Dummytekst voor het testen

< Vorige / Volgende >

Dummytekst voor het testen

Evernote biedt je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om jouw ideeën visueel te communiceren, om feedback te geven en om samen te werken met vrienden en collega's. Voeg eenvoudig annotaties toe aan afbeeldingen en PDF-bestanden door lijnen, vormen, pijlen en meer toe te voegen.

Voeg annotaties toe aan elke willekeurige afbeelding in Evernote

Beschikbaar op Mac; Windows; iPhone, iPad en iPod Touch; Android

Voorbeeldannotaties op een afbeelding

Voorbeeldannotaties in een PDF-bestand

Premium-gebruikers kunnen annotaties toevoegen aan PDF-bestanden en een overzicht opnemen

Evernote Premium downloaden

Start met het toevoegen van annotaties

• Mac

Afbeeldingannotatie voor Mac
    PDF-annotatie voor Mac

Afbeeldingen

Ctrl+klik op een afbeelding en selecteer in het pop-upmenu Voeg annotaties toe aan deze afbeelding.

PDF's

Ctrl+klik op een pdf-bestand en selecteer in het pop-upmenu Voeg annotaties toe aan dit pdf-bestand.

• Windows

Afbeeldingannotatie voor Windows
    PDF-anntotie voor Windows

Afbeeldingen

Rechtermuisklik op een afbeelding en selecteer in het pop-upmenu Annoteer deze afbeelding.

PDF's

Rechtermuisklik op een pdf-bestand en selecteer in het pop-upmenu Annoteer deze PDF.

• iPhone, iPad en iPod touch

Afbeeldingannotatie voor iPhone
    PDF-annotatie voor iPhone

Afbeeldingen

Tik om een afbeelding in een notitie te openen en selecteer de annotatieknop (letter 'a' in een cirkel).

PDF's

Tik om een PDF in een notitie te openen en selecteer de annotatieknop (letter 'a' in een cirkel).

• Android

Afbeeldingannotiatie voor Android
    PDF-annotatie voor Android

Afbeeldingen

Houd een afbeelding in een notitie ingedrukt en selecteer Annoteer in het pop-up menu

PDF's

Houd een PDF in een notitie ingedrukt en selecteer Annoteer in het pop-up menu

Gebruik annotatie tools

Arrow toolPijl tool

Gebruik het gereedschap 'Pijlen' om een exacte locatie of een voorwerp op een afbeelding of in een PDF aan te wijzen:

1. Selecteer de pijl tool.
  2. Sleep het hulpmiddel naar de plek op de afbeelding waarnaar je de pijl wil laten wijzen. De pijl zal wijzen en uittrekken in de richting waarin je hem sleept.
Voeg pijlen toe

Line and shape toolLijn & vorm tools

Gebruik de tools voor Lijnen & Vormen om aandacht te vragen voor specifieke gebieden.

Opties voor lijn- en vormgereedschappen

Ga als volgt te werk om annotaties met lijnen en vormen aan afbeeldingen of PDF's toe te voegen:

1. Selecteer het icoon Lijnen en vormen om alle beschikbare vormen te tonen
  2. Selecteer het icoon voor de vorm die je wil gebruiken (lijn, cirkel en vierkant/rechthoek)
  3. Houdt deze ingedrukt en sleep deze over het gebied van de afbeelding waar je wil dat de vorm moet komen
Lijnen en vormen

Text tool iconTekst tool

Gebruik de 'Tekst' tool om tekst aan je afbeelding of PDF toe te voegen:

1. Selecteer het Tekst tool icoon
  2. Klik op de plaats waar je de tekst wil plaatsen. Er wordt een cursor getoond.
  3. Voer de tekst in die je op de afbeelding wil tonen
  4. Selecteer de tekst die je wil bewerken om de schuifbalk met opties te tonen of klik op de tekst in het tekstvak om de tekst of tekstopmaak te wijzigen
  5. Gebruik de schuifbalk om te kiezen tussen platte of omlijnde tekst
Teksttool

Pen- & markeerstiftgereedschap

Gebruik de Pen om tekeningen te maken met digitale inkt. Met de Markeerstift kan je een transparante laag aan je afbeelding toevoegen.

Opties voor de pen en markeerstift

Ga als volgt te werk om op de afbeelding te tekenen en om markeringen aan je afbeelding toe te voegen:

1. Selecteer het icoon Pen & markeerstift om de beschikbare tools te tonen
  2. Selecteer het icoon Pen om te tekenen. Wanneer je de Markeerstift selecteert, kan je belangrijke items markeren met transparante inkt.
  3. Klik met een willekeurig tool op de afbeelding en houd het tool ingedrukt om met digitale inkt te tekenen.

Stamp tool iconStempelgereedschap

Gebruik Stempels om snel visuele feedback op delen van een afbeelding te geven. Op deze manier kan je anderen snel laten weten welke aspecten van de afbeelding je wel en niet mooi vindt en over welke delen van de afbeelding je meer informatie wil hebben. Je kunt ook korte teksten aan stempels toevoegen.

Opties voor stempels

Voeg een stempel toe:

1. Klik op het Stempel icoon. Er wordt een menu met beschikbare stempels getoond.
  2. Klik op de Stempel die je wil gebruiken
  3. Klik op een willekeurige plaats op de afbeelding of op de PDF-pagina om de stempel toe te voegen
Voeg stempels toe

Voeg tekst aan een stempel toe:

1. Klik op de stempel waar je de tekst aan wil toevoegen. De bewerkmogelijkheden voor de Stempel worden rondom de Stempel getoond.
  2. Selecteer het icoon Tekst bij stempels. Dit icoon is voorzien van de letter "a". Wanneer je op het icoon tikt, verandert het icoon in een tekstvak.
  3. Begin te typen om tekst aan de stempel toe te voegen. Je kunt maximaal 16 tekens toevoegen.
Voeg tekst aan de stempel toe

Voeg een pijl aan een stempel toe:

1. Selecteer de stempel waar je de pijl aan wilt toevoegen. De bewerkopties voor de stempel worden rondom de stempel getoond.
  2. Selecteer het + icoon. Het + icoon verandert in een vast, blauw ankerpunt en er verschijnt een pijl links van de stempel.
  3. Klik en houd het blauwe ankerpunt ingedrukt en verplaats je vinger daarna om de pijl naar een andere kant van de stempel te verplaatsen.
Voeg pijlen toe aan stempels

Pixelate toolPixelgereedschap

(alleen beschikbaar voor afbeeldingen)

Gebruik 'Pixeleer' om delen op afbeeldingen, zoals gezichten of persoonlijke gegevens, die je niet wil delen, te vervagen:

1. Tik op het Pixeleer icoon
  2. Sleep over het gebied dat je wil pixeleren.
Pixeleer

Crop tool iconTools voor bijsnijden& vergroten/verkleinen

(alleen beschikbaar voor afbeeldingen)

Knippen: gebruik dit gereedschap om het deel van de afbeelding dat je wil houden te selecteren en om de rest te verwijderen

1. Selecteer het schaar icoon. Op een Mac kan je met behulp van een schakelknop kiezen uit Knippen of Vergroten/Verkleinen.
  2. Tik met je vinger op de afbeelding en verplaats je vinger om het deel van de afbeelding dat je wil behouden te selecteren. Wanneer je jouw vinger van het scherm haalt, wordt de rest van de afbeelding verwijderd.
Snijd bij

Vergroten/verkleinen tool: gebruik deze tool om het canvas te vergroten of te verkleinen:

1. Selecteer het icoon Vergroten/verkleinen (je kunt met behulp van een schakelknop kiezen uit Knippen of Vergroten/Verkleinen)
  2. Selecteer het percentage waarmee je de afbeelding wil vergroten of verkleinen. Je kunt ook de nieuwe afmetingen invoeren

Houd er rekening mee dat de tool voor vergroten/verkleinen op dit moment beschikbaar is voor de Mac.

Vergroot/verklein

Opties voor kleuren en lijnen

Kies een kleur voor je tekst-, pijl- en vormmarkeringen.

Opties voor kleuren

Kies een lijndikte voor je tekst-, pijl- en vormmarkeringen.

Opties voor lijndiktes

PDF options menuMeer opties voor bewerken

Naast de annotatietools biedt Evernote nog andere manieren waarop je de algehele opmaak van je afbeeldingen en PDF's kunt wijzigen. Je kunt deze opties openen in de Annotatieweergave. Selecteer het icoon opties. Je vindt dit icoon gewoonlijk rechtsboven in het venster.

De volgende bewerkingsoptie is beschikbaar voor alle platformen en apparaten:

• Annotaties verwijderen: verwijdert alle annotaties op een bepaalde afbeelding of in het betreffende pdf-bestand. In pdf-bestanden worden de annotaties op alle pagina's verwijderd.

Opmerking: Selecteer Bewerk > Wis annotaties voor Windows desktop.

De volgende bewerkingsopties zijn beschikbaar voor de Mac, iPhone, iPad, iPod Touch:

• Omdraaien (alleen voor afbeeldingen op een Mac): Afbeeldingen worden horizontaal gedraaid (zoals een pagina in een boek van links naar rechts of andersom wordt omgeslagen). Ook de opmaak op de afbeelding verschijnt in spiegelbeeld. Wanneer de afbeelding is omgedraaid, wordt de tekst als gespiegeld tekstblok weergegeven.
  • Draaien: draait de huidige afbeelding (of PDF-pagina op een Mac) 90 graden naar rechts of links.
  • Pdf-pagina verwijderen (alleen voor pdf-bestanden): Verwijdert de PDF-pagina waarop jij je op dat moment bevindt (beschikbaar op pc's).

Opmerking: selecteer Volledige notitie als pdf-bestand opmaken om een notitie zonder afbeeldingen of pdf-bestanden te bewerken. Wanneer je deze optie selecteert, wordt de volledige notitie in Evernote als één pdf-pagina opgeslagen, waarna je annotaties kunt toevoegen.

Het annoteren van een notitie als een geannoteerde PDF is op dit moment beschikbaar op Evernote voor Mac.

Voeg Annotatie-overzicht toe

Opmerking: Dit is op dit moment niet beschikbaar voor Evernote Web.

Annotatieoverzicht

Wanneer je een annotatieoverzicht aan je PDF toevoegt, kunnen jouw vrienden en collega's alle annotaties sneller bekijken. De pagina wordt voorin het document toegevoegd en is zichtbaar wanneer jij het PFD afdrukt of deelt.

Dit annotatieoverzicht toont de volgende gegevens en wordt in de Notitiebewerker weergegeven:

• Aantal annotaties: een overzicht van het aantal keren dat elke annotatie aan een document is toegevoegd.
    Annotation summary count
  • Overzicht met uittreksel: uitgeknipte delen van een pdf-bestand die precies aangeven waar de opmaak op een bepaalde pagina aanwezig is. Op deze manier kunnen anderen snel jouw ideeën en opmerkingen doornemen en raadplegen zonder dat ze het hele document moeten doorspitten.

Annotation Summary

Selecteer of vink de Annotatieoverzicht opnemen optie aan om een Annotatieoverzicht toe te voegen terwijl je bezig bent in de PDF annotatie-weergave nadat je alle annotaties toegevoegd en bewerkt hebt:

• iPhone, iPad en iPod Touch: Selecteer Annotatieoverzicht opnemen in het menu Documentopties
  • Windows Desktop: Selecteer Bewerk > Annotatieoverzicht opnemen in de menubalk

Sleutelwoorden:

• annoteer
  • annotatie
  • tekenen
  • inkt
  • opmaak
  • opmaken
  • opmaak PDF
  • pdf samenvatting
  • schets