Richten en scannen

1. Hou de camera recht boven en zo dicht mogelijk bij het object dat je vast wil leggen. Zorg er voor dat de randen in beeld zijn overeenkomst de randen van je scherm. Scannable detecteert automatisch het document.
  2. Wanneer je de blauwe driehoek op het gedetecteerde document ziet, dan houd je de camera stil totdat de timer af begint te tellen (draaiende cirkel) op de afbeelding.
  3. Scannable snijdt de afbeelding automatisch bij en verbetert de afbeelding door de scherpte, het contrast en de helderheid aan te passen.
  4. Tik op een afbeelding in de scanbalk om een grotere en meer gedetailleerde weergave van de afbeelding te zien. Geef het in dit scherm ook een naam.

Opties voor het handmatig vastleggen

Wanneer je een document handmatig vast wil leggen, bepaal jij wanneer wanneer je een afbeelding maakt zonder dat je hoef te wachten totdat Scannable het document ziet. Tik op de knop met drie puntjes om de 'vastleg' modus te selecteren. Tik op de 'x' onder de ontspanknop om de handmatige modus uit te schakelen en de automatische modus te gebruiken.

Scannable handmatig vastleggen

Tip: Bij het handmatig vastleggen moet je jouw apparaat zo stil mogelijk houden terwijl je op de ontspanknop tikt om de afbeelding te maken.

Tips voor het scannen

Tips voor visitekaartjes

Documenten en visitekaartjes variëren in grootte, kleur en stijl. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor de optimale resultaten:

• Gebruik de automatische modus om onscherpe afbeeldingen, die geassocieerd worden met kleine camera bewegingen wanneer je op de ontspanknop tikt, te voorkomen.
  • Het automatisch vastleggen werkt het beste wanneer de items op een contrasterende achtergrond te plaatsen. Leg lichte documenten op een donkere achtergrond en donkere documenten op een lichte achtergrond.
  • Voor betere kwaliteit maak je afbeeldingen tegen een goed en gelijkmatig achtergrondlicht tussen veel lichtbronnen of tegen indirect licht. Voor glimmende kaartjes moet je de telefoon in een hoek plaatsen, zodat de flits geen glinstering veroorzaakt, mocht je de flits gebruiken.
  • Terwijl je naar je scherm kijkt, centreer je de afbeelding en leg je de randen van het document binnen de randen van het scherm door je apparaat dichterbij of verder weg te bewegen van het document.
  • Draai het apparaat zodat het in liggende modus in plaats van portret modus komt (zijwaarts in plaats van omhoog en omlaag).
  • Het beste is om je camera te kantelen in een hoek niet groter is dan 20 graden ten opzichte van het oppervlak waar het document op is geplaatst.

Scan meteen via een ScanSnap Evernote Edition scanner

Scansnap hero shot

Scannable geeft meerdere mensen thuis of in een klein kantoor de mogelijkheid afbeeldingen met dezelfde scanner te scannen. Wanneer je een ScanSnap Evernote Edition scanner aan je lokale wifi netwerk toegevoegd hebt, kan je meteen vanuit je Scannable app scannen.

Scan met een ScanSnap Evernote Edition scanner:

Terwijl je Scannable cameramodus gebruikt, tik je op de scanner (letter 's') knop om te scannen. Wanneer je Scannable app een scanner gevonden heeft, selecteer je de scanner die je wil gebruiken en zie hoe de gescande afbeeldingen in je app verschijnen.

Zoek Scansnap

Meer informatie over hoe de ScanSnap Evernote Edition Scanner te gebruiken