Voeg Google Drive bestanden aan notities toe

< Vorige / Volgende >

Voeg Google Drive bestanden aan notities toe

Overzicht

Je kan Google Drive bestanden aan Evernote notities toevoegen als bijlagen of links (URL's) zonder Evernote te verlaten. Wanneer je Google Drive bestanden toevoegt, worden de links omgezet in klikbare objecten die gemakkelijk in een notitie te vinden zijn. Je kan ze snel aan weekrapporten koppelen die in je Google Sheets aangemaakt hebt op basis van gedeelde projectnotities of ideeën voor een blogpost in Evernote opschrijven en links naar opgeslagen onderzoek in Google Docs toevoegen.

Jouw Google Drive bestand verschijnt in Evernote als een speciaal vormgegeven link waarbij de titel getoond wordt.

Koppel aan Google Drive

De eerste keer dat je een Google Drive bestand aan een notitie toe wil voegen, moet je toestemming geven zodat Evernote aan Google Drive gekoppeld kan worden. Wanneer daar om gevraagd wordt, volg je de stappen om Evernote toestemming te geven om je Google Drive bestanden in te kunnen zien.

Dit zijn mogelijke situaties waarbij je deze stappen moet zetten:

• De eerste keer dat je Google Drive selecteert in het Invoegen menu in de werkbalk. (Nieuwe versies van Evernote)
  • De eerste keer dat je het Google Drive (driehoek) icoon in de notitiewerkbalk selecteert. (Oudere versies van Evernote)
  • De eerste keer dat je een Google Drive bestandslink kopieert en in een notitie plakt en de Verbind optie.

Opmerking: Als je verschillende Google Accounts hebt, dan moet je het Google Account selecteren dat bij het Google Drive bestand hoort waarnaar je in Evernote wil refereren.

Voeg Google Drive bestanden aan je notitie

Er zijn twee manieren om Google Drive bestanden aan je notities toe te voegen.

Selecteer een Google Drive bestand om toe te voegen

Als je in Evernote werkt, selecteer je een bestand direct in je Google Drive.

1. Klik op Voeg toe > Google Drive (nieuwe versie van Evernote) of het Google Drive icoon (oudere versies van Evernote) in de bewerkbalk.
  2. Selecteer een bestand in je Google Drive.
  3. Klik op Selecteer.

Kopieer en plak een Google Drive bestandslink (URL) in een notitie

Er zijn verschillende manieren om de bestandslink van een Google Drive bestand te zoeken.

• Gebruik rechtermuisklik in Google Drive op een bestand en selecteer Link ophalen in het menu.
  • Klik op de Delen knop in een Google Doc, Sheet of Slide en klik op Kopieer link.

Wanneer je de link naar je klembord gekopieerd hebt, plak het ergens in je notitie.

Ga naar Deel bestanden via Google Drive van Google Drive Help voor meer informatie over het delen Google Drive bestanden.

Veelgestelde Vragen

Welke Google Drive bestandstypes kan ik toevoegen — alleen maar Google Docs, Sheets en Slides, of ook nog andere soorten bestanden?

Elk bestand dat in Google Drive opgeslagen is, kan toegevoegd worden aan een notitie als een Google Drive bijlage.

Wanneer ik Evernote toestemming geef om verbonden te zijn met mijn Google Drive, wat kan Google dan in mijn Evernote account zien en andersom?

Wanneer je Evernote toestemming geeft om verbinding te maken met je Google Drive, dan geef je Evernote toestemming om de bestanden in je Google Drive te zien en gebruiken. Google kan de notities in je Evernote account niet zien of gebruiken.

Kan Google door mijn notities in Evernote zoeken als ik mijn Google Drive aan mijn Evernote account verbind?

Nee. De verbinding waar je mee instemt geeft alleen Evernote toestemming om je Google Drive bestanden in te zien, niet omgekeerd. Google kan de notities in jouw Evernote account niet zoek of doorzoeken.

Sommige mensen kunnen blijkbaar een Google Drive bestand niet bekijken terwijl ik dit bestand wel aan een notitie toegevoegd heb en het met hen in Evernote gedeeld heb. Hoe kan dit?

Ontvangers van een gedeelde notitie kunnen Google Drive bestanden alleen zien en gebruiken als je hen daar rechten voor gegeven hebt. Om er voor te zorgen dat ontvangers van een Evernote notitie de rechten hebben om Google Drive bestanden in jouw notitie te bekijken, start je Google Drive om de rechten omtrent het delen van bestanden aan te passen.

Als ik een notitie deel met een privé Google Drive bestand, kan de ontvanger de content van die bijlage dan ook zien?

Nee. Ontvangers van een notitie die je met hen in Evernote gedeeld hebt, kunnen Google Drive bestanden alleen zien als je hen daar de rechten voor hebt gegeven.

Start Google Drive om anderen toestemming te geven of die toestemming in te trekken als je een privé Google Drive bestand privé wil houden.

Als ik Google Drive bestanden aan mijn notities toevoeg, wordt dit dan bij mijn maandelijkse Evernote uploads opgeteld?

Nee. Wanneer je een Google Drive bestand toevoegt, dan voeg je gewoon een tekstuele link (URL) aan een notitie toe. Er wordt dus een content uit je Google Drive bestand in je Evernote account opgeslagen.

Zijn toegevoegde Google bestanden ook offline beschikbaar?

Nee. Google Drive content is alleen online beschikbaar. Wanneer je een Google Drive bestand toevoegt, dan voeg je gewoon een tekstuele link (URL) aan een notitie toe. Er wordt dus een content uit je Google Drive bestand in je Evernote account opgeslagen. Je hebt dus een internetverbinding nodig om Google Drive bijlagen te bekijken.

Sleutelwoorden:

• Google Drive
  • Google Sheets
  • Google bestanden
  • Verbind met Google
  • Google Docs
  • bijlagen