Alles over het toevoegen van Google Drive bestanden

Voorbeeldnotitie met bijgevoegde Google Drive bestanden

Op dit moment beschikbaar op Evernote voor Web (Chrome, Safari, Opera), Android, Windows en Mac

Voeg Google Drive bestanden aan Evernote toe

Je kan Google Drive bestanden aan Evernote notities toevoegen als bijlagen of links (URL's) zonder Evernote te verlaten. Wanneer je Google Drive bestanden toevoegt, worden de links omgezet in klikbare objecten die gemakkelijk in een notitie te vinden zijn.

VOORBEELDEN

• Maak snel links naar je wekelijkse rapport in Google Sheets vanuit een gedeelde projectnotitie in Evernote
  • Schrijf ideeën op voor een blogpost in Evernote en voeg links toe van onderzoek dat je in Google Docs opgeslagen hebt

Jouw Google Drive bestand verschijnt in Evernote als een enhanced link met informatie over het bestand, zoals:

• Bestandsnaam
  • Bestandstype (bijvoorbeeld: Google Doc, Sheet, Slides, .jpg bestand)
  • Datum laatst gewijzigd

Bekijk de veelgestelde vragen

Aan de slag

Alles over het integreren van Google Drive

De eerste keer dat je een Google Drive bestand aan een notitie toe wil voegen, moet je toestemming geven zodat Evernote aan Google Drive gekoppeld kan worden. Wanneer daar om gevraagd wordt, klik je op Verbindop het 'Verbind met Google Drive' scherm om je Evernote account toegang te geven tot je Google Drive bestanden.

Opmerking: Zorg bij Evernote voor Android er voor dat je de Google Drive app op je apparaat geïnstalleerd hebt en ingelogd bent.

Er zijn twee plekken waar je de 'Verbind met Google Drive' boodschap ziet:

• De eerste keer dat je het Google Drive (driehoek) icoon in de notitiewerkbalk selecteert

• De eerste keer dat je een Google Drive bestandslink kopieert en in een notitie plakt en de 'Verbind' link in de 'Titel niet beschikbaar' link

• Web

Koppel Evernote aan Google Drive

Toestemming om Google Drive en Evernote te koppelen

• Android

Koppel Evernote aan Google Drive

Toestemming om Google Drive en Evernote te koppelen

Opmerking: Als je verschillende Google Accounts hebt, dan moet je het Google Account selecteren dat bij het Google Drive bestand hoort waarnaar je in Evernote wil refereren.

Twee manieren om Google Drive bestanden aan Evernote notities toe te voegen

#1 Selecteer een Google Drive bestand om toe te voegen

Tutorial over het toevoegen van Google bestanden

Als je in Evernote aan het werk bent, voeg dan Google Drive bestanden toe door een bestand te selecteren in een lijst met bestanden die op dit moment in jouw Google Drive opgeslagen zijn.

• Web

Selecteer het Google Drive icoon in de werkbalk

1. Selecteer het Google Drive icoon in de notitiewerkbalk
    2. Selecteer een bestand in de Google Drive lijst
    3. Klik op Selecteer
  • Android

Selecteer het Google Drive icoon in de werkbalk

1. Tik dubbel op een notitie, of tik op het potlood, om te bewerken
    2. Selecteer het paperclip icoon in de notitiewerkbalk
    3. Selecteer een bestand* in de Google Drive lijst
    4. Klik op Selecteer

* Tip: Je hebt ook de mogelijkheid om een nieuw Google Drive bestand aan te maken en toe te voegen in plaats van een bestaand Google Drive bestand toe te moeten voegen. Tik gewoon op 'Nieuwe Google Docs' of 'Nieuwe Google Sheets' in de lijst met opties.

#2 Kopieer en plak een Google Drive bestandslink (URL) in een notitie

Tutorial over het kopiëren en plakken van Google bestanden in een notitie

Kopieer en plak een Google Drive bestandslink (URL) vanuit een andere app dan Evernote:

• Vanuit e-mail, chat messaging of een andere soort app

• Ga naar je Google Drive door 'Deelbare link ophalen' in het optiesmenu (rechtermuisklik of 'Shift + klik')

• Klik op de 'Delen' knop in een geopende Google Docs, Sheets of Slides bestand

Meer informatie over het delen van Google Drive, Docs, Sheets of Google links

Opmerking: Google Drive bestandslinks worden als platte tekst links getoond in een opsommingslijst of tabel, of na tekst dat op dezelfde regel staat.

Veelgestelde Vragen

Welke Evernote versies ondersteunen de integratie van Google Drive?

De integratie van Google Drive wordt op dit moment alleen nog ondersteund op Evernote voor Web (Chrome, Safari, Opera), Android, Windows en Mac

Welke Google Drive bestandstypes kan ik toevoegen — alleen maar Google Docs, Sheets en Slides, of ook nog andere soorten bestanden?

Alle bestanden die in Google Drive opgeslagen staan kunnen aan een notitie toegevoegd worden als een Google Drive bijlage. Alle Google Drive bestanden verschijnen dan als enhanced links in Evernote, met alle bestandsdetails zoals de bestandsnaam en datum van de laatste bewerking. Als Evernote het bestandstype niet herkent, dan wordt er een standaard paperclip (bijlage) icoon getoond.

Hoe ontkoppelde Google Drive links worden getoond

Hoe zien Google Drive bestanden in Evernote er op andere platforms er uit, platforms die de integratie van Google Drive niet ondersteunen?

In platformen die de integratie van Google Drive op dit moment nog niet ondersteunen, zien de bijlagen er uit als platte tekst links. Ook is de bestandsnaam te zien.

Hoe Google Drive links getoond worden op platforms die dit niet ondersteunen

Wanneer ik Evernote toestemming geef om verbonden te zijn met mijn Google Drive, wat kan Google dan in mijn Evernote account zien en andersom?

Wanneer je Evernote toestemming geeft om verbinding te maken met je Google Drive, dan geef je Evernote toestemming om de bestanden in je Google Drive te zien en gebruiken. Google kan de notities in je Evernote account niet zien of gebruiken.

Kan Google door mijn notities in Evernote zoeken als ik mijn Google Drive aan mijn Evernote account verbind?

Nee. De verbinding waar je mee instemt geeft alleen Evernote toestemming om je Google Drive bestanden in te zien, niet omgekeerd. Google kan de notities in jouw Evernote account niet zoek of doorzoeken.

Hoe zoek ik naar Google Drive bestanden in Evernote?

Zoek naar het volgende om Google Drive bestanden in je notities te vinden:

• Sleutelwoorden in de Google Drive bestandsnaam
  • Sleutelwoorden in de notitie waar het Google Drive bestand aan toegevoegd is

Sommige mensen kunnen blijkbaar een Google Drive bestand niet bekijken terwijl ik dit bestand wel aan een notitie toegevoegd heb en het met hen in Evernote gedeeld heb. Hoe kan dit?

Ontvangers van een gedeelde notitie kunnen Google Drive bestanden alleen zien en gebruiken als je hen daar rechten voor gegeven hebt. Om er voor te zorgen dat ontvangers van een Evernote notitie de rechten hebben om Google Drive bestanden in jouw notitie te bekijken, start je Google Drive om de rechten omtrent het delen van bestanden aan te passen.

Meer informatie over het delen van Google Drive bestanden

Als ik een notitie deel met een privé Google Drive bestand, kan de ontvanger de content van die bijlage dan ook zien?

Nee. Ontvangers van een notitie die je met hen in Evernote gedeeld hebt, kunnen Google Drive bestanden alleen zien als je hen daar de rechten voor hebt gegeven.

Start Google Drive om anderen toestemming te geven of die toestemming in te trekken als je een privé Google Drive bestand privé wil houden.

Meer informatie over het delen van Google Drive bestanden

Als ik Google Drive bestanden aan mijn notities toevoeg, wordt dit dan bij mijn maandelijkse Evernote uploads opgeteld?

Nee. Wanneer je een Google Drive bestand toevoegt, dan voeg je gewoon een tekstuele link (URL) aan een notitie toe. Er wordt dus een content uit je Google Drive bestand in je Evernote account opgeslagen.

Zijn toegevoegde Google bestanden ook offline beschikbaar als ik gebruik maak van Evernote Premium?

Nee. Google Drive content is alleen online beschikbaar. Wanneer je een Google Drive bestand toevoegt, dan voeg je gewoon een tekstuele link (URL) aan een notitie toe. Er wordt dus een content uit je Google Drive bestand in je Evernote account opgeslagen. Je hebt dus een internetverbinding nodig om Google Drive bijlagen te bekijken.

Sleutelwoorden:

• Google Drive
  • Google Sheets
  • Google bestanden
  • Verbind met Google
  • Google Docs
  • bijlagen

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=zh-cn-yxbj