Configureer een Fujitsu ScanSnap om naar Evernote te scannen

Configureer een Fujitsu ScanSnap om naar Evernote te scannen
< Vorige / Volgende >

Configureer een Fujitsu ScanSnap om naar Evernote te scannen

Sommige Fujitsu ScanSnap scanners kunnen zo geconfigureerd worden dat ze scans direct doorsturen naar Evernote met de Fujitsu ScanSnap Home software. Gescande documenten zijn meteen beschikbaar en doorzoekbaar in Evernote op al je apparaten.

Scannen naar Evernote met de Fujitsu ScanSnap Home software en ScanSnap Cloud service werkt op de volgende Fujitsu ScanSnap modellen:

• ScanSnap Evernote Edition Scanner (na een defintiieve update naar iX500 firmware)
  • iX1600
  • iX1500
  • iX1400
  • iX500
  • iX100
  • SV600
  • S1300i
  • S1100i

Opmerking: Als je een ScanSnap scanner gebruikt met de ScanSnap Manager software, volg dan de stappen in 'Configureer ScanSnap Manager om naar Evernote te scannen' onderin dit artikel.

Aan de slag

Er zijn een paar dingen die je moet doen voordat je jouw Fujitsu scanner zo kan instellen dat scans naar Evernote gestuurd worden:

1. Download en installeer de ScanSnap Home software
  2. Maak een gratis ScanSnap account aan
  3. Configureer je scanner voor draadloos scannen tijdens het instellen van ScanSnap Home

Neem contact op met Fujitsu Support als je vragen of hulp nodig hebt met de stappen hierboven.

Configureer ScanSnap Home om naar Evernote te scannen

Nadat je ScanSnap Home gedownload en geïnstalleerd hebt, moet je de ScanSnap Home instellingen aanpassen voordat je iets scant en in Evernote opslaat.

Stap Actie Screenshot
1 Open ScanSnap Home by clicking on the application icon in one of the following locations:
  • Dock of Applicatiemap (bij Mac)
  • Taakbalk of computer (in Windows)

ScanSnap Home App Icoon

2 Klik op het cloud modus icoon (letter 'S' in een wolk) en klik op de blauwe Scan knop.

Opmerking: Als dit de eerste keer is dat je scant met deze software, dan wordt je gevraagd om in te loggen bij je ScanSnap account. Nadat je ingelogd bent, sluit je het Accountscherm om terug te keren naar ScanSnap Home en klik je nog een keer op de blauwe Scan knop.

ScanSnap Home Cloud Modus Icoon

3 In het "ScanSnap Home - Scan" scherm dat opent, klik je op Bewerk profielen in de hoek rechts bovenin (halve cirkel met potlood) en klik je op het Scan naar Cloud tabblad.

Opmerking: Als dit de eerste keer is dat je scant met deze software, verschijnt er een pop-up met de vraag om een profiel in te stellen. Klik op Stel in om naar de profielbewerker te gaan.

ScanSnap Home 'Bewerk profiel' scherm

4 Bij "Scan instellingen" klik je op de Selecteren... knop naast het veld "Service naam".

ScanSnap Home 'Selecteren' icoon

5 Selecteer Evernote in de lijst en klik op Selecteren. Er verschijnt een browserscherm en je wordt gevraagd om in te loggen bij je Evernote account om ScanSnap Cloud toestemming te geven.

ScanSnap Home 'Selecteer Service' pop-up

6 Geef ScanSnap Cloud toestemming tot je account. Ga daarna terug naar ScanSnap Home.

Evernote autorisatiescherm

7 Wanneer je gevraagd wordt dezelfde service voor alle documenttypes die nog niet ingesteld zijn, wil gebruiken, klik dan op Stel in. Hierdoor is Evernote de "opslagbestemming" voor alle soorten documenten: documenten, visitekaartjes, ontvangstbewijzen en foto's.

ScanSnap Home 'Stel Service in' pop-up

8 Als de koppeling gemaakt is, dan zou Evernote in het veld "Service naam" van elk soort document moeten staan.

ScanSnap Home 'Instellingen' scherm

9 Klik op Opslaan om je instellingen op te slaan.

ScanSnap Home 'Instellingen' scherm

Scan naar Evernote

Wanneer je de instellingen hierboven aangepast hebt, stuurt ScanSnap Home je scans automatisch door naar de volgende notitieboeken in Evernote (gebaseerd op het soort document):

• Documenten → Documenten
  • Visitekaartjes → Kaartjes
  • Ontvangstbewijzen → Ontvangstbewijzen
  • Foto's → Foto's

Stap Actie Screenshot
1 Open ScanSnap Home by clicking on the application icon in one of the following locations:
  • Dock of Applicatiemap (bij Mac)
  • Taakbalk of computer (in Windows)

ScanSnap Home App Icoon

2 Klik op het cloud modus icoon (letter 'S' in een cloud).

ScanSnap Home Cloud Modus Icoon

3 Leg je document in de scanner.

Document dat in de scanner gelegd wordt

4 Druk op de scanknop op je scanner. De kleur van je knop hangt af van het model van je scanner.

ScanSnap scanner fysieke knop

5 Nadat de scan afgerond is, open je Evernote. De scan is opgeslagen in het notitieboek dat in de instellingen van je scanner aangegeven staat.

Opmerking: Als je de notitie niet meteen ziet, synchroniseer en herlaad Evernote. Als het alsnog niet in het verwachte notitieboek verschijnt, kijk dan naar de eerste notitie in je "Alle notities" lijst.

Configureer ScanSnap Manager om naar Evernote te scannen

Als je een ScanSnap scanner gebruikt met de ScanSnap Manager software, volg dan de stappen in de tabel hieronder.

Stap Actie
1 Download en installeer de Fujitsu ScanSnap Manager software.
2 Rechtermuisklik op ScanSnap Manager in de taakbalk (in Windows) en in het dock (in Mac).
3 Selecteer Instellingen of Instellingen Scanknop.
4 Verwijder het vinkje bij 'Gebruik snel menu'.
5 In het profielmenu selecteer je Scan naar Evernote (Document) om het als PDF op te slaan of Scan naar Evernote (Notitie) om het als afbeelding in een notitie op te slaan.
6 Selecteer Detailmenu voor de geavanceerde instellingen voor de instellingen voor het aanmaken en wijzigen van zoekbare tekst en kies het Bestand opties en vink de box 'Zet om naar doorzoekbare PDF' aan.
7 Klik op Pas toe en OK om je instellingen op te slaan.
8 Leg je document in de scanner en gebruik de scanknop op je scanner.

Neem contact op Fujitsu Support als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het downloaden, installeren of het instellen van ScanSnap Home of ScanSnap Manager. Neem contact op met Evernote Support als je vragen hebt of hulp nodig hebt met Evernote nadat de scans opgeslagen zijn in je account.

Sleutelwoorden:

• fujitsu
  • scan
  • scanner
  • bezig met scannen
  • scansnap
  • fax