Maak contact met visitekaartcontacten

< Vorige / Volgende >

Maak contact met visitekaartcontacten

Wanneer je een visitekaartje gescand hebt, kan je een ander kaartje scannen of contact opnemen met de desbetreffende persoon.

Maak contact via e-mail, SMS of telefoon

Wanneer Evernote de contactgegevens vastgelegd heeft in een contactnotitie, tik dan op de e-mail (envelop), telefoon (telefoon) of SMS (tekstballon) knoppen in de notitie zelf en maak contact met mensen zonder de Evernote app te hoeven verlaten.

Mail je contactgegevens (iPhone, iPad en iPod touch)

Opmerking: De nieuwe Evernote voor iOS ondersteunt deze functie niet.

Als een e-mailadres gedetecteerd wordt op een visitekaartje, dan zijn er twee manieren om die persoon vanuit Evernote jouw eigen contactgegevens te sturen:

1. Selecteer Mail mijn contactgegevens vanuit de pop-up scherm 'Visitekaartje opgeslagen'.
  2. Selecteer Mail mijn gegevens in het menu dat je onderin de notitie vindt.

Opmerking: Om de persoonlijke gegevens te bekijken/bewerken die via deze functie verstuurd wordt, ga je naar het accounttabllad en selecteer je Instellingen > Camera > Visitekaartjes bij Mijn contactgegevens.

Sla nieuwe contacten gemakkelijk op

Opmerking: De nieuwe Evernote voor iOS ondersteunt deze functie niet.

Er zijn twee manieren om contactgegevens van elke gescande kaart in de contacten van je mobiele apparaat op te slaan:

• Automatisch (iPhone, iPad en iPod touch): Om gegevens van elk gescande visitekaartje op te slaan, ga je naar het accounttabblad en dan naar Instellingen > Camera > Visitekaartjes en vink je 'Sla op in contacten' aan.
  • Handmatig: Selecteer Sla op in contacten in het menu (iPhone, iPad en iPod touch) of in het pop-up menu dat na elke scan getoond wordt (Android).

Je kan het standaard notitieboek ook wijzigen waarin kaartjes opgeslagen worden (iPhone, iPad, iPod touch en Android) en een standaardlabel toevoegen (iPhone, iPad en iPod touch). In het accounttabblad (iPhone, iPad en iPod touch) of het menu (Android) selecteer je Instellingen > Camera > Visitekaartjes en selecteer je Notitieboek (iPhone, iPad, iPod touch en Android) en/of Label (iPhone, iPad, iPod touch) om jouw voorkeuren toe te passen.

Opmerking: Microsoft Exchange ondersteunt geen 'telefoon', 'algemeen' of 'anders' label die bij iOS contacten gebruikt worden. Als je contacten deze labels bevatten en je wil deze contacten op je apparaat opslaan, synchroniseer ze dan met Excahnge. Exchange zal ze dan de labels 'werk' of 'werktelefoon' geven.  Alle andere labels worden ondersteund.  De Exchange dienst ondersteund maar een 'mobiel' nummer en vaak maximaal twee 'werk' of 'thuis' telefoonnummers per contact dat in iOS aangemaakt is. Als Evernote dus extra 'thuis' of 'werk' nummers vindt, dan geeft Exchage deze dus willekeurige labels.