Log in bij Evernote met Google

< Vorige / Volgende >

Log in bij Evernote met Google

Evernote Web inlogpagina

Als je een Google account hebt, kan die gebruiken om in te loggen bij Evernote. Dit betekent dat je een wachtwoord minder hoeft te onthouden. Wanneer je Google Sign-in gemachtigd en ingeschakeld hebt als optie, kan je Evernote en Google inloggegevens door elkaar gebruiken.

Stel Google Sign-in voor Evernote in

Voordat je met Google bij je Evernote account inlogt of een nieuwe aanmaakt, zal je Evernote toestemming moeten geven om relevante basis accountgegevens van je Google account in te zien.

Je wordt om toestemming gevraagd:

• De eerste keer dat je Google Sign-in voor een bestaand Evernote account instelt
  • Wanneer je een nieuw Evernote account met Google Sign-in aanmaakt

Het kan zijn dat je gevraagd wordt om je Google account opnieuw te koppelen wanneer de verbinding tussen je Evernote en Google accounts afloopt, of als je Google Sign-in uitgeschakeld en ingeschakeld hebt.

Als je een nieuw account aanmaakt of het e-mailadres van je bestaande Evernote account een Gmail adres is

Als je een nieuw account aanmaakt of het e-mailadres van je bestaande Evernote account een Gmail adres is, volg dan de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. Klik op Log in en op Ga verder met Google.
    2. Voer je Google inloggegevens in. Opmerking: Als er al een Evernote account met dit Google adres bestaat, wordt je gevraagd om je Evernote wachtwoord in te voeren. Dit hoeft je maar een keer te doen.
    3. Klik op Sta toe om Evernote toestemming te geven je algemene profielgegevens te zien.
  • Windows

1. Klik op Ik heb al een account en op Ga verder met Google.
    2. Voer je Google inloggegevens in. Opmerking: Als er al een Evernote account met dit Google adres bestaat, wordt je gevraagd om je Evernote wachtwoord in te voeren. Dit hoeft je maar een keer te doen.
    3. Klik op Sta toe om Evernote toestemming te geven je algemene profielgegevens te zien.
  • iPhone, iPad en iPod touch

1. Tik op Maak account aan of tik op de Inloglink.
    2. Tik op Log in met Google op het volgende scherm.
    3. Voer je Google inloggegevens in. Opmerking: Als er al een Evernote account met dit Google adres bestaat, wordt je gevraagd om je Evernote wachtwoord in te voeren. Dit hoeft je maar een keer te doen.
    4. Tik op Sta toe om Evernote toestemming te geven je algemene profielgegevens te zien.
  • Android

1. Tik op Log in met Google of tik op de LOG IN link.
    2. Tik op Log in met Google op het volgende scherm.
    3. Selecteer een bestaand Google account in de lijst of voeg een ander account toe. Opmerking: Als er al een Evernote account met dit Google adres bestaat, wordt je gevraagd om je Evernote wachtwoord in te voeren. Dit hoeft je maar een keer te doen.
    4. Tik op Sta toe om Evernote toestemming te geven je algemene profielgegevens te zien.
  • Web

1. Klik op Registreer of Log in op de Evernote startpagina.
    2. Klik op Ga verder met Google.
    3. Voer je Google inloggegevens in. Opmerking: Als er al een Evernote account met dit Google adres bestaat, wordt je gevraagd om je Evernote wachtwoord in te voeren. Dit hoeft je maar een keer te doen.
    4. Klik op Sta toe om Evernote toestemming te geven je algemene profielgegevens te zien.

Als je een e-mailadres voor je Evernote account gebruikt dat niet van Gmail is

Als je een e-mailadres voor je Evernote account gebruikt dat niet van Gmail is, volg dan de stappen hieronder om Google Sign-in toch in te schakelen.

1. Log in bij je accountinstellingen.
  2. Selecteer Gekoppelde diensten in het linker menu.
  3. Schakel 'Log in met Google' in. Opmerking: Om Google Sign-in voor Evernote uit te zetten, schakel je 'Log in met Google' uit.

Je kan je Google gekoppelde diensten apart beheren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om Google Sign-in uit te schakelen, maar Google Drive nog steeds te koppelen aan je account.

Veelgestelde Vragen

Verandert het gebruik van Google Sign-in hoe Evernote werkt?

Nee. De mogelijkheid om met Google in te loggen maakt dat je gemakkelijker en sneller bij je notities kan. Je kan Evernote nog steeds op dezelfde manier blijven gebruiken.

Ondersteunt Evernote het inloggen via andere soorten accounts?

We ondersteunen op dit moment Google Sign-in. Het kan zijn dat we in de toekomst andere identiteitsproviders toevoegen.

Kan ik een nieuw Evernote account aanmaken met mijn Google account?

Ja, zolang je Gmail adres niet al gekoppeld is aan een bestaand Evernote account.

Als ik met Google wil inloggen, moet ik dan een nieuw Evernote account aanmaken?

Nee. Je kan Google gebruiken om bij je bestaande Evernote account in te loggen door Google Sign-in in je accountinstellingen in te schakelen of in de Evernote app te kiezen voor 'Log in met Google'.

Het ik een Google account nodig om Evernote te kunnen blijven gebruiken?

Nee. Het inloggen door middel van Google is optioneel en is geen vereiste om Evernote te gebruiken. Het is gewoon een andere manier om bij je account in te loggen.

Ik heb met Google ingelogd, maar kan mijn Evernote notities niet meer vinden. Wat is er gebeurd?

Het kan zijn dat je per ongeluk bij een oud account ingelogd bent of dat je een nieuw account aangemaakt hebt. Ga naar je accountinstellingen om het e-mailadres te controleren en de 'Lid sinds' datum. Door dit te controleren, weet je of je ingelogd bent bij het juiste account. Om een ander account aan Google te koppelen, schakel je 'Log in met Google' uit op de Gekoppelde diensten pagina. Daarna log je in bij het Evernote account dat je wil koppelen en ga je weer naar de 'Gekoppelde diensten' pagina om Google Sign-in in te schakelen.

Ziet Google mijn Evernote inloggegevens? Kan Google mijn notities bekijken of ze gebruiken voor gerichte reclame?

Nee. Wanneer je Google Sign-in gebruikt, geef je Evernote toestemming om relevante gegevens over je Gogole account te bekijken, zoals relevante basis accountgegevens. Google krijgt geen toestemming om je Evernote account te bekijken.

Wanneer ik Google Sign-in inschakel, is dat dan de enige manier waarop ik in kan loggen?

Nee. Je kan met je Google account of je Evernote account inloggen.

Kan ik twee-staps verificatie gebruiken wanneer ik met Google inlog?

Ja, je kan twee-staps verificatie nog steeds gebruiken wanneer je jouw Google account ingeschakeld hebt.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

• Als je jouw Google wachtwoord vergeten bent: Vraag Google om je wachtwoord te herstellen
  • Als je jouw Evernote wachtwoord vergeten bent: Vraag Evernote om je wachtwoord te herstellen

Opmerking: Als je nooit een Evernote wachtwoord ingesteld hebt, maak er dan een aan door hier te vragen om je wachtwoord te herstellen.

Wordt Google Sign-in ondersteund door andere Evernote apps, zoals Skitch, Scannable of Penultimate?

Google Sign-in wordt ondersteund door de laatste versies van Web Clipper; Evernote Web; Evernote voor Windows, Mac, Android; en Evernote voor iPhone, iPad en iPod Touch. Voor alle andere Evernote apps gebruik je gewoon je Evernote inloggegevens.

Als je een Evernote account met Google Sign-in aanmaakt, maar een Evernote app gebruikt die dat niet ondersteund, zal je een Evernote wachtwoord moeten bedenken door hier je wachtwoord te herstellen.

Kan ik Google Sign-in ook uitschakelen voor mijn Evernote account?

Ja. Je kan Google Sign-in in je accountinstellingen uitschakelen.

Sleutelwoorden:

• openID
  • Google
  • Google account
  • Google sign-in
  • Google inloggen
  • Ga verder met google