Bewerk een tabel

< Vorige / Volgende >

Bewerk een tabel

De tabelbewerker geeft je de mogelijkheid om de look en feel van je tabel aan te passen. Je kan veel aspecten van je tabellen aanpassen, zoals hieronder beschreven wordt.

Opmerking: Het bewerken van tabellen in iOS en Android is beschikbaar vanaf versie 10.6+.

Voeg rijen/kolommen toe

• Mac

Zweef met je muis over het grijze puntje tussen de rijen of kolommen waar je iets wil invoegen en klik op de blauwe plus (+).

• Windows

Zweef met je muis over het grijze puntje tussen de rijen of kolommen waar je iets wil invoegen en klik op de blauwe plus (+).

• iOS

Tik op het grijze tabblad boven de kolom of links van de rij als je iets wil invoegen en tik op de blauwe plus (+). Je kan ook op een tabelcel tikken. Tik daarna op de Voeg toe knop in het Tabeltablad van de bewerkbalk en selecteer de invoegen optie.

• Android

Tik op het grijze tabblad boven de kolom of links van de rij als je iets wil invoegen en tik op de blauwe plus (+). Je kan ook op een tabelcel tikken. Tik daarna op de Voeg toe knop in het Tabeltablad van de bewerkbalk en selecteer de invoegen optie.

• Web

Zweef met je muis over het grijze puntje tussen de rijen of kolommen waar je iets wil invoegen en klik op de blauwe plus (+).

Verwijder rijen/kolommen

• Mac

Klik op het grijze tabblad bovenin de kolom of links van de rij, klik op de pijlknop in een van de geselecteerde cellen en kies er voor om de geselecteerde rij of kolom te verwijderen.

• Windows

Klik op het grijze tabblad bovenin de kolom of links van de rij, klik op de pijlknop in een van de geselecteerde cellen en kies er voor om de geselecteerde rij of kolom te verwijderen.

• iOS

Tik op een cel in de rij of kolom die je wil verwijderen, tik op de Verwijder knop in het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer een verwijder optie.

• Android

Tik op een cel in de rij of kolom die je wil verwijderen, tik op de Verwijder knop in het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer een verwijder optie.

• Web

Klik op het grijze tabblad bovenin de kolom of links van de rij, klik op de pijlknop in een van de geselecteerde cellen en kies er voor om de geselecteerde rij of kolom te verwijderen.

Sleep rijen/kolommen

Opmerking: Slepen wordt niet ondersteund op mobiele apparaten.

• Mac

Klik op het grijze tabblad bovenin de kolom of links van de rij, klik en versleep de rij of kolom. Laat je muis los om de rij of kolom op de nieuwe plek in de tabel te plaatsen.

• Windows

Klik op het grijze tabblad bovenin de kolom of links van de rij, klik en versleep de rij of kolom. Laat je muis los om de rij of kolom op de nieuwe plek in de tabel te plaatsen.

• Web

Klik op het grijze tabblad bovenin de kolom of links van de rij, klik en versleep de rij of kolom. Laat je muis los om de rij of kolom op de nieuwe plek in de tabel te plaatsen.

Wijzig kleur cel

• Mac

Om de kleur van een hele rij of kolom aan te passen, klik je op het grijze tabblad bovenin de kolom of links van de rij, klik je op de pijlknop in een van de geselecteerde cellen en kies je een kleur. Om de kleur van een losse cel aan te passen, klik je op de cel, klik je op de pijlknop en kies je een kleur.

• Windows

Om de kleur van een hele rij of kolom aan te passen, klik je op het grijze tabblad bovenin de kolom of links van de rij, klik je op de pijlknop in een van de geselecteerde cellen en kies je een kleur. Om de kleur van een losse cel aan te passen, klik je op de cel, klik je op de pijlknop en kies je een kleur.

• iOS

Om de kleur van een hele rij of kolom aan te passen, tik je op het grijze tabblad bovenin de kolom of links naast de rij, tik je op de vul kleur in knop in het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer je een kleur. Om de kleur van een losse cel aan te passen, tik je in de cel, tik je op de vul kleur in knop in het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer je een kleur.

• Android

Om de kleur van een hele rij of kolom aan te passen, tik je op het grijze tabblad bovenin de kolom of links naast de rij, tik je op de vul kleur in knop in het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer je een kleur. Om de kleur van een losse cel aan te passen, tik je in de cel, tik je op de vul kleur in knop in het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer je een kleur.

• Web

Om de kleur van een hele rij of kolom aan te passen, klik je op het grijze tabblad bovenin de kolom of links van de rij, klik je op de pijlknop in een van de geselecteerde cellen en kies je een kleur uit de Achtergrondkleuren. Om de kleur van een losse cel aan te passen, klik je op de cel, klik je op de pijlknop en kies je een kleur.

Cellen samenvoegen of uit elkaar halen

• Mac

Om cellen samen te voegen, selecteer je verschillende aansluitende cellen, klik je op de pijlknop in een van de geselecteerde cellen en klik je op Voeg cellen samen. Om de cellen uit elkaar te halen, klik je op een samengevoegde cel, klik je op de pijlknop en klik je op Haal cellen uit elkaar.

• Windows

Om cellen samen te voegen, selecteer je verschillende aansluitende cellen, klik je op de pijlknop in een van de geselecteerde cellen en klik je op Voeg cellen samen. Om de cellen uit elkaar te halen, klik je op een samengevoegde cel, klik je op de pijlknop en klik je op Haal cellen uit elkaar.

• iOS

Om cellen samen te voegen, tik je op het grijze tabblad boven de kolom of links van de rij, tik je op de drie puntjes in het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer je Voeg cellen samen. Om de cellen uit elkaar te halen, tik je op een samengevoegde cel, tik je op de drie puntjes van het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer je Haal cellen uit elkaar.

• Android

Om cellen samen te voegen, tik je op het grijze tabblad boven de kolom of links van de rij, tik je op de drie puntjes in het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer je Voeg cellen samen. Om de cellen uit elkaar te halen, tik je op een samengevoegde cel, tik je op de drie puntjes van het Tabeltabblad van de bewerkbalk en selecteer je Haal cellen uit elkaar.

• Web

Om cellen samen te voegen, selecteer je verschillende aansluitende cellen, klik je op de pijlknop in een van de geselecteerde cellen en klik je op Voeg cellen samen. Om de cellen uit elkaar te halen, klik je op een samengevoegde cel, klik je op de pijlknop en klik je op Haal cellen uit elkaar.

Veelgestelde Vragen

Kan een formule of een andere spreadsheetfunctie aan mijn tabellen toevoegen?

Nee. Tabellen in Evernote zijn geoptimaliseerd voor de weergave, presentatie en visualisatie van informatie. Tabellen in Evernote zijn niet geoptimaliseerd voor het manipulaeren van gegevens. Als je een spreadsheet programma buiten Evernote gebruikt, kan je het bestand aan je notitie toevoegen om het in de context van je andere notities te bewaren.

Kan ik een tabel in een andere tabel plaatsen?

Nee. Ingebedde tabellen worden niet ondersteund.

Kan ik verschillende kolommen en rijen selecteren?

Ja, maar dat kan alleen met een toetsenbord en muis. Om verschillende cellen te selecteren, klik je op een cel, houd je de Shift toets van je toetsenbord ingedrukt en selecteer je alle andere cellen. Op een mobiel/tablet dat niet verbonden is met een toetsenbord of muis is het niet mogelijk om verschillende kolommen en rijen te selecteren.

Waarom zie ik mijn hele tabel niet in het notitiescherm?

Als een tabel breder is dan de breedte van een notitie zie je een horizontale scrollbalk onderin de tabel. Scroll langs de scrollbar om de content van de tabel te zien. De scrollbar geeft je de mogelijkheid om de tabelopmaak te behouden, inclusief kolomgroottes, zonder alles binnen de breedte van je notitie te hoeven wringen.

Je kan gemakkelijk horizontaal scrollen door naar de zijkant te scrollen met je muis (Mac muis), naar links of rechts te swipen met je vingers (Mac trackpad) of de Shift toets ingedrukt te houden terwijl je met je muis scrollt (Windows).

Als je het horizontale scrollen uit wil schakelen, selecteer je alle kolommen in de tabel, zweef je met je muis boven een cel, klik je op het tabelmenu (pijl) en klik je op Pas notitiebreedte aan.

Waarom ziet mijn geplakte tabel er anders uit dan ik verwacht had?

Tabellen die in andere apps gemaakt worden (met de uitzondering van tabellen die in Microsoft Word en Excel aangemaakt zijn) en in Evernote geplakt worden, worden niet automatisch omgezet in Evernote tabellen. Je kan de geplakte tabel upgraden door met je rechtmuisklik op een tabel te klikken en Upgrade tabel te selecteren.

Sleutelwoorden:

• bewerk tabellen
  • pas tabellen aan
  • tabel
  • tabellen