Maak een schets op Mac en Windows

< Vorige / Volgende >

Maak een schets op Mac en Windows

Gebruik je muis om te tekenen of handgeschreven notities met te maken. Je kan ook je vinger of een stylus op een touchscreen gebruiken. Voeg diagrammen en handgeschreven notities toe, naast je foto's, geluidsopnames en bestanden. Evernote herkent handgeschreven tekst in je notities, zodat het je het later weer terug kan vinden.

Manieren om te schetsen:

• Voeg diagrammen toe aan aantekeningen en notulen
  • Ideeën noteren tijdens het verbouwen van een kantoor of huis
  • Teken UI ontwerpen voor appschermen of webpagina's
  • Maak storyboards voor video's

Voeg een schets toe

Om een schets aan te notitie toe te voegen, volg je de instructies hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. Tik op het blauwe plus teken (+) in de notitiebewerker in een geopende notitie in bewerkingsmodus en tik op Schets.
    2. De schetstools verschijnen aan de linker kant van het scherm. Selecteer de pen of markeerstift om met je muis in je notities te schetsen.
    3. Tik op Gereed om op te slaan. Schetsen worden opgeslagen als .PNG afbeeldingen die gedownload en bewerkt kunnen worden op andere computer en mobiele apparaten.
  • Windows

De nieuwe Evernote voor Windows

1. Tik op het blauwe plus teken (+) in de notitiebewerker in een geopende notitie in bewerkingsmodus en tik op Schets.
    2. De schetstools verschijnen aan de linker kant van het scherm. Selecteer de pen of markeerstift om met je muis in je notities te schetsen.
    3. Tik op Gereed om op te slaan. Schetsen worden opgeslagen als .PNG afbeeldingen die gedownload en bewerkt kunnen worden op andere computer en mobiele apparaten.

Oudere versie van Evernote voor Windows

1. Klik op Bestand > Nieuwe notitie > Nieuwe geschreven notitie.
    2. De schetstools verschijnen bovenin het scherm. Selecteer de pen of markeerstift om met je muis in je notities in te schetsen.
    3. Schetsen worden opgeslagen als een nieuwe geschreven notitie.

Verken de schetstools

Geschreven notitie werkbalk

Schetsnotities hebben hun eigen werkbalk met opties om je handgeschreven notities aan te passen.

• Snap-to-Shape toolSnap-to-Shape: Zet handgeschreven tekeningen om in precieze lijnen en vormen.
    • Pencil toolPotlood: Schrijf en teken vrij met een rond puntje.
    • Pen toolPen: Schrijf en teken vrij met een schuin puntje.
    • Cutter toolGum: Verwijder lijnen en objecten.
    • Selector toolSelector: Selecteer objecten om ze te vergroten, verkleinen, verplaatsen of verwijderen.
    • Stroke widthLijndikte: Kies de grootte van je pen, potlood of gum.
    • Stroke colorLijnkleur: Kies de kleur van de inkt.
    • Paper colorKleur papier: Kies de kleur van de achtergrond en lijntjes. Selecteer wit voor de Kleur van het papier en het soort papier voor een witte achtergrond.

Sleutelwoorden:

• handgeschreven tekst
    • handgeschreven
    • handgeschreven
    • tekenen
    • tekenen
    • inkt
    • geschreven notitie
    • vrij
    • schets