Alles over het gebruiken van Evernote voor Microsoft Teams

< Vorige / Volgende >

Alles over het gebruiken van Evernote voor Microsoft Teams

Evernote voor Microsoft Teams

Met Evernote voor Microsoft Teams kan je gemakkelijk belangrijke Evernote notities delen, vastpinnen, bewerken en zoeken zonder de Microsoft Teams app te verlaten.

Installeer Evernote

Om Evernote te installeren:

1. Klik op de menuknop (drie puntjes) onder de composer en klik op Ga naar winkel.
  2. Zoek naar Evernote en klik op Installeren. Je kan er voor kiezen om het voor jou persoonlijk toe te voegen, je hele team of beiden.

Opmerking: Als je Evernote Teams account voor 15 september 2017 aangemaakt is, zal Microsoft Teams je standaard doorsturen naar je teams notities wanneer je zoek naar notities, een tabblad vastzet of ze deelt in het gesprek. Je kan overschakelen naar notities in je individuele account door op het menu te klikken, met je muis boven Evernote te hangen en op de drie puntjes te klikken. Kies daarna voor Instellingen en Persoonlijk.

Notities delen

Je kan losse notities direct met je team delen vanuit de composer (de box waar je jouw bericht in typt in het Gesprekken tabblad van een kanaal). Klik op de "..." knop in de composer werkbalk en selecteer Evernote. Je kan in de dialoogbox zoeken naar notities en ze selecteren om in het kanaal te delen waarin je chat. Notities die op deze manier gedeeld zijn, worden in je webbrowser geopent.

Om Evernote vast te pinnen aan je composer om snel te delen, hang je jouw muis boven het menu, klik je op de drie puntjes en selecteer je Zet vast. Wanneer het vastgezet is, zie je het Evernote icoon in de composer werkbalk verschijnen.

Zet notities vast

Je kan Evernote notities vastpinnen die relevant zijn voor specifieke teams als losse Tabbladen voor snelle en gemakkelijke toegang. Pin een notitie vast als Tabblad:

1. Klik op de + in de werkbalk en selecteer Evernote
  2. Voer een zoekwoord in of plak een Evernote notitielink in de zoekbalk (Opmerking: Als je nog niet ingelogd bent bij je Evernote account, kan het zijn dat je eerst moet inloggen.)
  3. Selecteer een notitie en klik op Bewaren

Notities bewerken

Wanneer je losse notities als Tabbladen toegevoegd hebt, kan je notities bewerken waarvoor je bewerkrechten hebt, meteen in Microsoft Teams. Klik gewoon op de Tabbladbalk en ga in hetzelfde scherm verder met bewerken. Als je niet ingelogd bent, of als je niet de rechten hebt om de notitie te bewerken, krijg je een alleen-lezen notitie scherm te zien. Je krijgt ook een alleen-lezen scherm te zien als het Tabblad toegevoegd was door het plaatsen van een openbare delen link, onafhankelijk van je rechten.

Bewerken wordt op dit moment alleen ondersteund in Google Chrome of in de gedownloade Microsoft Teams computer app.

Notities zoeken

Wanneer Evernote geïnstalleerd is, geeft de zoekbalk in Microsoft Teams je de mogelijkheid om in je Evernote account te zoeken. Om in je Evernote account te zoeken, type je gewoon "@evernote" gevolgd door de zoekterm. Door een notitie in de zoekresultaten te selecteren, open je de notitie in je webbrowser.

Veelgestelde Vragen

Waarom kan ik een vastgepinde notitie niet bewerken?

Om een notitie te bewerken heb je bewerkrechten nodig. Bewerken wordt op dit moment alleen ondersteund in Google Chrome of in de gedownloade Microsoft Teams computer app.

Opmerking: Het plakken van een openbare link wanneer je een Tabblad toevoegt (in plaats van de notitie kiezer) maakt de notitie alleen-kijken, ongeacht de bewerkrechten. We raden je aan om de notitie kiezer zo veel mogelijk te gebruiken.

Waarom zie ik mijn notities van mijn individuele account niet wanneer ik een zoekopdracht uitvoer?

Als je Evernote Teams account voor 15 september 2017 aangemaakt is, zal Microsoft Teams je standaard doorsturen naar je teams notities wanneer je zoek teams notities bekijkt. Je kan overschakelen naar notities in je individuele account door op het menu te klikken, met je muis boven Evernote te hangen en op de drie puntjes te klikken. Kies daarna voor Instellingen en Persoonlijk.