Gebruik automatische opmaak

< Vorige / Volgende >

Gebruik automatische opmaak

Evernote ondersteunt verschillende soorten sneltoetsen die automatische speciale opmaak toepassen terwijl je typt. Hierdoor maak je bijvoorbeeld snel lijstjes, tabellen en scheidingslijnen. Je kan zelfs 😃, 💯 en 🍕 gebruiken!

Item

Activeren

Voorbeeld

Ongeordende lijst (opsomming)

Begin de regel met * , - of +

Geordende lijst (genummerd)

Begin de regel met 1. or 1)

To-do item (checkbox)

[] of [x]

Opmerking: Plaats de 'x' tussen [] om een gemarkeerde box aan te maken.

Horizontale regel (scheidingslijn)

---, === of *** aan het begin van de regel, gevolgd door een Enter.

Codeblok

``` aan het begin van een regel, gevolgd door een Enter begint en eindigt het codeblok.

Opmerking: Codeblokken kunnen niet aangemaakt worden met automatische opmaak in Evernote voor Windows of Android.

Tabel

[][][]x3 aan het begin van de regel

Opmerking: Typ een paar vierkante haakjes voor elke gewenste kolom, gevolgd door x en het aantal gewenste rijen. Tabellen kunnen niet aangemaakt worden via automatische opmaak in Evernote voor Android.

Link - URL

Eelk webadres. (vb, www.evernote.com)

Link - E-mail &nbps;

Elk e-mailadres. (vb, e4note@evernote.com)

Link - URL met tekst

[Text](Link)

Bijvoorbeeld: [Evernote Homepage](www.evernote.com)

Emoji

:)
:-o
<3
:100:
:joy:

Opmerking: Evernote ondersteunt veel emoji - probeer je favorieten nu uit! Emoji kunnen niet aangemaakt worden via automatische opmaak in Evernote voor Android.

Verwijder of schakel autocorrectie uit

Volg de stappen voor jou besturingsysteem hieronder als een automatische opmaak element verschijnt zonder dat jij dat wil of om alle soorten van automatische opmaak uit te schakelen.

• Mac

• Zet automatische opmaak terug naar de originele tekst input: Ga naar Bewerk > Maak ongedaan in de menubalk of gebruik de sneltoets Command + Z.
    • Zet automatische opmaak uit: Selecteer Evernote > Voorkeuren > Opmaak en deselecteer de box bij Automatische opmaak.

Opmerking: Automatische opmaak kan niet uitgeschakeld worden in de nieuwe Evernote voor Mac.

• Windows

• Zet automatische opmaak terug naar de originele tekst input: Ga naar Bewerk > Maak ongedaan in de menubalk of gebruik de sneltoets Ctrl + Z.
    • Schakel automatische op maak of specifieke delen uit: Selecteer Tools > Opties > Notitie > Opties bewerken notities in het menu.

Opmerking: Automatische opmaak kan niet uitgeschakeld worden in de nieuwe Evernote voor Windows.

• iPhone, iPad en iPod touch

Schakel automatische opmaak uit voor de originele tekst input: Tik op de Herstel knop (gebogen pijl links) bovenin een notitie voordat je nog meer wijzigingen aanbrengt in een notitie. Je kan ook je apparaat schudden en Herstel typen selecteren.

Opmerking: Automatische opmaak kan niet uitgezet worden in Evernote voor iOS.

• Android

Schakel automatische opmaak uit voor de originele tekst input: Tik op de Herstel knop (gebogen pijl links) bovenin een notitie voordat je nog meer wijzigingen aanbrengt in een notitie.

Opmerking: Automatische opmaak kan niet uitgezet worden in Evernote voor Android.

• Web

Schakel automatische opmaak uit voor de originele tekst input: Houd Ctrl + Z (Windows) of Command + Z (MacOS) ingedrukt voordat je nog meer wijzigingen aanbrengt in een notitie.

Opmerking: Automatische opmaak kan niet uitgezet worden in Evernote Web.

Sleutelwoorden:

• markdown
  • automatische opmaak
  • automatische tekst
  • automatische tabel
  • automatische opmaak
  • autocorrect
  • smiley
  • emoji
  • opmaak
  • opmaak
  • opmaak tekst
  • tekstbewerker
  • code
  • Codeblok
  • schakel automatische opmaak uit
  • schakel automatische tekst uit
  • uitschakelen automatische opmaak
  • uitschakelen automatische tekst
  • schakel autocorrect uit