Tips & technieken

Tips voor het vastleggen van afbeeldingen met de Evernote camera

Bekijk de volgende tips voor een optimaal resultaat:

1. Schrijf duidelijk met donkere inkt: dit levert de beste handschriftherkenning op.
  2. Leg het notitieboek plat op een donkere achtergrond. De paginaranden worden automatisch gedetecteerd zolang er een contrast tussen de pagina en achtergrond is.
  3. Leg de groene bladwijze plat tussen de twee pagina's, zodat de paginarand wordt gedetecteerd en afgeknipt.
  4. Als de flitser nog niet aan staat, schakel de flitser dan aan en maak afbeeldingen tegen goed, gelijkmatig achtergrondlicht (tussen veel lichtbronnen of tegen indirect zonlicht).
  5. Plaats je toestel zo dat de volledige pagina, inclusief de randen, zichtbaar is op het scherm van de camera. Tik in het cameragebied op je scherm voor een goede beeldscherpte.

De standaardmodus voor de iOS Evernote camera is ingesteld op 'automatisch vastleggen', zodat de Notebook pagina automatisch gedetecteerd en vastgelegd wordt. Op Android apparaten tik je op de sluiterknop wanneer je een foto wil maken van een pagina.

Opmerking: Zorg er voor dat je altijd de nieuwste Evernote versie geïnstalleerd hebt