Algemeen

Heb ik een Evernote-account nodig?

Alhoewel het niet vereist is, helpt Evernote je het beste uit Scannable te halen. Verbind Scannable aan Evernote en je beschikt over de volgende voordelen:

• Evernote herkent tekst van visitekaartjes en haalt relevante en de juiste gegevens van LinkedIn
  • Gescande documenten die opgeslagen zijn in Evernote zijn gemakkelijk doorzoekbaar en deelbaar. Evernote gebruikt een formulier van OCR (Optical Character Recognition) zodat je PDF's en afbeeldingen kan doorzoeken.
  • Deel op een gemakkelijke manier afbeeldingen op sociale netwerken via Evernote

Om iets in Evernote op te slaan, moet je óf inloggen bij een bestaand Evernote-account of Evernote downloaden/installeren en nieuwe account aanmaken.

Hoe ka ik de gescande documenten en visitekaartjes op mijn computer zien?

Alle scans die je gedeeld, gepost, gesmst of als link gemaild hebt worden in Evernote opgeslagen en worden automatisch met al je apparaten gesynchroniseerd. Installeer Evernote gewoon op je computer en andere apparaten om je notities te bekijken.

Hoe kies ik het bestandstype voor gescande afbeeldingen?

Je kan in de instellingen van de app kiezen of gescande items als afbeelding of PDF opgeslagen worden. Tik op de knop met drie puntjes in het 'vastlegscherm' en daarna op Instellingen > Bestandstype. Scans van één pagina worden in 'automatisch' standaard als afbeeldingen opgeslagen. Scans die uit meer pagina's bestaan worden als PDF opgeslagen.

Wat is het Evernote Privacybeleid?

Evernote respecteert jouw privacy, je persoonlijke informatie en jouw content dat je op onze diensten opslaat. Voor alle details, zie het Evernote Privacybeleid.

Visitekaartjes scannen

Hoe scan ik glimmende kaartjes?

Als je een weerkaatsing ziet bij een glimmende visitekaart, kan het zijn dat Evernote de informatie niet herkent. Kantel de camera in een lichte hoek voordat je de afbeelding maakt. Bekijk de scan tips in deze handleiding voor meer informatie.

Wat is er mogelijk wanneer de details van een kaartje onjuist herkend worden?

Het ontwerp van de visitekaartjes kan grote invloed hebben op de resultaten van tekstherkenning. Bekijk de scan tips in deze handleiding voor een optimaal resultaat.

Hoe sla ik visitekaart contactnotities op in het adresboek van mijn iPhone, iPad of iPod Touch?

Tik op de gescande kaart in de scanbalk en tik daarna op Sla op in contacten om alle contactgegevens in het adresboek of contactenlijst van je apparaat op te slaan.

Ik heb een visitekaartje gescand, maar er is geen aanvullende informatie vanuit LinkedIn. Wat is er gebeurt?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de kaart geen extra informatie vanuit LinkedIn krijgt:

• Zorg er voor dat je apparaat toegang heeft tot het internet
  • Zorg er voor dat je ingelogd bent bij je LinkedIn account. tik op de knop met drie puntjes om het optiesmenu te openen, tik op de knop 'Instellingen' en tik op Visitekaartjes
  • Je verbinding met LinkedIn is misschien verbroken. Tik op 'Log uit bij LinkedIn' en maak opnieuw verbinding door te tikken op 'Log in bij LinkedIn'.
  • De eigenaar van het kaartje heeft misschien een ander e-mailadres op het kaartje gezet dan hij/zij voor LinkedIn gebruikt.

Opmerking: Als je verbonden bent met LinkedIn, dan wordt 'Log uit bij LinkedIn' getoond. Anders staat er 'Log in bij LinkedIn'.

Kan ik contacten ook opslaan in Microsoft Outlook of andere adresboeken?

Ja, wanneer je een contact opgeslagen hebt in de contactenlijst van je apparaat, volg je de instructies van je apparaat voor het synchroniseren van je apparaat met Outlook of andere adresboeken. Ga naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda's op je apparaat.

ScanSnap Evernote Edition scanners

Wat als er meer dan één Evernote ScanSnap scanner in mijn netwerk aanwezig is?

Scannable detecteert scanners op basis van hun unieke serienummer (onderop elke scanner). Je kan dan uit alle beschikbare scanners kiezen.

Kan meer dan één persoon in mijn netwerk van dezelfde scanner gebruikmaken?

Ja, iedereen met Scannable kan gebruikmaken van dezelfde scanner als zij verbonden zijn met hetzelfde wifi netwerk. De scanner kan echter maar door één Scannable gebruiker per keer gebruikt worden.

Meer informatie over het gebruik van Evernote

Meer informatie over de ScanSnap