Pas Startscherm aan

< Vorige / Volgende >

Pas Startscherm aan

Pas Startscherm aan in Evernote

Startscherm geeft je de mogelijkheid om je jouw weergave te personaliseren. Hierdoor kan je belangrijke informatie naar de voorgrond verplaatsen. Je ziet alles dus op jouw manier. Evernote Premium en Business klanten kunnen het Startscherm aan passen, inclusief:

• Het wijzigen van de achtergrondafbeelding
  • Het toevoegen en verwijderen van widgets
  • Het aanpassen van de layout van de widgets (alleen computer en web)

Ga naar Overzicht Startscherm voor een overzicht van het Startscherm.

Wijzig de achtergrondafbeelding

Je kan een afbeelding uit je fotogalerij selecteren of er zelf een uploaden. Als je jouw eigen afbeelding uploadt, dan is de aangeraadde grootte 2000 x 1280 px. Je kan een .jpg of .png bestand van maximaal 5MB uploaden. Om de achtergrondafbeelding te wijzigen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de "Wijzig achtergrond" knop.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Klik op Selecteer.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de "Wijzig achtergrond" knop.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Klik op Selecteer.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op Wijzig achtergrond.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Tik op Klaar.
  • Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op Wijzig achtergrond.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Tik op Klaar.
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de "Wijzig achtergrond" knop.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Klik op Selecteer.

Voeg widgets toe

Als Evernote Premium of Business klant heb je toegang tot extra widgets. Om een widget toe te voegen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep een beschikbare widget van de rechter kant en plaats het in een widgetplek.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep een beschikbare widget van de rechter kant en plaats het in een widgetplek.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het plus icoon naast een beschikbare widget in "Beschikbare Widgets".
  • Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het plus icoon naast een beschikbare widget in "Beschikbare Widgets".
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep een beschikbare widget van de rechter kant en plaats het in een widgetplek.

Verwijder widgets

Om een widget te verwijderen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de 'x' in de rechter bovenhoek van de widget.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de 'x' in de rechter bovenhoek van de widget.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het min icoon naast een widget in de widgetlijst.
  • Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het min icoon naast een widget in de widgetlijst.
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de 'x' in de rechter bovenhoek van de widget.

Rangschik widgets

Rangschik de widgets op zo een manier dat het voor jou werkt. Je computer widget layout synchroniseert met Mac, Windows en Web. Je mobiele widget layout ziet er anders uit en synchroniseert met iOS en Android. Om je widgets te rangschikken, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de widgets om de volgorde te wijzigen waarin ze verschijnen.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de widgets om de volgorde te wijzigen waarin ze verschijnen.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de drie-lijnjes-balk naar rechts van de widget om het naar boven of beneden op de lijst te plaatsen.

Opmerking: Widgets verschijnen in Startscherm in de volgorde waarin ze in dit scherm verschijnen (van boven naar beneden).

• Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de drie-lijnjes-balk naar rechts van de widget om het naar boven of beneden op de lijst te plaatsen.

Opmerking: Widgets verschijnen in Startscherm in de volgorde waarin ze in dit scherm verschijnen (van boven naar beneden).

• Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de widgets om de volgorde te wijzigen waarin ze verschijnen.

Vergroot/verklein widgets

Deze optie is alleen beschikbaar voor Mac, Windows en Web.

De grootte van widgets kan aangepast worden als klein, medium of groot. Widgets kunnen niet verticaal geplaatst worden. Op mobiele apparaten kan de grootte ook niet aangepast worden. Om je widgets aan te passen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Plaats je muis boven de widget en selecteer een grootte rechts onderin.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Plaats je muis boven de widget en selecteer een grootte rechts onderin.
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Plaats je muis boven de widget en selecteer een grootte rechts onderin.

Veelgestelde vragen

Kan ik het openingsscherm wijzigen wanneer ik Evernote open?

Wanneer je Evernote opent in iOS, Android of Web, zie je standaard Startpagina. Wanneer je Evernote voor Mac of Windows echter opent, zie je het scherm dat je het laatst zag toen je Evernote voor het laatst gebruikt hebt.

Kan ik Startscherm uitschakelen?

Nee.

Synchroniseert de Startscherm aanpassing op al mijn apparaten?

Ja. Je Startscherm aanpassingen op je computer synchroniseren met Mac, Windows en Web. Je Startscherm aanpassingen voor mobiel kunnen verschillen, maar synchroniseren wel met iOS en Android.

Kan ik meer dan een kopie van dezelfde widget hebben? Bijvoorbeeld, twee kladblokken?

Nee. Startscherm ondersteunt op dit moment maar een kopie van elke beschikbare widget.

Kan ik de achtergrondafbeelding verwijderen?

Nee. Je hoeft geen eigen achtergrond te kiezen, maar het is niet mogelijk om de achtergrondafbeelding helemaal te verwijderen.

Kan ik de kleur van het kladblok wijzigen?

Nee. Het kladblok is alleen beschikbaar in geel.

Sleutelwoorden:

• overzicht
  • dashboard