Ofte stilte spørsmål om Work Chat

< Forrige / Neste >

Ofte stilte spørsmål om Work Chat

EMNER SOM DEKKES I DENNE ARTIKKELEN:

• Generell informasjon
  • Chatte
  • Notat- og notatbokdeling
  • Problemløsing

Generell informasjon

Hvordan knytter jeg e-postadressen min til min Evernote-konto for Work Chat?

1. Har noen sendt en Work Chat-melding til e-postadressen din?
  2. Klikk på lenken i e-posten for å åpne påloggingssiden for Evernote
  3. På påloggingssiden, logg på din primære Evernote-konto

Denne prosessen knytter mottakerens e-postadresse med Evernote-kontoen din. Du kan gjenta denne prosessen for så mange e-postadresser som du vil at skal knyttes med Evernote-kontoen.

Hvordan endrer jeg profilnavn og bilde for chat?

Du kan endre profilnavn og bilde fra kontoinnstillinger i Evernote Web.

Hvordan fjerner jeg en e-postadresse som er knyttet til Evernote-kontoen?

1. Gå til kontoinnstillinger i Evernote Web
  2. Klikk på Administrer e-postadresser
  3. Fjerne e-postadressen

Hvor lenge lagres Work Chat-meldinger i Evernote?

Som for notater og notatbøker lagrer Evernote Work Chat-meldingene så lenge de er på kontoen din. Hvis du sletter en Work Chat-melding, så kan ikke dette angres. Hvis du sletter en Work Chat-melding fra din egen EVernote-konto, så slettes ikke meldingene på kontoen til den du chattet med. Se vår Personvernpolicy for mer informasjon.

Hvordan sletter jeg en Work Chat-meldingstråd?

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, hover your mouse over the message thread you want to delete, then click the trash can button.

Eldre versjoner av Evernote for Mac og Windows: Åpne Work Chat-meldingslisten, høyreklikk på meldingstråden du vil slette og velg Slett chat.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then swipe left on the thread you'd like to delete and tap the red trash can button.

Eldre versjoner av Evernote for iOS: Trykk på Work Chat-knappen (chatteboble med en pil) på hjem-skjermen, sveip til venstre på meldingstråden du vil slette og trykk på Slett.

• Android: Trykk på Work Chat (chatteboble med pil) fra menyen, trykk på og hold inne på meldingstråden som du vil slette og velg Slett chat.
  • Evernote Web (eldre versjon): Velg Work Chat (chatteboble med pil) fra menyen, hold musepekeren over meldingstråden som du vil slette og klikk på papirkurv-knappen.

Hva skjer når jeg sletter en meldingstråd?

• Du vil ikke kunne gjenopprette den.
  • Referanser til notater som er delt med deg i tråden er ikke lenger tilgjengelig. Du kan imidlertid fortsatt se notatene, hvis notatet er fra en notatbok som noen har delt med deg.
  • Tråden du har slettet vil fortsatt være synlig for andre deltakere i chatten på kontoene deres.

Kan jeg ta en sikkerhetskopi av Work Chat-meldingene?

Evernote lagrer alle kontodataene på Evernote-serverne. Hvis du har installert Evernote for skrivebordet på datamaskinen, kan det også være en lokal database med alt Evernote-innhold. Det finnes imidlertid ingen metode for å eksportere eller sikkerhetskopiere individuelle Work Chat-meldinger.

Kan jeg videresende Work Chat-invitasjoner på e-post til en annen person?

Evernote anbefaler ikke at man videresender Work Chat-invitasjoner til noen andre, fordi de er spesifikt knyttet til e-postadressen din. Videresending kan føre til at at personen du videresender til knytter din e-postadresse til sin Evernote-konto.

Chatte

Hvorfor ser jeg ikke noen Work Chat-funksjoner i Evernote-appen?

Sørg for at du har nyeste versjon av Evernote installert på enhetene dine. I Evernote Web må du sørge for at du bruker en eldre versjon, da gjeldende versjon av Evernote Web ikke støtter Work Chat.

Kan jeg chatte med noen uten å dele et notat?

Ja. Måten å starte en ny chat på varierer litt ut fra enhet.

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, then click the New Chat button (pencil in a square).

Eldre versjoner av Evernote for Mac og Windows: Velg Work Chat fra navigeringsmenyen, klikk på +Ny chat-knappen øverst i meldingslisten.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then tap the pen and paper icon in the top right of the Work Chat menu.

Eldre versjoner av Evernote for iOS: Trykk på Work Chat (chatteboble med pil) på hjem-skjermen og trykk deretter på +-knappen.

• Android: Trykk på Work Chat (chatteboble med pil) fra menyen, trykk deretter på +-knappen.
  • Evernote Web (eldre versjon): Velg Work Chat (chatteboble med pil) fra menyen, klikk deretter på "Start en chat"-knappen (chatteboble med pil) i det utglidende panelet.

Hvordan varsles jeg om nye chattemeldinger?

Hvis Evernote er åpen og du er pålogget, får du en varsling på skjermen. Du vil også se en teller som øker hver gang du får en chat. Hvis du ikke er pålogget, må du logge på før du kan åpne en chat. Hvis mobilen støtter push-varslinger, så får du en push-varsling når du mottar en ny chattemelding.

Kan jeg legge til / fjerne deltakere til/fra en chat?

Nei, når du prøver å legge til en ny person i en chat, opprettes det en chat automatisk for at informasjonen skal holdes privat. Hvis du vil fjerne noen, må du starte en ny chat.

Kan jeg chatte med noen hvis de ikke bruker Evernote?

Start en ny chat som vanlig og angi e-postadresen eller telefonnummeret* til personen du vil chatte med (i feltet der det står "Angi navn eller e-postadresse"). Når du er invitert, vil mottakerne få en e-post eller SMS med varsling om at de har fått en chat fra deg. Deretter kan de registrere seg eller logge på Evernote for å se og delta i chatten.

Merk: SMS-varsling er ikke tilgjengelig i alle land.

Hvordan kan noen som ikke bruker Evernote se og svare på en chat jeg har sendt til dem?

Når mottakerne får en e-post eller en SMS med invitasjon om å se chatten, får de en lenke og spørsmål om de vil installere Evernote.

Merk: SMS-varsling er ikke tilgjengelig i alle land.

Hva skjer hvis jeg sender en chat til en e-postadresse som ikke er knyttet til mottakerens faktiske Evernote-konto?

Du trenger ikke å bekymre deg for om en e-postadresse er knyttet til en mottakers konto. Hvis noen allerede har en eksisterende Evernote-konto, og du har sendt en chat til et telefonnummer eller e-post som ikke er knyttet til denne kontoen, kan de enten logge på Evernote, eller legge til de nye kontaktdetaljene i en eksisterende konto.

Kan en Evernote Business-administrator se, redigere eller slette Work Chat-meldinger?

Ikke akkurat nå. Evernote Business-administratorer kan kun se, redigere eller slette chatter de selv har vært med i. Chatter er private.

Notat- og notatbokdeling

Hvordan deler jeg et notat i Work Chat?

• På datamaskiner: Velg et notat fra notatlisten og klikk på Del, eller dra og slipp notater fra notatlisten direkte i en chat.
  • På mobilenheter: Velg et notat fra notatlisten og trykk på Work Chat-knappen (chatteboble med pil)

Kan jeg dele notater med flere personer?

Ja. Del notater slik du vanligvis ville delt dem med en person i Work Chat og inviter flere til chatten. Når du klikker på Send og de aksepterer chatteinvitasjonen, vil de se notatet du har delt med dem.

Merk: Når du deler notater med flere personer i en chat, kan alle du deler med aktivt delta i chatten.

Må folk laste ned Evernote for å se delte notater og notatbøker?

Nei. De trenger ikke å laste ned en Evernote-klient eller bruke Evernote igjen. Den største misforståelsen rundt Work Chat, er at du må tenke over om personene du deler med har Evernote eller ikke. Mottakeren får en e-post med en lenke til å se notatet i nettleseren. Som med Google Docs eller andre samarbeidsverktøy, må man bare logge på (om de har en Evernote-konto), eller opprette en Evernote-konto før de åpner notatet, så vi kan utføre delingstillatelsene.

Hvordan åpner jeg et notat som er delt med meg i en chat?

1. Trykk på Work Chat på hjem-skjermen (mobil) eller fra sidemenyen (datamaskiner).
  2. Finn chatten som samsvarer med det delte notatet
  3. Bla gjennom chatten for å finne det delte notatet og velg det for å vise det

Hvis jeg setter delingstillatelser for et notat jeg deler med noen, påvirker det delingstillatelsene for notatboken notatet ligger i?

Notattillatelser er adskilt fra notatboktillatelsene. Du får den høyeste tillatelsen som er satt for notatet eller notatboken, så hvis du deler et notat med noen som har tillatelsen "Kan redigere og invitere", og det notatet er i en notatbok der personen kun har tillatelsen "Kan se", så vil de fortsatt kunne redigere det individuelle notatet og dele det med andre. Notattillatelser kan gis eller oppgraderes i Work Chat, men aldri nedgraderes. Med andre ord kan du endre mottakerens tillatelser fra "Kan se" til "Kan redigere", men ikke fra "Kan redigere" til "Kan se" når du setter tillatelser når du deler et notat i en chat.

Kan jeg endre eller fjerne tillatelser for notater jeg har delt i Work Chat?

Ja. Hvis du har tillatelsene "Rediger og inviter" for notatboken som inneholder notatet, så må du åpne notatet fra skrivebordet eller mobilen for å endre tillatelsesnivået, eller helt slutte å dele notatet.

Mer om å endre tillatelser og få tilgang ved deling av notater

Hvordan slutter jeg å dele et notat?

For å slutte å dele et notat, åpne notatet og gjør følgende:

Windows:

The new Evernote for Windows
  • Velg Del-ikonet, klikk på den lille nedoverpilen til høyre for navnet på brukeren/brukerne du vil slutte å dele notatet med og velg deretter Fjern tilgang

Eldre versjon av Evernote for Windows

• Velg Notat - Del - Del notat ... fra menylinjen, klikk så på den lille nedoverpilen til høyre for navnet/navnene på brukerne du vil slutte å dele notatet med og velg deretter Fjern tilgang ...

Mac:

The new Evernote for Mac
  • Velg Del-ikonet, klikk på den lille nedoverpilen til høyre for navnet på brukeren/brukerne du vil slutte å dele notatet med og velg deretter Fjern tilgang

Eldre versjon av Evernote for Mac

• Velg Notat - Mer deling - Tillatelser ... og klikk deretter på "X" ved siden av navnet på mottakeren du vil slutte å dele notatet med.

iPhone, iPad og iPod touch:

Nye Evernote for iOS

• Trykk på dele-ikonet, velg navet eller e-postadressen til mottakeren du vil slutte å dele notatet med, og trykk deretter på Fjern tilgang

Eldre versjoner av Evernote for iOS

• Trykk på info-knappen (i), trykk på Notattillatelser, trykk på navnet eller e-postadressen til mottakeren som du vil slutte å dele notatet med og trykk deretter på Slutt å dele (eller trykk på Slutt å dele med alle)

Android:

• Trykk på info-knappen (i), trykk på Notattillatelser, trykk på de tre prikkene og trykk deretter på Slutt å dele.

Evernote Web (eldre versjon:)

• Klikk på info-knappen (i), velg Modifiser deling og klikk på "X" ved siden av navnet på mottakeren som du vil slutte å dele notatet med.

Hvordan slutter jeg å dele en notatbok?

Slik slutter du å dele en notatbok:

Windows:

Nye Evernote for Windows

• Velg Notatbøker fra navigasjonsmenyen, klikk på Flere handlinger-knappen (tre prikker) til høyre for notatboken og velg Del notatbok .... Så klikker du på den lille nedoverpilen til høyre for navnet/navnene på brukerne du vil slutte å dele notatboken med, og velger Fjern tilgang

Eldre versjon av Evernote for Windows

• Høyreklikk på en notatbok fra notatboklisten, velg Del notatbok ..., klikk på Rediger notatboktillatelser og klikk deretter på X ved siden av navnet på brukeren/brukerne du vil slutte å dele notatboken med.

Mac:

Nye Evernote for Mac

• Velg Notatbøker fra navigasjonsmenyen, klikk på Flere handlinger-knappen (tre prikker) til høyre for notatboken og velg Del notatbok .... Så klikker du på den lille nedoverpilen til høyre for navnet/navnene på brukerne du vil slutte å dele notatboken med, og velger Fjern tilgang

Eldre versjon av Evernote for Mac

• Høyreklikk på en notatbok fra notatboklisten, velg Rediger deling ... eller Administrer notatboktillatelser ..., klikk deretter på "X" ved siden av navnet på mottakeren som du vil slutte å dele notatboken med.

iPhone, iPad og iPod touch:

Nye Evernote for iOS

• Åpne notatboken, trykk på dele-ikonet over notatboktittelen, velg navnet eller e-postadressen til mottakeren som du vil slutte å dele notatet med, og trykk deretter på Fjern tilgang

Eldre versjoner av Evernote for iOS

• Fra notatboklisten, trykk på Rediger, trykk på info-knappen (i), trykk på Notatboktillatelser, trykk på navnet eller e-postadressen til mottakeren som du vil slutte å dele notatboken med, og trykk deretter på Slutt å dele

Android:

• Åpne notatboken, trykk på alternativer-menyen (tre prikker), trykk på Modifiser deling, trykk på navnet eller e-postadressen for mottakeren som du vil slutte å dele notatboken med og trykk deretter på Slutt å dele

Evernote Web (eldre versjon:)

• Åpne notatboken, klikk på info-knappen (i), velg Modifiser deling og klikk på "X" ved siden av navnet på mottakeren som du vil slutte å dele notatet med.

Kan jeg dele et notat med den offentlige lenken?

Ja. Hvis du eier en bestemt notatbok eller har tillatelsen "Kan redigere og invitere" for en delt notatbok / bedriftsnotatbok, kan du dele notater fra denne notatboken ved å velge "Kopier offentlig lenke" eller "Del notatbok …" fra deleknappen.

Kan jeg dele et notat via e-post ved hjelp av Work Chat?

Ja. E-postnotatfunksjonen er en måte å dele et notat via e-post på. Notatet konverteres til HTML og legges i en e-post. Noen ganger fungerer dette bra, mens andre ganger fungerer det mindre bra, fordi bilder kan strekke seg eller det skjer andre formateringsproblemer. Denne metoden er nyttig når du ikke vil at folk skal få oppdateringer, eller du ikke bryr deg om at de kan videresende til andre. Vi har ikke like mye fokus på denne funksjonen lenger, men fremhever i stedet Work Chat, fordi her kan mottakere redigere og samarbeide om et notat du deler med dem. Dette er en ny funksjon.

Mer om hvordan du sender et notat via e-post uten Work Chat

Jeg ser folks ansikter på delte notater. Hva betyr dette?

Evernote viser nå navn og profilbilder for personer som ser på / redigerer et notat i sanntid. Du kan se profilbildene for opptil tre personer som er inne samtidig. Hvis mer enn tre personer er inne, vil du også se enten Work Chat-knappen (mobil) eller en knapp med antall personer som er inne i notatet (skrivebord). Denne kan du klikke på for å se alle personene. Du kan starte en chat med alle disse ved å klikke/trykke på profilbildet.

Problemløsing

Hvorfor mottar jeg ikke Work Chat-invitasjoner på e-post?

Se etter følgende:

• There are no typos in the name or email address that the sender input
      • Avsender kan dobbeltsjekke chattedetaljene i info-knappen (i)
    • The message did not get routed to your spam or trash folder
      • I emnefeltet skal det stå "[Avsender] har sendt deg en chat i Evernote" og e-postadressen skal være no-reply@evernote.com
    • You have not already received an invitation email from the same person in the past 30 days
      • Invitasjoner sendes kun fra en person en gang per 30 dager, så gå til den opprinnelige invitasjonen for å åpne chatten.

Hvorfor mottar jeg ikke varslinger for Work Chat?

For mobile enheter som støtter push-varslinger, sørg for at push-varslinger er slått på for Evernote. For datamaskiner, sørg for at Evernote-appen er åpen og at du er pålogget. Hvis du ikke er pålogget vil du motta en e-postvarsling etter 30 minutter, og på nytt etter 72 timer hvis du fortsatt har uleste meldinger i Evernote.

Nøkkelord:

• chat
  • samarbeid
  • rediger og inviter
  • tillatelser
  • offentlig lenke
  • send en chat
  • send en melding
  • del et notat
  • dele notater
  • se og redigere
  • work chat