Alles over hoe Evernote app updates aan klanten aanbiedt

< Vorige / Volgende >

Alles over hoe Evernote app updates aan klanten aanbiedt

Ons doel is om updates van de Evernote App op frequente en op vaste basis aan te bieden, terwijl we aan onze hoge standaard van kwaliteit en prestatie blijven voldoen.

Er zijn drie factoren die de beschikbaarheid van een laatste versie van Evernote bepalen:

1. Je besturingssysteem en platform
  2. De regel van het 'rollout' proces
  3. Waar je de app download

Voor elke update geven we het volgende vrij:

• Elke nieuwe update en functie in Evernote is uitgebreid getest door ons Kwaliteitsbewakingsteam (QA - Quality Assurance team) voordat we het openbaar maken. Hieronder vallen ook geautomatiseerde en handmatig testen voor bugfixes, prestatie en nieuwe functies.
  • Om de best mogelijke ervaring aan te kunnen bieden aan klanten, worden updates aangeboden in 'georganiseerde rollouts' binnen een bepaalde periode. We beginnen door de nieuwe versie van een app aan een klein percentage klanten aan te bieden gebaseerd op locatie, besturingssysteem of, wanneer de app store deze mogelijkheden niet aanbiedt, een willekeurige selectie van klanten die hiervoor in aanmerking komen. We volgen de supportickets en forum feedback zorgvuldig. Daarnaast vergroten we het aantal klanten dat in aanmerking komt wanneer deze signalen positief blijken te zijn. Dit geeft ons de mogelijkheid om mogelijke nieuwe bugs snel te verhelpen die niet naar voren gekomen zijn tijdens ons QA proces.
  • Verschillende app stores hebben verschillende regels voor releases. De regels, targeting mogelijkheden, processen om klanten in te lichten en het beschikbaar maken van app updates verschillen bij de app stores en zijn afhankelijk van waar je de app download.

Hieronder worden de details en verschillen beschreven voor elk besturingssysteem.

• Mac

Huidige ondersteunde versies van macOS
    • De nieuwe Evernote voor Mac is voor iedereen beschikbaar met macOS 10.14 of nieuwer.
    • Als je een oudere versie van macOS gebruikt, dan kan het zijn dat de nieuwe Evernote voor Mac technische problemen ervaart en niet goed functioneert op jouw apparaat. We raden je aan om bij te werken naar een nieuwe versie van macOS voordat je de nieuwe Evernote voor Mac installeert.
    Mac App Store georganiseerde rollout proces voor Evernote
    (Voor mensen die Evernote via de Mac App Store geïnstalleerd hebben)
    • Nieuwe versies van Evernote voor Mac worden over het algemeen binnen 7 dagen via de Mac App Store gereleased. Soms duurt dit langer als we een nieuwe functie releasen.
    • Als je automatisch bijwerken in je macOS instellingen inschakelt, dan zal de Mac App Store de nieuwste versie van Evernote voor Mac automatisch downloaden en installeren wanneer je in aanmerking komt voor de rollout. Het duurt meestal 5 dagen om 20% van alle apparaten te bereiken. Na 7 dagen is dat 100% van alle apparaten.
    Mac georganiseerde rollout proces voor Evernote
    (Voor mensen die Evernote via evernote.com/download geïnstalleerd hebben)
    • Over het algemeen releasen we binnen 5 dagen. We bereiken 50% van alle apparaten binnen 3 dagen en na 5 dagen zijn 100% van alle apparaten bereikt.
    Als ik gebruikmaak een ondersteunde versie van macOS, kan ik dan op elk moment bijwerken?
    • Voor Mac App Store installaties: Ja! De Mac App Store maakt een nieuwe versie automatisch voor iedereen beschikbaar die naar Evernote in de Mac App Store zoekt. Dus, je hoeft niet eens in aanmerking te komen of op de automatische update te wachten. Je kan de nieuwe versie gewoon meteen handmatig downloaden in de app store.
    • Voor evernote.com/download installaties: Ja! Je kan altijd op updates controleren in de app of evernote.com/download openen en de laatste versie van de app downloaden.
    Hoe werk ik mijn Evernote app bij?
    • Voor Mac App Store installaties: Als je in aanmerking komt voor een nieuwe versie van Evernote in de Mac App Store, ga je naar Evernote in de Mac App Store en klik je op Bijwerken.
    • Voor evernote.com/download installaties: In de Evernote app klik je op Help > Controleer op Updates in het menu.
  • Windows

Huidige ondersteunde versies van Windows
    • De nieuwe Evernote voor Windows wordt volledig ondersteund voor iedereen die Windows 10 gebruikt.
    • Als je een oudere versie van Windows gebruikt, dan kan het zijn dat de nieuwe Evernote voor Windows technische problemen ervaart en niet goed functioneert op jouw apparaat. We raden je aan om bij te werken naar een nieuwe versie van Windows voordat je de nieuwe Evernote voor Windows installeert.
    Windows Store georganiseerde rollout proces voor Evernote
    (Voor mensen die Evernote via de Windows Store geïnstalleerd hebben)
    • Nieuwe versies van Evernote voor Windows worden over het algemeen binnen 7 dagen via de Windows Store gereleased. Soms duurt dit langer als we een nieuwe functie releasen.
    • Als je automatisch bijwerken in je Windows instellingen inschakelt, dan zal de Windows Store de nieuwste versie van Evernote voor Windows automatisch downloaden en installeren wanneer je in aanmerking komt voor de rollout. Het duurt meestal 5 dagen om 50% van alle apparaten te bereiken. Na 7 dagen is dat 100% van alle apparaten.
    Windows georganiseerde rollout proces voor Evernote
    (Voor mensen die Evernote via evernote.com/download geïnstalleerd hebben)
    • Over het algemeen releasen we binnen 5 dagen. We bereiken 50% van alle apparaten binnen 3 dagen en na 5 dagen zijn 100% van alle apparaten bereikt.
    Als ik gebruikmaak een ondersteunde versie van Windows, kan ik dan op elk moment bijwerken?
    • Voor Windows Store installaties: Ja! De Windows Store maakt een nieuwe versie automatisch voor iedereen beschikbaar die naar Evernote in de Windows Store zoekt. Dus, je hoeft niet eens in aanmerking te komen of op de automatische update te wachten. Je kan de nieuwe versie gewoon meteen handmatig downloaden in de app store.
    • Voor evernote.com/download installaties: Ja! Je kan altijd op updates controleren in de app of evernote.com/download openen en de laatste versie van de app downloaden.
    Hoe werk ik mijn Evernote app bij?
    • Voor Windows Store installaties: Als je in aanmerking komt om te updaten naar een nieuwe versie van Evernote in de Microsoft Store, ga je naar Evernote in de Microsoft Store en voer je de update uit.
    • Voor evernote.com/download installaties: In de Evernote app klik je op Help > Controleer op Updates in het menu.
  • iOS

Huidige ondersteunde versies van iOS
    • De nieuwe Evernote voor iOS is voor iedereen beschikbaar met iOS 13 of nieuwer.
    • Als je apparaat iOS 12 of ouder gebruikt en je Evernote geïnstalleerd hebt, kan je de legacy versie van Evernote herinstalleren vanuit de App Store (versie 8.24.6).
    • Als je apparaat iOS 12 of ouder gebruikt en je nog nooit Evernote geïnstalleerd hebt, dan zal je moeten updaten naar iOS 13 of nieuwer om Evernote te installeren.
    iOS App Store georganiseerde rollout proces voor Evernote
    • Nieuwe versies van Evernote voor iOS worden over het algemeen binnen 7 dagen via de iOS App Store gereleased. Soms duurt dit langer als we een nieuwe functie releasen.
    • Als je automatisch bijwerken in je iOS instellingen inschakelt, dan zal de App Store de nieuwste versie van Evernote voor iOS automatisch downloaden en installeren wanneer je in aanmerking komt voor de rollout. Het duurt meestal 5 dagen om 20% van alle apparaten te bereiken. Na 7 dagen is dat 100% van alle apparaten.
    Als ik gebruikmaak een ondersteunde versie van iOS, kan ik dan op elk moment bijwerken?
    • Ja! De iOS App Store maakt een nieuwe versie automatisch voor iedereen beschikbaar die naar Evernote in de App Store zoekt. Dus, je hoeft niet eens in aanmerking te komen of op de automatische update te wachten. Je kan de nieuwe versie gewoon meteen handmatig downloaden in de app store.
    Hoe werk ik mijn Evernote app bij?
    • Als je in aanmerking komt voor een nieuwe versie van Evernote in de iOS App Store, ga je naar Evernote in de App Store en klik je op Bijwerken.
  • Android

Huidige ondersteunde versies van Android
    • De nieuwe Evernote voor Android is voor iedereen beschikbaar voor Android 10 of hoger. We blijven er aan werken om de app prestaties voor oudere versies van Android te verbeteren en willen de support voor Android uitbreiden.
    • Als je apparaat Android 6, 7, 8 of 9 gebruik, word je doorgestuurd om de legacy versie van Evernote vanuit de app store te installeren.
    Google Play Store georganiseerde rollout proces voor Evernote
    • Nieuwe versies van Evernote voor Android worden normaal gesproken gereleased in een tijdsperiode tussen de 7 en 14 dagen.
    • De Play Store voegt willekeurige apparaten toe die in aanmerking komen voor de rollout op basis van ondersteunde locatie, apparaten en besturingssystemen.
    • Als je automatisch bijwerken in je Play Store instellingen ingeschakeld hebt, dan zou de app automatisch moeten updaten wanneer je bij het rollout percentage behoort.
    Als ik gebruikmaak een ondersteunde versie van Android, kan ik dan op elk moment bijwerken?
    • Nee. De Play Store is zo ontworpen dat je pas kan updaten wanneer je toegevoegd bent aan het rollout percentage dat in aanmerking komt. Klanten worden door Google willekeurig toegevoegd aan het rollout percentage.
    Hoe werk ik mijn Evernote app bij?
    • Als je in aanmerking komt voor een nieuwe versie van Evernote in de Play Store, ga je naar Evernote in de Play Store en klik je op Bijwerken.
  • Web

Beschikbaarheid
    • De nieuwe Evernote Web (v10.0+) is beschikbaar voor Evernote klanten die geen Evernote Business abonnement hebben, 10.000 of minder notities in hun account hebben en gebruikmaken van de webbrowsers Google Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge (Chromium) of Opera.
    • Als je meer dan 10.000 notities in je account hebt of Evernote Business klant bent, dan kan je Evernote voor Web v5.33 gebruiken.
    • Opmerking: Als je meer dan 10.000 notities hebt of een Evernote Business klant bent en je wil de nieuwste versie van Evernote gebruiken op je computer, raden we je aan om Evernote voor Mac of Evernote voor Windows te installeren. Wanneer de nieuwste versie van Evernote Web voor jouw account beschikbaar is, sturen we je een bericht.
    Evernote Web georganiseerde rollout proces
    • Over het algemeen releasen we binnen 5 dagen. We bereiken 50% van alle apparaten binnen 3 dagen en na 5 dagen zijn 100% van alle apparaten bereikt.
    • Wanneer je bij het rollout percentage behoort dat in aanmerking komt, kan je meteen gebruikmaken van de nieuwste versie van Evernote voor Web door je webbrowser te refreshen.
    Als ik een browser gebruik die ondersteund wordt en minder dan 10.000 notities heb, kan ik dan op elk moment bijwerken?
    • Nee. De nieuwste versie van Evernote Web wordt beschikbaar gemaakt gebaseerd op het georganiseerde rollout schema hierboven. Wanneer je bij het rollout percentage behoort dat in aanmerking komt, kan je meteen gebruikmaken van de nieuwste versie van Evernote voor Web door je webbrowser te refreshen.
    Hoe werk ik mijn Evernote app bij?
    • Wanneer je bij het rollout percentage behoort dat in aanmerking komt, kan je meteen gebruikmaken van de nieuwste versie van Evernote voor Web door je webbrowser te refreshen.

Sleutelwoorden:

• rollout
  • bijwerken
  • app update