Link notities aan agenda activiteiten

< Vorige / Volgende >

Link notities aan agenda activiteiten

Wanneer je Evernote aan Google Agenda koppelt, kan je nieuwe notities aanmaken en bestaande notities aan je agenda activiteiten koppelen en ze later vinden door op activiteitgegevens te zoeken. Wanneer notities gekoppeld zijn aan een agenda activiteit, kan je direct in de agenda widget openen.

Gekoppelde notities zijn niet zichtbaar in Google Agenda, maar je kan een openbare link naar de notitie toevoegen in de agenda activiteitsbeschrijving als je wil de aanwezige mensen de notitie kunnen bekijken. Om andere mensen toegang te geven tot de notitie in EVernote, deel je de notitie met hen.

Maak een nieuwe notitie aan voor een agenda activiteit

Er zijn drie manieren om een nieuwe notitie voor een agenda activiteit aan te maken.

• Via de New note icon knop in de agenda widget

1. Klik of tik op de New note icon knop in de activiteit in je agenda widget.
  • In de agenda widget

1. Klik of tik op een activiteit in je agenda widget.
    2. Selecteer Maak notitie aan voor activiteit in het menu.
  • In een notitie

1. Maak een nieuwe notitie aan.
    2. Klik of tik op de Voeg toe knop in de opmaak werkbalk.
    3. Selecteer Agenda activiteit.
    4. Kies de agenda activiteit die je wil koppelen.
    5. Klik o ftik op Voeg toe.

Een voorgeformatteerde notitie wordt in het standaard notitieboek aangemaakt dat gekoppeld is aan je activiteit en bevat de acitiviteitsgegevens en delen met actiepunten en opmerkingen. Activiteitsgegevens zijn onder andere de titel van de vergadering, datum, tijd, link, locatie, aanwezigen en beschrijving. Je kan deze gegevens in de notitie bekijken, maar je kan de details niet in Evernote aanpassen. Wanneer je wijzigingen aanbrengt in de activiteit in Google Agenda, worden ze automatisch bijgewerkt in je notitie.

Je kan de agenda activiteit uit- en invouwen door op de pijl in de rechter bovenhoek te klikken in het grijze contenblok. Je kan ook alle delen van de voorgeformatteerde notitie verwijderen.

Koppel bestaande notities aan een agenda activiteit

Wanneer je een notitie vanuit een agenda activiteit aanmaakt, wordt het automatisch aan de activiteit gekoppeld. Je kan ook een bestaande notitie op twee verschillende manieren koppelen.

• In de agenda widget

1. Klik of tik op een activiteit in je agenda widget.
    2. Selecteer Koppel een notitie... in het menu.
  • In een notitie

1. Open een bestaande notitie.
    2. Klik of tik in de notitiebewerker.
    3. Klik of tik op de Voeg toe knop in de opmaak werkbalk.
    4. Selecteer Agenda activiteit.
    5. Kies de agenda activiteit die je wil koppelen.
    6. Klik o ftik op Voeg toe.

Wanneer een notitie gekoppeld is aan een agenda activiteit, kan je er op klikken in de agenda widget om meteen naar de notitie te gaan. Je kan ook verschillende notities aan een activiteit koppelen, en je kan een notitie aan verschillende activiteiten koppelen.

Ontkoppel een notitie van een agenda activiteit

Er zijn verschillende manieren om een notitie van een agenda activiteit te ontkoppelen.

• Gebruik je toetsenbord om het grijze contentblok te backspaces/verwijderen met de agenda activiteit er in.
  • Klik of tik op de grijze header en klik of tik op het prullenbak icoon.
  • Klik of tik op de grijze header en klik of tik op de Meer opties knop (drie puntjes). Selecteer daarna Ontkoppel deze activiteit.

Zoek naar gekoppelde notities door middel van de activiteitsgegevens

Zoek naar notities die aan agenda activiteiten gekoppeld zijn door te zoeken naar activiteitsgegevens zoals datum, tijd, locatie en aanwezigen. Zoekopdrachten moeten precies overeenkomen met de gezochte activiteitsgegevens. Bijvoorbeeld, om een notitie te zoeken op basis van aanwezigen bij een vergadering, moet je het exacte e-mailadres gebruiken die gebruikt is in de uitnodiging.

Je kan ook je zoekresultaten filteren op notities die gekoppeld zijn aan agenda activiteiten door op Gebruik filters te klikken. Selecteer daarna Agenda activiteit in het Bevat dropdown.

Je kan ook contains:calendarEvent in de zoekbalk in typen om activiteiten naar voren te halen die een agenda activiteit bevatten. Ga naar Alles over het gebruiken van de geavanceerde Evernote zoeksyntaxis voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik meer informatie over het koppelen van Google Agenda?

Ga naar Evernote + Google Agenda Overzicht voor meer informatie.

Als ik gegevens van de agenda activiteit bijwerk in Google, synchroniseert het dan ook met mijn gekoppelde notities?

Ja. Informatie in de agenda activiteit wordt bijgewerkt wanneer de activiteitsgegevens gewijzigd worden in Google. Wanneer je Evernote opent, duurt het maximaal 30 seconden om de wijziging door te voeren.

Kan ik de activiteitsgegevens in de agenda widget of in een gekoppelde notitie bewerken?

Nee. Je kan de gegevens van een activiteit niet in Evernote bewerken. Wijzig de informatie in Google Agenda en ze worden meteen in de widget en met alle gekoppelde notities gesynchroniseerd wanneer Evernote synchroniseert.

Kan ik het voorgeformatteerdes jabloon voor de activiteitnotitie uitschakelen?

Ja. Ga naar Beheer agenda instellingen voor meer informatie.

Kan ik het voorgeformatteerdes jabloon voor de activiteitnotitie aanpassen?

Nee. Het sjabloon kan op dit moment niet aangepast worden. Wanneer de voorgefortmatteerde notitie echter aangemaakt is, kan je Actieputnen en Opmerkingen bewerken en andere content aan de notitie toevoegen.

Is mijn gekoppelde zichtbaar voor andere aanwezigen van de agenda activiteit?

Nee. Elke notitie die jij aanmaakt en aan een agenda activiteit linkt, is standaard alleen voor jou te zien. Als je de aanwezigen van een vergadering toegang wil geven tot de notitie, moet je een openbare link naar de notitie toevoegen aan de beschrijving van de agenda activiteit of moet je de notitie delen in Evernote.

Als ik een notitie aan een terugkerende activiteit koppel, wordt de notitie dan automatisch aan alle activiteiten gekoppeld?

Nee. Je moet de notitie handmatig aan elke activiteit koppelen. Als een notitie aan een terugkerende activiteit gekoppeld is, kan je op de activiteit in je agenda widget klikken en Zoek gerelateerde notities selecteren om alle notities te zien die eerder aan die activiteit gekoppeld waren.