Overzicht zoeken

< Vorige / Volgende >

Overzicht zoeken

Overzicht

De krachtige Evernote zoekfunctie maakt het gemakkelijk om te vinden wat jij nodig hebt. Dit zijn belangrijke functies:

• Robust search dropdown menu with quick access to:
    • Zoeksuggesties. Real-time suggesties geven je antwoorden terwijl je typt.
    • Opgeslagen zoekopdrachten. Maak een opgeslagen zoekopdracht aan voor complexe zoekopdrachten of dingen die je vaak zoekt.
    • Notities, notitieboeken en Spaces. Snel toegang tot specifieke content.
    • Zoekfilters. Beperk resultaten zodat je precies vindt wat jij nodig hebt.
  • Zoek zonder interpunctie. Vind wat jij nodig hebt, ongeacht de interpunctie.
  • Zoeken in PDF's en Documenten. Zoek meteen naar tekst in PDF's, Microsoft Office documenten, afbeeldingen, presentaties en gescande documenten.
  • Zoeken in Handschrift. Zoek naar handgeschreven tekst in afbeeldingen die aan notities toegevoegd zijn.
  • Geavanceerde syntax en Booleaans zoeken. Zoek in je notities met speciale zoek commando's.

Sommige zoekfuncties zijn alleen beschikbaar binnen bepaalde Evernote abonnementen. Meer informatie >>

Zorg dat je van de nieuwe Evernote voor Mac, Windows, iOS, Android en Web gebruikt om van deze zoekfuncties te profiteren.

Dropdownlist zoeken

Zoek functies

Er zijn vier delen in de zoekdropdown: Zoeksuggesties, Ga naar..., Voeg filter toe en Opgeslagen zoekopdrachten. Deze suggesties ontstaan door een algoritme dat op basis van verschillende factoren voorspelt wat relevant kan zijn, zoals eerdere zoekopdrachten en recente activiteiten.

Zoeksuggesties

Je kan zoeksuggesties bovenin de dropdownlist vinden wanneer je in de zoekbalk klikt of tikt en worden aangegeven door een vergrootglas aan de linker kant. Door op een zoeksuggestie te klikken, wordt de voorgestelde zoekopdracht uitgevoerd.

Opgeslagen zoekopdrachten

Als je opgeslagen zoekopdrachten ingesteld hebt, dan verschijnen die onder de zoeksuggesties.

Om een nieuwe opgeslagen zoekopdracht te maken, voer je gewoon een zoekopdracht uit, klik of tik je op de Meer acties knop (drie puntjes) bovenin de notitielijst en selecteer je Sla zoekopdracht op.... Om de naam van de opgeslagen zoekopdracht te wijzigen of te verwijderen, voer je de zoekopdracht uit, klik of tik je op dezelfde drie puntjes bovenin de notitielijst en selecteer je Bewerk opgeslagen zoekopdracht... of Verwijder opgeslagen zoekopdracht.

Als je geen opgeslagen zoekopdrachten hebt, dan verschijnt dit gedeelte niet in je zoekdropdown.

Meer informatie >>

Ga naar...

Dit gedeelte wijst specifieke notities, notitieboeken en spaces aan. Selecteer een notitie of notitieboek en het wordt meteen geopend, zodat je sneller gedaan krijgt wat je wil doen.

Voeg filters toe

De zoekfilters geven je de mogelijkheid om snel naar notities te zoeken met specifieke contenttypes. Deze filters verschijnen in de zoekdropdown als je dit type content opgeslagen hebt. Je kan ook de naam van de filter typen in de zoekbalk en op de filternaam tikken of klikken zodat het filter toegepast wordt. De filter verschijnt niet als je geen notities heb met dit soort content.

Filters zijn beschikbaar voor content met:

• Adressen
  • Archiveer bestanden
  • Bijlagen
  • Geluid
  • Agenda activiteiten
  • Checkboxes
  • Codeblokken
  • Contactpersonen
  • Datums
  • Documentbestanden
  • E-mailadressen
  • Versleuteld
  • Google Drive
  • Afbeeldingen
  • Hele getallen
  • Lijsten
  • Aantallen
  • Office bestanden
  • PDF bestanden
  • Percentages
  • Namen van personen
  • Telefoonnummers
  • Presentatiebestanden
  • Prijzen
  • Spreadsheets
  • Tabellen
  • Tijd
  • URL's
  • Video
  • Webknipsels

Je kan ook andere filters toepassen op de zoekresultaten door op Voeg filters toe te tikken bovenin de lijst met zoekresultaten (computer) of door op de drie puntjes in de rechter bovenhoek te tikken en Filter notities te selecteren (mobiel). Daarna zie je de volledige lijst met filteropties, inclusief:

• Labels
  • Aanwezig in
  • Bevat
  • Datum aangemaakt
  • Datum bijgewerkt

Meer informatie >>

Zoeken zonder interpunctie

Evernote zoekt binnen je content, zelfs als er een verschil zit tussen de interpunctie in de ingevoerde tekst en de spelling in de notitie. Hier zijn een paar voorbeelden:

• Koppelteken - Resultaten voor "check-in" kunnen opgezocht worden met "check", "in" of "checkin"
  • Laag streepje - Resultaten voor "customer_id_number" kunnen opgezocht worden met "customer", "id", "number" of "customeridnumber"
  • Punt - Resultaten voor "R.S.V.P." kunnen opgezocht worden met "rsvp"
  • Apostrof - Resultaten voor "O'Connor" kunnen opgezocht worden met "connor" of "oconnor"
  • URL - Resultaten voor "http://www.evernote.com/download" kunnen opgezocht worden met "www," "evernote," "com," "download," of "evernotecom"

Zoeken in PDF's en Documenten

Je kan naar tekst zoeken in PDF's, Microsoft Office documenten, afbeeldingen, presentaties en gescande documenten.

Meer informatie >>voor tips over zoeken in PDF's

Zoeken in Handschrift

Wanneer je een foto maakt of een afbeelding aan een notitie toevoegt, kan Evernote de tekst vinden en herkennen — inclusief handgeschreven tekst — in die afbeelding. Meer informatie >>

Geavanceerd zoeksyntax en Booleaans zoeken

De geavanceerde zoeksyntax geeft je de mogelijkheid om je notities te doorzoeken met speciale zoekcommando's, zoals de datum waarop ze aangemaakt zijn, een speciaal label of het soort content dat in de notitie aanwezig is (geluid, afbeelding, etc.)

Geografisch zoeken: Zoek naar notities op basis van de locatie van waar ze aangemaakt zijn door middel van de breedtegraad, lengtegraad en de straal.

Booleaans zoeken: Booleaans zoeken is een soort zoeken waarbij je sleutelwoorden combineert met operators (or regelaars). Je kan in Evernote zoeken met AND, OR, NOT en ( ).

Ga naar Geavanceerd zoeksyntax en Booleaans zoeken voor meer informatie.

Sommige zoekfuncties zijn alleen beschikbaar binnen bepaalde Evernote abonnementen. Meer informatie >>

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik filters om mijn zoekresultaten te beperken?

Om filters te gebruiken, typ je gewoon de naam van het filter in de zoekbalk en selecteer je het in de zoekdropdown. Je kan een filter op verschillende manieren gebruiken, inclusief zoeken op auteur, label, bijlage, checkbox en meer.

Hoe bekijk ik de zoekgeschiedenis?

Het is niet mogelijk om je zoekgeschiedenis op een directe manier te bekijken. De zoeksuggesties gebruiken je zoekgeschiedenis.