Snel aan de slag

Penultimate biedt je de ervaring van het schrijven op papier mét de kracht, flexibiliteit en beschikbaarheid van Evernote. Gebruik je vinger of een stylus om notities aan te maken, bewaar schetsen of deel jouw nieuwe baanbrekende idee - het maakt niet uit of je nu op kantoor, onderweg of thuis op de bank werkt.

Afbeelding van Penultimate-held

Beschikbaar op iPad met iOS 8.0

Wat is er allemaal mogelijk met Penultimate?

Leg handgeschreven notities vast

Penultimate biedt je de ervaring van inkt en papier op je iPad. Maak notities en schetsen, maak aantekeningen bij afbeeldingen en nog veel meer en zoek vervolgens met Evernote naar alles wat in de app is opgeslagen.

Deel handgeschreven notities met anderen

Stuur je collega's handgeschreven notities en tekeningen als openbaren links (URL) of als PDF's per e-mail.

Download Penultimate voor jouw iPad in de iTunes Store. De app is helemaal gratis!

Registreer en synchroniseer met Evernote

Maak een Evernote-account aan zodat je van alle voordelen van Penultimate kan genieten, inclusief zoeken op handgeschreven notities en het synchroniseren met Evernote. Wanneer jouw Penultimate notities in Penultimate opgeslagen zijn, zijn al je notities overal toegankelijk en doorzoekbaar op alle apparaten met Evernote er op.

Je kunt Penultimate ook gebruiken zonder een Evernote-account. Je Penultimate-notitieboeken zijn dan echter alleen lokaal beschikbaar op jouw iPad en niet op andere apparaten.

Maak nu een account aan

Maak in 3 stappen je eerste Penultimate notitie:

Step 1Selecteer een notitieboek

Het eerste scherm laat al je Penultimate notitieboeken (in cirkels) zien. Tik op de 'Penultimate' cirkel, het standaard notitieboek, en sla je eerste Penultimate notitie op.

Tik op het nieuwe notitieboek (notitieboek met een plus teken) bovenaan de notitieboekpagina om een nieuw notitieboeken aan te maken.

Close-up Penultimate knop

Opmerking: Evernote Business klanten hebben de mogelijkheid om persoonlijke of zakelijke notitieboeken aan te maken

Step 2Maak een nieuwe notitie aan

Tik op de nieuwe notitie knop (gelinieerd papier met een plus teken) onderaan het scherm om een nieuwe notitie aan het 'Penultimate' notitieboek toe te voegen.

Opmerking: De eerste keer dat je een notitie in Penultimate aanmaakt, wordt je gevraagd om aan te geven wat de houding van jouw pols is tijdens het schrijven.

Nieuwe notitie knop

Selecteer het type papier en begin met schrijven

Selecteer in het papier menu een ontwerp dat je wil gebruiken als achtergrond voor je notitie. Je kan één van de beschikbare ontwerpen kiezen uit onze 'Basis' collectie: gelinieerd, leeg of ruit. Je kan ook de andere papiercollecties bekijken die te koop zijn in de 'Penultimate Papierwinkel'.

Begin met schrijven

Opmerking: Evernote Plus en Premium abonnementen bevatten de optie om alle papiercollecties te downloaden zonder er extra voor te hoeven betalen.

Gebruik een vinger om iets in een notitie op te schrijven of te tekenen. Wanneer je naar beneden wil scrollen naar de volgende pagina, druk en schuif je twee vingers een paar keer naar boven in het scherm.