Overzicht labels

< Vorige / Volgende >

Overzicht labels

Met labels kan je sleutelwoorden aan je notities toevoegen, waardoor ze gemakkelijker te vinden zijn als je er veel hebt. Gebruik labels wanneer een notitie bij meer dan één categorie behoort of wanneer je resultaten in een notitieboek wil filteren op een bepaald sleutelwoord. Je kan labels ook gebruiken om notities te koppelen aan categorieën, herinneringen of locaties.

Je kan bijvoorbeeld labels aanmaken voor:

• Persoonlijk ordenen: Geef elk familielid een eigen Evernote label of voeg er een toe aan hoe vaak iets terug komt, zoals boodschappenlijstjes of to-do lists (dagelijks, wekelijks, maandelijks).
  • School: Voeg een label een elk onderwerp of los semester toe.
  • Projectmanagement: Voeg een label toe om de status van het project (actief, volgende voltooid), het specificatienummer of de functie te identificeren.
  • Prioriteiten stellen: Voeg een prioriteitslabel aan notities toe (p1, p2, p3).
  • Werving: Voeg een label toe voor de locatie van een vacature of voor de manager (nyc, tokyo).
  • Onderzoek: Voeg een label toe voor het relevante bedrijf of project.

Creëer labels en voeg ze aan notities toe

Het aanmaken van labels in Evernote geeft je een extra manier om jouw notities mee te ordenen. Met labels kan je categoriseren, prioriteit aangeven, filteren en nog veel meer. Ga naar Creëer labels en voeg ze aan notities toe voor meer informatie.

Creëer ingebedde labels

Als je veel labels gebruikt in Evernote, kan je ze ordenen door ingebedde labels aan te maken. Ingebedde labels zijn labels die als sub-labels onder een hoofdlabel dienen. Ga naar Creëer ingebedde labels voor meer informatie.

Vind gelabelde notities

Filter je notities op labels en ingebedde labels om sneller te vinden wat je zoekt. Door op labels te filteren, kan je alle notities bekijken die bij een label horen en zelfs er voor kiezen om notities met een sublabel te zien of te verbergen.

• Computer: Klik op het filtericoon rechts bovenin de notitielijst en klik op de Labels box om je lijst met labels te zien. Selecteer een label of klik op de drie puntjes naast het gewenste label en selecteer Inclusief sublabels of Exclusief sublabels.
  • Mobiel: Tik op de drie puntjes rechts bovenin de notitielijst, tik op Filter notities en selecteer Labels. Selecteer een label of klik op de drie puntjes naast het gewenste label en selecteer Inclusief sublabels of Exclusief sublabels.

Sleutelwoorden:

• pas een label toe
  • voeg een label toe
  • voeg label toe
  • labels
  • label een notitie