Overzicht Startscherm

< Vorige / Volgende >

Overzicht Startscherm

Startscherm in Evernote

Startscherm is een one-stop dashboard met widgets die ontworpen zijn om je meest relevantie informatie naar de voorgrond te verschuiven, op een simpele en geordende manier.

Startscherm wordt de komende weken uitgerold in de nieuwe Evernote voor Mac, de nieuwe Evernote voor Windows en Evernote Web. Binnenkort is Startscherm ook beschikbaar op andere besturingssystemen.

Widgets

Startscherm bestaat uit widgets die je content in een handige en gestroomlijnde weergave laten zien. Alle klanten hebben een notitiewidget, een schetsboekwidget en recent vastgelegd widget. Premium en Business klanten hebben extra widget opties en de mogelijkheid om de weergave van Startscherm aan te passen. Ga naar Pas Startscherm aan voor meer informatie.

Notitie widget

Notities

Bekijk recente en aanbevolen notities. Recente notities worden gesorteerd op basis van de meest recentelijk bewerking. Aanbevolen notities worden gebaseerd op een combinatie van notities die je vaak bekijkt, bewerkt en zoekt.

Opmerking: Evernote Business klanten krijgen hier notities te zien vanuit het hele bedrijf.

Widget kladblok

Kladblok

Schrijf snel ideeën en gedachten op in Startscherm. Het kladblok bevat de tekst die je er in opgeschreven hebt, tenzij je besluit om het in een notitie om te zetten of de tekst te wissen. Alles wordt gesynchroniseerd met apparaten waar Startscherm op beschikbaar is.

Om het kladblok om te zetten in een notitie, klik je op de Meer acties knop (drie puntjes) en selecteer je Zet om naar notitie. Wanneer je het kladblok leegt, wordt de content naar een notitie in de prullenbak verplaatst.

Het kladblok heeft een limiet van 300 tekens. Ook kan je alleen platte tekst gebruiken.

Widget recent vastgelegd

Recent vastgelegd

Bekijk recent vastgelegde notities, met delen voor webknipsels, afbeeldingen, documenten, geluid en e-mails. Deze notities worden gesorteerd op meest recent aangemaakt.

Opmerking: Evernote Business klanten krijgen hier notities te zien vanuit het hele bedrijf.

Widget vastgezette notitie

Vastgezette notitie

Voor deze widget heb je een Premium of Business abonnement nodig.

Zet een specifieke notitie vast voor snelle toegang. Om een nieuwe notitie vast te pinnen, klik je op de Meer acties knop (drie puntjes) en klik je op Selecteer vastgezette notitie.

Je kan ook de notitie openen die je wil vastpinnen. Klik daarna op de Meer acties knop (drie puntjes) en selecteer Zet vast in Startscherm.

Widget notitieboeken

Notitieboeken

Voor deze widget heb je een Premium of Business abonnement nodig.

Bekijk recente en aanbevolen notitieboeken. Recente notitieboeken worden gesorteerd op basis van de meest recentelijk bewerking. Aanbevolen notitieboeken worden gebaseerd op een combinatie van notitieboeken die je vaak bekijkt, bewerkt en zoekt.

Opmerking: Evernote Business klanten krijgen hier notitieboeken te zien vanuit het hele bedrijf.

Widget snelkoppelingen

Snelkoppelingen

Voor deze widget heb je een Premium of Business abonnement nodig.

Snelle toegang tot je snelkoppelingen. Klik op een snelkoppeling om een bepaalde notitie, notitieboek, label of opgeslagen zoekopdracht te openen.

Je kan geen nieuwe snelkoppelingen maken vanuit de widget snelkoppelingen.

Widget labels

Labels

Voor deze widget heb je een Premium of Business abonnement nodig.

Bekijk de labels die het meest gebruikt. Door op een label te klikken, wordt er een lijst getoond met notities die dat label bevatten.

Je kan geen nieuwe labels maken vanuit de widget labels.

Opmerking: Evernote Business klanten krijgen hier labels te zien vanuit het hele bedrijf.

Veelgestelde vragen

Kan ik het openingsscherm wijzigen wanneer ik Evernote open?

Wanneer je Evernote Web opent, zie je standaard Startpagina. Wanneer je Evernote voor Mac of Windows echter opent, zie je het scherm dat je het laatst zag toen je Evernote voor het laatst gebruikt hebt.

Kan ik Startscherm uitschakelen?

Nee.

Synchroniseert Startscherm op al mijn apparaten?

Ja. Startscherm synchroniseert op alle apparaten waar Startscherm beschikbaar op is.

Kan ik mijn vastegezette notitie wijzigen in de widget?

Nee. De vastgezette notitie widget toont je een alleen-lezen weergave van de notitie. Om de notitie te bewerken, klik je op de groene pijl naast de "Vastgezette notitie" om de notitie te openen.

Kan ik herinneringen, labels, schetsen of opmaak aan het kladblok toevoegen?

Nee. Het kladblok is bedoeld voor snelle tekst notities. Je kan het kladblok omzetten in een notitie om er daarna afbeeldingen, lijstjes, opmaak, herinneringen, labels en nog meer aan toe te voegen.

Wordt de content in het kladblok in mijn zoekresultaten laten zien?

Nee. Je kan het kladblok gemakkelijk omzetten in een notitie waardoor de content wel in je zoekresultaten getoond wordt.

Hoe pas ik mijn Startscherm aan?

Om je Startscherm aan te passen, klik je op de Pas aan knop rechts bovenin. Je moet wel een Premium of Business abonnement hebben. Aanpassingsopties zijn inclusief:

• Het wijzigen van de achtergrondafbeelding
  • Het toevoegen en verwijderen van widgets
  • Het aanpassen van de layout van de widgets

Ga naar Pas Startscherm aan voor meer informatie.

Sleutelwoorden:

• overzicht
  • dashboard