Overzicht Startscherm

< Vorige / Volgende >

Overzicht Startscherm

Startscherm in Evernote

Startscherm is een one-stop dashboard met widgets die ontworpen zijn om je meest relevantie informatie naar de voorgrond te verschuiven, op een simpele en geordende manier.

Startscherm is beschikbaar in de nieuwste versies van Evernote voor Mac, Windows, iOS, Android en Web. Opmerking: Startscherm is niet beschikbaar voor oudere versies van de Evernote app.

Widgets

Startscherm bestaat uit widgets die je content in een handige en gestroomlijnde weergave laten zien. Alle klanten hebben een notitiewidget, een schetsboekwidget en recent vastgelegd widget. Premium, Personal, Professional en Teams klanten hebben extra widget opties en de mogelijkheid om de weergave van Startscherm aan te passen. Ga naar Pas Startscherm aan voor meer informatie.

Notitie widget

Notities

Bekijk recente en aanbevolen notities. Recente notities worden gesorteerd op basis van de meest recentelijk bewerking. Aanbevolen notities worden gebaseerd op een combinatie van notities die je vaak bekijkt, bewerkt en zoekt.

Opmerking: Evernote Teams klanten zien notities waar zij toegang toe hebben in het hele teams account.

Widget kladblok

Kladblok

Schrijf snel ideeën en gedachten op in Startscherm. Het kladblok bevat de tekst die je er in opgeschreven hebt. Je kan de tekst op elk moment omzetten naar een notitie of het alsnog wissen.

Om het kladblok om te zetten in een notitie, klik of tik je op de Meer acties knop (drie puntjes) en selecteer je Zet om naar notitie. Je kan hiervoor oo sneltoetsen gebruiken. Op Mac gebruik je Cmd + Option + N en voor Windows gebruik je Ctrl + Shift + N. Wanneer je het kladblok leegt, wordt de content naar een notitie in de prullenbak verplaatst.

Het kladblok heeft een limiet van 600 tekens. Ook kan je alleen platte tekst gebruiken.

Opmerking: Premium, Personal, Professional en Teams klanten kunnen de kleur en titel van het kladblok aanpassen. Professional en Teams klanten kunnen meer dan een kladblok widget aan Startscherm toevoegen.

Widget recent vastgelegd

Recent vastgelegd

Bekijk je meeste recente notities met webknipsels, afbeeldingen, documenten, geluid en e-mails. Deze notities worden gesorteerd op meest recent aangemaakt.

Opmerking: Teams klanten zien notities waar zij toegang toe hebben in het hele teams account.

Widget labels

Labels

Voor deze widget heb je een Premium, Personal, Professional of Teams abonnement nodig.

Bekijk de labels die het meest gebruikt. Door op een label te klikken of te tikken, wordt er een lijst getoond met notities die dat label bevatten.

Opmerking: Evernote Teams klanten zien labels waar zij toegang toe hebben in het hele teams account.

Agenda widget

Agenda

Voor deze widget heb je een Premium, Personal, Professional of Teams abonnement nodig.

Koppel je Google Agenda aan Evernote en koppel notities aan activiteiten zodat ze nog bruikbaarder worden en je ze gemakkelijker kan vinden. Maak meteen een nieuwe notitie vanuit een agenda activiteit, of koppel die aan een bestaande notitie, en bekijk alles snel vanuit de widget in Startscherm.

- Bereid je vergaderingen ter plekke en ruim op tijd gemakkelijk voor. Met een klik staat er een voorgeformatteerde notitie klaar, inclusief alle details van de activiteit—die je later opnieuw kan opzoeken.

Opmerking: Met Evernote Personal kan je maximaal 1 agenda gebruiken, terwijl je met Evernote Professional en Teams tot maximaal 5 agenda's kan koppelen.

Ga naar Evernote + Google Agenda Overzicht voor meer informatie over agenda functies.

Taken widget

Taken

Voor deze widget heb je een Premium, Personal, Professional of Teams abonnement nodig.

De taakwidget toont een snapshot van je top taken, gesorteerd op basis van de vervaldata. Je kan een taak als afgerond afvinken of een nieuwe taak vanuit de widget toevoegen.

Ga naar Taken Overzicht voor meer informatie over het aanmaken en beheren van Taken.

Gefilterde notitie widget

Gefilterde notities

Voor deze widget heb je een Personal, Professional of Teams abonnement nodig.

De gefilterde notities widget biedt een nieuw niveau van maatwerk door je criteria te laten selecteren waardoor je de notities in Startscherm ziet die jij nodig hebt. Wanneer je deze widget toevoegt, kan je de widget een eigen naam geven en uit een groot aantal filters kiezen, inclusief: labels, aanwezig is, bevat, datum aangemaakt en datum bijgewerkt. Je kan ook een bestaande opslagen zoekopdracht toepassen. Ga naar Aanpasbaar Startscherm voor meer informatie.

Opmerking: Professional en Teams klanten kunnen meer dan een gefilterde notities widget aan Startscherm toevoegen.

Widget vastgezette notitie

Vastgezette notitie

Voor deze widget heb je een Premium, Personal, Professional of Teams abonnement nodig.

Zet een specifieke notitie vast voor snelle toegang. Om een nieuwe notitie vast te pinnen, klik of tik je op de Meer acties knop (drie puntjes) en klik of tik je op Selecteer vastgezette notitie.

Je kan ook de notitie openen die je wil vastpinnen. Klik of tik daarna op de Meer acties knop (drie puntjes) en selecteer Zet vast in Startscherm.

Opmerking: Professional en Teams klanten kunnen meer dan een vastgezette notitie widget aan Startscherm toevoegen.

Widget notitieboeken

Notitieboeken

Voor deze widget heb je een Premium, Personal, Professional of Teams abonnement nodig.

Bekijk recente en aanbevolen notitieboeken. Recente notitieboeken worden gesorteerd op basis van de meest recentelijk bewerking. Aanbevolen notitieboeken worden gebaseerd op een combinatie van notitieboeken die je vaak bekijkt, bewerkt en zoekt.

Opmerking: Evernote Teams klanten zien notitieboeken waar zij toegang toe hebben in het hele teams account.

Widget snelkoppelingen

Snelkoppelingen

Voor deze widget heb je een Premium, Personal, Professional of Teams abonnement nodig.

Snelle toegang tot je snelkoppelingen. Klik of tik op een snelkoppeling om een bepaalde notitie, notitieboek, label of opgeslagen zoekopdracht te openen.

Je kan geen nieuwe snelkoppelingen maken vanuit de widget snelkoppelingen.

Veelgestelde vragen

Kan ik het openingsscherm wijzigen wanneer ik Evernote open?

Wanneer je Evernote opent in iOS, Android of Web, zie je standaard Startpagina. Wanneer je Evernote voor Mac of Windows echter opent, zie je het scherm dat je het laatst zag toen je Evernote voor het laatst gebruikt hebt.

Kan ik Startscherm uitschakelen?

Nee.

Synchroniseert Startscherm op al mijn apparaten?

Ja. Je Startscherm aanpassingen op je computer synchroniseren met Mac, Windows en Web. Je Startscherm aanpassingen voor mobiel kunnen verschillen, maar synchroniseren wel met iOS en Android.

Kan ik mijn vastegezette notitie wijzigen in de widget?

Nee. De vastgezette notitie widget toont je een alleen-lezen weergave van de notitie. Om de notitie te bewerken, klik je op de groene pijl naast de "Vastgezette notitie" om de notitie te openen.

Kan ik herinneringen, labels, schetsen of opmaak aan het kladblok toevoegen?

Nee. Het kladblok is bedoeld voor snelle tekst notities. Je kan het kladblok omzetten in een notitie om er daarna afbeeldingen, lijstjes, opmaak, herinneringen, labels en nog meer aan toe te voegen.

Wordt de content in het kladblok in mijn zoekresultaten laten zien?

Nee. Je kan het kladblok gemakkelijk omzetten in een notitie waardoor de content wel in je zoekresultaten getoond wordt.

Hoe pas ik mijn Startscherm aan?

Om je Startscherm aan te passen, klik of tik je op de Pas aan knop rechts bovenin. Je moet wel een Premium, Personal, Professional of Teams abonnement hebben. Aanpassingsopties zijn inclusief:

• Het wijzigen van de achtergrondafbeelding
  • Toevoegen, verwijderen en herordenen van widgets
  • Grootte aanpassen widgets (alleen computer en web)
  • Bekijk de notities die jij wil in Startscherm met de gefilterde notities widget
  • Toevoegen van verschillende kopieën van sommige widgets (Alleen Professional en Teams)
  • Wijzig de kleur en titel van het kladblok

Ga naar Pas Startscherm aan voor meer informatie.

Sleutelwoorden:

• overzicht
  • dashboard