen var (i byte) og hvor mye av den månedlige opplastingskvoten som gjenstår. Så vil du få spørsmål om du vil gjøre den nye notatboken til en synkronisert notatbok. Klikk "Nei".
  4. Dra notatet du vil gjenopprette til notatboken vil vil det skal være i.
  5. Når du har flyttet alle notatene du vil beholde ut av notatboken du har importert til, kan du slette den importerte notatboken.
  6. Gå tilbake til kontrollpanelet og aktiver datamaskinens Internett-forbindelse igjen.
  7. Klikk på "Synkronisert"-knappen i Evernote for å synkronisere notatene.

Hvis du trenger hjelp med dette, kan du kontakte oss.