Schakel donkere modus in

< Vorige / Volgende >

Schakel donkere modus in

Donkere modus in Evernote maakt lezen en schrijven gemakkelijker voor je ogen door je de mogelijkheid te geven voor een donker, hoger contrast kleurthema.

Schakel donkere modus in

Als je de optie voor het inschakelen van de donkere modus niet ziet, moet je óf je besturingssysteem of je Evernote app bijwerken. Bekijk de Veelgestelde Vragen onderin dit artikel over besturingssystemen en app-eisen.

• Mac

The new Evernote for Mac
    1. Klik op de Instellingen knop (gereedschap) naast je naam bovenin het linker menu.
    2. Ga naar Voorkeuren > Applicatie en selecteer een donkere modus instelling.

Oudere versie van Evernote voor Mac

Wanneer je donkere modus op je Mac inschakelt, schakelt Evernote automatisch over naar de donkere modus. Schakel donkere modus in op je Mac:

1. Kies voor Systeemvoorkeuren in het Apple menu.
    2. Klik op Algemeen.
    3. Naast de Weergave opties bovenin het scherm, selecteer je Donker.

Notities:

• Gebruik de Lichte weergave van de systeemvoorkeuren van je apparaat om donkere modus uit te schakelen.
    • Wanneer je Donkere modus gebruikt, kan je een licht gekleurde bewerker gebruiken als je dat wil. Ga in Evernote naar Evernote > Voorkeuren in het menu en vink de box "Gebruik lichte modus voor notities" aan.
  • Windows

Donkere modus is alleen beschikbaar in de nieuwe Evernote voor Windows. Gebruik donkere modus:

1. Klik op de Instellingen knop (gereedschap) naast je naam bovenin het linker menu.
    2. Ga naar Voorkeuren > Applicatie en selecteer een donkere modus instelling.
  • iPhone, iPad en iPod touch

De nieuwe Evernote voor iOS

1. Open Evernote.
    2. Tik op de drie lijntjes links onderin om het menu te openen.
    3. Tik op het gereedschapsicoon rechts bovenin het menu en kies voor Donkere modus.
    4. Selecteer een donkere modus en tik op de terugpijl om de instellingen op te slaan.

Oudere versie van Evernote voor iOS

Evernote schakelt automatisch over naar het donkere kleurenthema wanneer je donkere modus op je apparaat ingeschakeld hebt. Dat doe je door:

1. De Instellingen app te openen.
    2. Tik op Beeldscherm & helderheid.
    3. In het Weergave deel tik je op Donker.

Opmerking: Gebruik de Lichte weergave van je apparaat om donkere modus uit te schakelen.

• Android

De nieuwe Evernote voor Android

1. Open Evernote.
    2. Tik op de drie lijntjes links onderin om het menu te openen.
    3. Tik op het gereedschapsicoon rechts bovenin het menu en kies voor Donkere modus.
    4. Selecteer een donkere modus en tik op de terugpijl om de instellingen op te slaan.

Oudere versie van Evernote voor Android

1. Open Evernote.
    2. Tik op de menuknop (drie horizontale lijntjes) om naar het menu te openen.
    3. Zoek naar het Donkere thema in het menu en schakel het in. Het wordt groen wanneer donkere thema ingeschakeld is.

Opmerking: Schakel het donkere thema uit door de schakel te verplaatsen.

• Web

1. Open Evernote Web.
    2. Klik op de Instellingen knop (gereedschap) naast je naam bovenin het linker menu.
    3. Ga naar Voorkeuren > Applicatie en selecteer een donkere modus instelling.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de besturingssysteem- en appeisen om donkere modus in Evernote in te kunnen schakelen?

• Mac: macOS 10.14 (Mojave) en hoger, Evernote versie 7.6+
  • iOS: iOS13 en hoger, Evernote versie 8.17+
  • Android: Android 5.0 en hoger, Evernote versie 8.6+

Waarom zijn sommige delen van de app niet donker, zelfs niet in donkere modus?

Sommige items—zoals afbeeldingen met een witte achtergrond—kunnen hun witte achtergrond behouden in de donkere modus.