Evernote voor het plannen van projecten

< Vorige / Volgende >

Evernote voor het plannen van projecten

6 manieren waardoor Evernote het plannen van projecten heel gemakkelijk maakt

Het plannen van een project kan spannend maar ook overweldigend zijn. Wanneer je een zakelijk voorstel, een verbouwing van de keuken of een trip naar Mars plant, dan is het gemakkelijker als je alle informatie op één plek opgeslagen en geordend hebt. Hierdoor blijf je meer gefocust. Je kan je individuele projectnotities en hele notitieboeken altijd met anderen delen. Slack en Google Drive werken goed samen met Evernote, waardoor het gemakkelijk is om dingen te delen en samen te werken, welke tool je ook gebruikt.

Ruimteschip dat opstijgt vanaf de aarde

1. Orden je projectinformatie via notitieboeken

Lijst met notitieboeken in een notitieboekstapel

Gebruik Evernote om verschillende aspecten van je missie naar Mars te ordenen. Begin door een notitieboek aan te maken waardoor vergelijkbare notities bij elkaar gehouden worden, zoals notitieboeken voor inspiratie, onderzoek en documentatie. Groepeer alle notitieboeken van een project in een notitieboekstapel om alles nog beter te ordenen.

2. Knip onderzoek en ideeën van het web

Screenshot van een webknipsel

Bladwijzers zijn geweldig voor het opslaan van links naar NASA eisen en blogposts over ruimtereizen. Het is echter niet praktisch om een lijst met websitetitels door te moeten werken om de content te zien die je op het web verzameld hebt. Evernote Web Clipper bewaart de volledige content van elke webpagina in een notitie, inclusief een link terug naar de originele pagina. In plaats een lijst met bladwijzers, heb je nu al je onderzoek van je projecten op één plek.

PRO TIP

Schakel "smart filling" in Web Clipper in. Deze functie stelt het meest relevante notitieboek voor, voor de webpagina die je knipt.

3. Sla belangrijke e-mails op in Evernote

Web Clipper opties voor het opslaan van e-mails

Maak het gemakkelijker om alles op één plek te reviewen dat gerelateerd is aan een project door de inbox van je mail te legen en alle e-mails meteen in Evernote op te slaan. Gebruik je unieke Evernote e-mailadres om e-mails naar Evernote door te sturen. Op deze manier kan je de reisvergunning voor de ruimte van je dokter bekijken naast je medische en fysieke verslagen en andere missiegerelateerde notities.

PRO TIP

Stel regels voor je e-mail in, zodat je mails automatisch naar Evernote doorgestuurd worden als de naam van ee project of een specifiek woord, zoals "Verslag" of "Campagne" in de titel staan.

4. Scan en voeg project-gerelateerde documenten toe

Voorbeeldnotitie met toegevoegde PDF

Sommige items, zoals getekende afstandsverklaringen en handleidingen, bestaan nog steeds op papier. Scan ze of voeg ze als bestand toe aan Evernote zodat je al je bestanden op één plek hebt. Met de Evernote in-app camera kan je zelfs verschillende soorten documenten in Evernote scannen, tegelijk.

PRO TIP

Je kan bestanden op desktop computers naar je computer slepen naar een notitie in Evernote.

5. Leg handgeschreven notities en schetsen met je mobiele apparaat vast

Voorbeeld notitie met een handgetekende schets

Om baanbeschrijvingen en vliegroutes bij te kunnen houden, is het soms gemakkelijker om het op papier uit te tekenen. Gebruik Evernote daarna op je telefoon om een foto te maken van je schets en om het op te slaan in het notitieboek van je project. Voor een digitale oplossing kan je een stylus of je vinger gebruiken in Evernote op je apparaat. Je kan notities die op een apparaat geschetst zijn, meteen bewerken. De handschriftherkking van Evernote zorgt er voor dat je tekst gemakkelijk kan vinden.

PRO TIP

Voeg schetsen en handgeschreven notities meteen aan Evernote toe door middel van de handschrifttool in Android en de inkttool op iPhone, iPad en iPod touch apparaten. Als je een Apple Pencil hebt, kan het gebruiken voor Evernote op iPad Pro tablets.

6. Blijf op schema met checklists en herinneringen

Voorbeeldnotitie met checklist

Het meest cruciale deel van het plannen van een project is je schema. Het is belangrijk dat je medische onderzoeken, ruimtetrainingssessions en benodigde documenten beschikbaar zijn voordat je de space shuttle binnen kan stappen. Maak een notitie met een lijst met mijlpalen die je wil halen. Vink de taken af die je afgerond hebt en je ziet ook meteen wat je moet doen. Voeg herinneringen toe om je er aan te herinneren wanneer een taak af moet zijn.

PRO TIP

Ga nog een stap verder en maak een losse notitie aan voor elke mijlpaal voor meer details en maak een aparte 'master checklist' notitie aan met notitielinks naar elke 'mijlpaal' notitie.

MEER INFORMATIE

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id