Knip webpagina's

Deel knipsels

1. Begin te knippen

Om te knippen op je de Web Clipper door op de olifant in de werkbalk van je browser te klikken. Bij Internet Explorer moet je misschien de 'Evernote 5' button aan de werkbalk toevoegen en klikken op het groter-dan teken ('>>') om de werkbalk te openen en de knop te zien.

Stap 1: Start de Web Clipper

2. Selecteer een knipseltype

Selecteer een type knipsel uit de beschikbare opties; dit hangt af van de content en je lay-out voorkeuren. Met bepaalde websites, zoals LinkedIn, kan alleen delen van de pagina selecteren die je wil opslaan.

Opmerking: De ondersteuning voor verschillende soorten webknipsels varieert per browser

Knipsel opties

Kies uit de volgende opties:

Artikel

Beschikbaar op Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge en Opera

Het hoofddeel van een blog, nieuwsartikel of webpagina wordt automatisch gedetecteerd en geknipt. Negeer al het ander op de pagina. Om het gebied aan te passen dat geknipt wordt, druk je op de + of - knoppen op het scherm of gebruik je de pijltoetsen op je toetsenbord.

Artikel

Vereenvoudigd artikel

Beschikbaar op Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge en Opera

Geniet van een betere leeservaring op je favoriete blogs en nieuwsbronnen. Ruim de opmaak en lay-out op zodat jij je op de content kan focussen, zonder afleiding.

Vereenvoudigd artikel

Volledige pagina

Beschikbaar op Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge en Opera

Sla een statische kopie van een hele pagina op als je terug wil refereren naar de originele opmaak of lay-out van de pagina, met het hele ontwerp en de navigatie elementen.

Volledige pagina

Bladwijzer

Beschikbaar op Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge en Opera

Wil je een website onthouden zonder de hele pagina op te slaan? Sla de URL, een automatische gegenereerde miniatuurweergave van de pagina op, en een deel van de tekst op. Voeg er commentaar aan toe en geef aan wat je inspirerend of informatief vond.

Bladwijzer

Screenshot

Beschikbaar op Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+ en Opera. Nog niet beschikbaar op Microsoft Edge.

Maak een statische snapshot van een pagina, zoals het op het scherm staat. Wanneer je de screenshot gemaakt hebt, kan je de afbeelding bijsnijden en tekst, vormen en stempels toevoegen.

Screenshot

PDF

Beschikbaar op Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+ en Opera. Nog niet beschikbaar op Microsoft Edge.

Als je een PDF in je browser geopend hebt, kan je de hele PDF opslaan als bijlage van een nieuwe notitie in jouw Evernote-account.

PDF

Selectie

Beschikbaar op Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge en Opera

Selecteer tekst of afbeeldingen op een webpagina voordat je de Web Clipper opent. Alleen de geselecteerde tekst of afbeelding wordt dan in Evernote opgeslagen.

Selectie

Pas knipsels aan voor populaire sites

Beschikbaar op Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge en Opera

Sla speciaal opgemaakte knipsels van populaire websites, zoals LinkedIn, op in Evernote. Klik op de checkboxes om alleen het deel van de pagina te selecteren dat je wil bewaren. Bekijk de schone versie van je knipsel later als een bewerkbare notities en voeg er commentaar aan toe.

Pas Yin Xiang knipsels aan voor populaire sites

Pas knipsels aan voor populaire sites

Beschikbaar op Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge en Opera

Sla speciaal opgemaakte knipsels van populaire websites, zoals Gmail, Amazon, LinkedIn en YouTube, op in Evernote. Klik op de checkboxes om alleen het deel van de pagina te selecteren dat je wil bewaren. Bekijk de schone versie van je knipsel later als een bewerkbare notities en voeg er commentaar aan toe.

Pas knipsels aan voor populaire sites

3. Orden knipsels

Geef het een titel
Ordenen

Wanneer je op Sla op geklikt hebt, slaat de Web Clipper smart filing de content en de URL van de website automatisch op in Evernote, als een notitie in je standaard notitieboek.

Als je het liever niet in je standaard notitieboek opslaat, kan je ook aangeven hoe je jouw knipsel wil ordenen voordat je ze in Evernote opslaat:

• Titel: Geef een andere naam dan de standaard naam van het knipsel.
  • Notitieboek: Kies een notitieboek waarin je het webknipsel wilt opslaan. Evernote weet hoe je jouw notities in het verleden geordend hebt, en stelt een notebook voor.
  • Labels: Geef de webknipsel één of meer sleutelwoorden (labels). Om een label te verwijderen, klik je op de X naast het sleutelwoord/naam.
  • Aantekeningen: Voeg extra commentaar of notities toe die je helpen een webknipsel niet te vergeten.

Wanneer het in Evernote opgeslagen staat, is het altijd volledig doorzoekbaar, inclusief de tekst in de afbeeldingen. Voer een term, zin of label uit je knipsel in om je geknipte notities te vinden.