Pas Startscherm aan

< Vorige / Volgende >

Pas Startscherm aan

Pas Startscherm aan in Evernote

Wanneer je jouw Startscherm aanpast, heb je de mogelijkheid om belangrijke informatie naar de voorgrond verplaatsen. Je ziet alles dus op jouw manier. Evernote Premium, Personal, Professional en Teams klanten (variërend op basis van abonnement) kunnen het Startscherm aan passen, inclusief:

• Het wijzigen van de achtergrondafbeelding
  • Toevoegen, verwijderen en herordenen van widgets
  • Grootte aanpassen widgets (alleen computer en web)
  • Bekijk de notities die jij wil in Startscherm met de gefilterde notities widget
  • Toevoegen van verschillende kopieën van sommige widgets (Alleen Professional en Teams)
  • Wijzig de kleur en titel van het kladblok

Ga naar Overzicht Startscherm voor een overzicht van het Startscherm.

Wijzig de achtergrondafbeelding

Je kan een afbeelding uit je fotogalerij selecteren of er zelf een uploaden. Als je jouw eigen afbeelding uploadt, dan is de aangeraadde grootte 2000 x 1280 px. Je kan een .jpg of .png bestand van maximaal 5MB uploaden. Om de achtergrondafbeelding te wijzigen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de "Wijzig achtergrond" knop.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Klik op Selecteer.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de "Wijzig achtergrond" knop.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Klik op Selecteer.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op Wijzig achtergrond.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Tik op Klaar.
  • Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op Wijzig achtergrond.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Tik op Klaar.
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de "Wijzig achtergrond" knop.
    3. Selecteer of upload een afbeelding.
    4. Klik op Selecteer.

Voeg widgets toe

Als Evernote Premium, Personal, Professional of Teams klant heb je toegang tot extra widgets. Om een widget toe te voegen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep een beschikbare widget van de rechter kant en plaats het in een widgetplek.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep een beschikbare widget van de rechter kant en plaats het in een widgetplek.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het plus icoon naast een beschikbare widget in "Beschikbare Widgets".
  • Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het plus icoon naast een beschikbare widget in "Beschikbare Widgets".
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep een beschikbare widget van de rechter kant en plaats het in een widgetplek.

Verwijder widgets

Om een widget te verwijderen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de 'x' in de rechter bovenhoek van de widget.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de 'x' in de rechter bovenhoek van de widget.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het min icoon naast een widget in de widgetlijst.
  • Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het min icoon naast een widget in de widgetlijst.
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op de 'x' in de rechter bovenhoek van de widget.

Rangschik widgets

Rangschik de widgets op zo een manier dat het voor jou werkt. Je computer widget layout synchroniseert met Mac, Windows en Web. Je mobiele widget layout ziet er anders uit en synchroniseert met iOS en Android. Om je widgets te rangschikken, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de widgets om de volgorde te wijzigen waarin ze verschijnen.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de widgets om de volgorde te wijzigen waarin ze verschijnen.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de drie-lijnjes-balk naar rechts van de widget om het naar boven of beneden op de lijst te plaatsen.

Opmerking: Widgets verschijnen in Startscherm in de volgorde waarin ze in dit scherm verschijnen (van boven naar beneden).

• Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de drie-lijnjes-balk naar rechts van de widget om het naar boven of beneden op de lijst te plaatsen.

Opmerking: Widgets verschijnen in Startscherm in de volgorde waarin ze in dit scherm verschijnen (van boven naar beneden).

• Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de widgets om de volgorde te wijzigen waarin ze verschijnen.

Vergroot/verklein widgets

Deze optie is alleen beschikbaar voor Mac, Windows en Web.

De grootte van widgets kan aangepast worden als klein, medium of groot. Widgets kunnen niet verticaal geplaatst worden. Op mobiele apparaten kan de grootte ook niet aangepast worden. Om je widgets aan te passen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Plaats je muis boven de widget en selecteer een grootte rechts onderin.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Plaats je muis boven de widget en selecteer een grootte rechts onderin.
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Plaats je muis boven de widget en selecteer een grootte rechts onderin.

Een aangepaste weergave van je notities instellen

Als een Evernote Personal, Professional of Teams klant kan je de gefilterde notities widget gebruiken om de notities te tonen die jij wil, op basis van door jou geselecteerde criteria. Ga naar Filter je notitielijst voor meer informatie over zoekfilters.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de gefilterde notities widget van de rechterkant en plaats het naar een widgetplek.
    3. In het "Stel filters in" scherm geef je de widget een nieuwe naam en selecteer je de filters in de gegeven opties.
    4. Klik op Gereed om je wijzigingen op te slaan.

Om je filters te bewerken, klik je op de Meer acties (drie puntjes) knop en selecteer Bewerk filters.

• Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de gefilterde notities widget van de rechterkant en plaats het naar een widgetplek.
    3. In het "Stel filters in" scherm geef je de widget een nieuwe naam en selecteer je de filters in de gegeven opties.
    4. Klik op Gereed om je wijzigingen op te slaan.

Om je filters te bewerken, klik je op de Meer acties (drie puntjes) knop en selecteer Bewerk filters.

• iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het plus icoon naast een "Gefilterde Notities" in "Beschikbare Widgets".
    3. Geef de widget een naam een selecteer je filters in de gegeven opties.
    4. Tik op Klaar om de wijzigingen op te slaan.

Om je filters te bewerken, tik je op de Bewerk (potlood) knop naast de widget op het Personaliseer scherm.

• Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het plus icoon naast een "Gefilterde Notities" in "Beschikbare Widgets".
    3. Geef de widget een naam een selecteer je filters in de gegeven opties.
    4. Tik op Klaar om de wijzigingen op te slaan.

Om je filters te bewerken, tik je op de Bewerk (potlood) knop naast de widget op het Personaliseer scherm.

• Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de gefilterde notities widget van de rechterkant en plaats het naar een widgetplek.
    3. In het "Stel filters in" scherm geef je de widget een nieuwe naam en selecteer je de filters in de gegeven opties.
    4. Klik op Gereed om je wijzigingen op te slaan.

Om je filters te bewerken, klik je op de Meer acties (drie puntjes) knop en selecteer Bewerk filters.

Wijzig de kleur en titel van het kladblok

Als Evernote Premium, Personal, Professional of Teams klant kan je de kleur en titel van je kladblok(ken) wijzigen.

Om de kleur en titel van je kladblok(ken) aan te passen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op het potlood in het kladblok om de titel te bewerken en uit een van de vier kleuropties te kiezen.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op het potlood in het kladblok om de titel te bewerken en uit een van de vier kleuropties te kiezen.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het potlood in het kladblok om de titel te bewerken en uit een van de vier kleuropties te kiezen.

OF

1. Tik in het kladblok op de Meer acties knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek.
    2. Selecteer Bewerk widget om de titel aan te passen en uit een van de vier kleuropties te kiezen.
  • Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het potlood in het kladblok om de titel te bewerken en uit een van de vier kleuropties te kiezen.

OF

1. Tik in het kladblok op de Meer acties knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek.
    2. Selecteer Bewerk widget om de titel aan te passen en uit een van de vier kleuropties te kiezen.
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Klik op het potlood in het kladblok om de titel te bewerken en uit een van de vier kleuropties te kiezen.

Veelgestelde vragen

Kan ik het openingsscherm wijzigen wanneer ik Evernote open?

Wanneer je Evernote opent in iOS, Android of Web, zie je standaard Startpagina. Wanneer je Evernote voor Mac of Windows echter opent, zie je het scherm dat je het laatst zag toen je Evernote voor het laatst gebruikt hebt.

Kan ik Startscherm uitschakelen?

Nee.

Synchroniseert de Startscherm aanpassing op al mijn apparaten?

Ja. Je Startscherm aanpassingen op je computer synchroniseren met Mac, Windows en Web. Je Startscherm aanpassingen voor mobiel kunnen verschillen, maar synchroniseren wel met iOS en Android.

Kan ik meer dan een kopie van dezelfde widget hebben? Bijvoorbeeld, twee kladblokken?

Klanten met Evernote Professional of Teams kunnen verschillende kladblok- en vastgezette notitie- en filterde notities widgets toevoegen. Voeg gewoon extra kopieën van de widget in de Personaliseer balk toe.

Kan ik de achtergrondafbeelding verwijderen?

Nee. Je hoeft geen eigen achtergrond te kiezen, maar het is niet mogelijk om de achtergrondafbeelding helemaal te verwijderen.

Kan ik een bestaande zoekopdracht gebruiken voor de filterde notities widget?

Ja. In het "Stel filters in" scherm klik je op Pas opgeslagen zoekopdracht toe en selecteer je de opgeslagen zoekopdracht dat je wil gebruiken. Onthoud wel dat alle wijzingen die je aanbrengt in dit scherm, hebben geen invloed op de opgeslagen zoekopdracht zelf. Alle wijzigingen die je in de opgeslagen zoekopdracht criteria buiten de gefilterde notities widget aanbrengt, hebben ook geen invloed op de widget.

Sleutelwoorden:

• overzicht
  • dashboard