Skitch voor Android, Windows desktop en Windows Touch

Vanaf 17 december 2015 zal Evernote geen updates meer uitvoeren voor Skitch voor Android, Windows desktop en Windows Touch. Klanten die op dit moment één van deze Skitch producten gebruikt, kan het gewoon blijven gebruiken. Vanaf 22 januari 2016 kunnen de apps niet meer gedownload worden.

Opmerking: Skitch blijft wel beschikbaar op Mac, iPhone, iPad en iPod Touch

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met Skitch voor Mac?

Evernote brengt geen wijzigingen aan in Skitch voor MAc. Het blijft gewoon beschikbaar en wordt nog steeds ondersteund.

Waarom ondersteunt Evernote de andere Skitch apps niet meer?

We realiseren ons dat Skitch fans misschien teleurgesteld zullen zijn en we willen dat je weet dat we deze beslissing niet zomaar genomen hebben. Om onze belofte te waarborgen om ons te focussen op de kern van Evernote, laten we het ondersteunen van verschillende losse apps los. Voordat we geen updates meer voor Skitch uitbrengen, hebben we er voor gezorgd dat de meest gebruikte functies in Evernote aanwezig zijn, inclusief het markeren en bewerken van afbeeldingen.

Wat gebeurt er na 22 januari?

Klanten die op dit moment Skitch voor Android, Windows desktop of Windows Touch gebruiken, kunnen de app blijven gebruiken. Na 22 januari zullen deze Skitch producten echter niet meer gedownload kunnen worden.

Alle Skitch afbeeldingen die je voor 22 januari in Evernote opgeslagen hebt, zullen altijd beschikbaar blijven, waar je ook van Evernote gebruik maakt. Log in bij Evernote Web of download Evernote op al je apparaten om ze te bekijken.

Als je Skitch nog niet met Evernote gesynchroniseerd hebt, dan raden we je aan om dat te doen. Door met Evernote te synchroniseren, weten we zeker dat je een backup hebt van al je Skitch afbeeldingen in het geval de app niet meer werkt door externe wijzigingen of updates van je besturingssysteem.

Kan ik de Skitch app nog steeds blijven gebruiken als het na 22 januari niet meer ondersteund wordt?

Ja, klanten die op dit moment gebruik maken van de Skitch app, kunnen de app ook na 22 januari blijven gebruiken. Alhoewel wij niet van plan zijn om de app te stoppen, kan het zijn dat bestaande functies en functionaliteiten na een bepaalde tijd niet meer werken omdat je besturingssysteem bijgewerkt wordt.

Zijn er nog andere manieren om screenshots vast te leggen en te annoteren, zodat ze in Evernote opgeslagen kunnen worden?

Ja, er zijn vier opties:

1. Skitch voor Mac, om screenshots mee vast te leggen en te annoteren.
    2. Evernote Web Clipper op je computer
    3. Evernote op je mobiele apparaat, om screenshots mee vast te leggen en te annoteren zodat je ze in Evernote kan opslaan.
    4. Met Evernote Helper (olifant in de menubalk) kan je ook screenshots vastleggen, en dan in Evernote (Mac, Windows) annoteren

Hoe vind ik Skitch afbeeldingen terug die ik in Evernote opgeslagen heb?

Log op een computer in bij je Evernote account met de logingegevens die je gebruikt hebt om je Skitch afbeeldingen in Evernote mee op te slaan.

Twee manieren om Skitch afbeeldingen terug te vinden:

• Als je bij Skitch ingeschakeld hebt dat afbeeldingen in Evernote opgeslagen worden, open je het 'Skitch' notitieboek dat in je Evernote account verschijnt.
  • Typ 'app:Evernote Skitch' in het zoekveld. Alle afbeeldingen die je met Skitch gemaakt hebt, verschijnen dan in je zoekresultaten.