Tilpass hurtigtaster

< Forrige / Neste >

Tilpass hurtigtaster

Du kan tilpasse alle de globale hurtigtastene slik at Evernote fungerer bedre for deg. Hvis du har et Personal-, Professional- eller Teams-abonnement, så kan du tilpasse flere hurtigtaster.

Globale hurtigtaster

Med globale hurtigtaster kan man starte enkelte Evernote-funksjoner ved å bruke en unik tastekombinasjon på tastaturet, selv når Evernote er i bakgrunnen. Det finnes for øyeblikket fem globale hurtigtaster du kan tilpasse:

• Nytt notatvindu
  • Lim til Evernote
  • Søk i Evernote
  • Åpne Evernote-assistent
  • Lagre skjermbilde

Merk: Denne artikkelen refererer til hurtigtaster i nye Evernote for Mac og nye Evernote for Windows, i versjoner 10.9 og nyere.

Tilpass snarveiene dine

For å tilpasse snarveiene dine, gå til Hjelp - hurtigtaster fra menylinjen, eller bruk Cmd + / (Mac) eller Ctrl + / (Windows) på tastaturet. Panelet for hurtigtaster åpnes på høyre side av appen. For å tilpasse en snarvei, dobbeltklikk på snarveien og angi en ny tastekombinasjon. Den lagres automatisk.

Panel for hurtigtaster

Gjenopprett standarder

For å gjenopprette standardhurtigtaster, klikk på Flere handlinger-knappen (tre prikker) i panelet for hurtigtaster, klikk deretter på Gjenopprett standarder.

Ofte stilte spørsmål

Kommer dere til å legge til flere snarveier for hurtigtaster, eller tillate tilpasning av andre eksisterende snarveier?

Ja. I denne artikkelen beskrives det hva som er tilgjengelig for tilpasning, og vi vil fortsette å oppdatere etter hvert som flere alternativer blir tilgjengelig.

Hvorfor gjør hurtigtastene noe annet enn jeg forventet?

Mange apper tilbyr globale hurtigtaster, så husk å bruke en unik tastekombinasjon som ikke brukes av en annen app. Hvis du opplever at snarveien du angir starter en annen app eller forårsaker en annen adferd enn forventet, så må du finne ut hvor konflikten er og rette på det.

Hvorfor lagres ikke ønsket tastekombinasjon?

Det kan være flere årsaker til dette.

• Du kan ha angitt en tastekombinasjon som allerede er i bruk. I dette tilfellet vil du se en feilmelding som indikerer at valgt tastekombinasjon brukes av en annen hurtigtast. Klikk hvor som helst for å gjenopprette til standard, prøv deretter en ny, unik tastekombinasjon.
  • Du kan ha angitt en ugyldig tastekombinasjon. Tastekombinasjonen må inkludere en modifiseringstast (shift, cmd, ctrl, tab, option, win-tast osv.) etterfulgt av en ikke-modifiseringstast (bokstav, tall, funksjonstast osv.).

Hvorfor kan jeg ikke tilpasse alle hurtigtaster?

Alle Evernote-kunder kan tilpasse sine globale hurtigtaster. Kunder med et Personal-, Professional- eller Teams-abonnement kan tilpasse enda flere hurtigtaster. Redigeringsrelaterte hurtigtaster, som kopier (Cmd/Ctrl+C) og lim inn (Cmd/Ctrl+V) og tekstformateringshurtigtaster, som fet (Cmd/Ctrl+B) kan ikke redigeres.